Straipsnis

2011-11-13

Seksas ir santykiai po gimdymo

nescia moteris su vyru salia

Ar gimdymas pakeis tavo lytinį gyvenimą?

Taip, ir nereikia tikėtis, kad jis iš karto grįš į normalias vėžes. Dauguma vyrų dažniausiai to ir tikisi, kad vos tik partnerei grįžus namo po gimdymo, jie galės užsiiminėti seksu. Tačiau to tikėtis yra visiškai naivu. Taip yra dėl to, kad moteriai gimdymas yra ganėtinai skausmingas procesas, kurio metu jos makšties audiniai būna pažeidžiami ir trunka keletą savaičių ar net daugiau, kol viskas sugyja. Negana to, gimdymas turi įtakos moterų hormonų pasikeitimams, todėl jaučiamas emocinis stresas. Dažniausiai prireikia šiek tiek laiko, kol moteris vėl jaučiasi seksuali. Labai svarbu ir moteriai, ir vyrui suvokti, kad pirmus šešis mėnesius seksas nebus toks, kokio galbūt tikėsis. Būkite pasiruošę ir kantrūs!

Kaip greitai vėl galima mėgautis lytiniais santykiais?

Moteris turėtų labai rimtai apsvarstyti, ar užsiimti lytiniu seksu iki tol, kol nebus baigtas jos lytinių organų patikrinimas. Paprastai tai trunka iki šešių savaičių po gimdymo, kadangi labai dažnai tenka net siūti makštį. Jeigu dvejojate, ar pradėti aktyvų lytinį gyvenimą - geriausias sprendimas būtų kreiptis patarimo pas specializuotus daktarus.

Ar galima mėgautis seksualiniais žaidimais, kol dar nerekomenduojami lytiniai santykiai?

Tikrai taip, ir tai būtų puikus būdas "nuleisti garui". Poros labai dažnai jaučiasi nusivylusios laukimu, kol vėl galės grįžti prie normalių seksualinių santykių ir tai dažniausiai liečia vyrus! Todėl įvairūs sekso žaidimai palengvins jums laukimą, kol vėl galėsite mėgautis pilnaverčiu lytiniu gyvenimu.

Ar galima abiems partneriams tęsti sekso žaidimus iki kulminacijos?

Tikrai taip! Moteris po gimdymo nepatirs jokios žalos, jeigu pasieks orgazmą išorinės stimuliacijos metu.

Keletas patarimų, ką galima daryti:

  • Patenkinti vyrą rankomis, kitaip tai dar vadinama "Hand-job".
  • Patenkinti moterį rankomis: naudojantis pirštais stimuliuoti klitorių, tačiau jokiu būdu nekišti jų į vidų, kol daktarai nepasakė, kad viskas jau sugijo. Todėl skirkite daugiau dėmesio išoriniam stimuliavimui. Klitorius tam tikrai tiks!
  • Oralinis seksas vyrui, kitaip dar vadinamas feliacija. Tai puikus būdas pradžiuginti partnerį ir nubaidyti mintis nuo lytinio akto laukimo. Visas šio oralinio sekso pozas rasite skyrelyje Feliacija.
  • Abipusis kitų kūno vietų glamonėjimas. Dažnai užduodamas klausimas: ar galima po gimdymo glamonėti krūtis? Taip, jei moteris jaučia malonumą. Tačiau krūtinėje esant žaizdų, pūlinių ar speneliuose įtrūkimų, rekomenduojama susilaikyti!

Ar yra kas nors, ko turėtumėte vengti?

Taip! Ir labai svarbu, kad to paisytumėte! Minėjome, kad nėra nieko blogo, jeigu moteris patenkins vyrą oraliniu būdu, tačiau atvirkščias variantas, kuris vadinamas Kunilingu, yra nerekomenduojamas pirmus kelis mėnesius po gimdymo! Yra kelios to priežastys:

  • Kunilingo metu gali įsimesti infekcija į makštį bei gimdą.
  • Dar rimčiau kunilingas gali būti netgi mirtinas. Tokia tragedija gali įvykti dėl kunilingo metu netyčia įpūsto oro į makštį. Oras gali labai lengvai patekti į dar pilnai neišgijusias įsčių kraujagysles ir sukelti labai dažnai mirtiną ligą, vadinamą "oro embolija".

Ar meilė naujam šeimos nariui turės įtakos jūsų seksualiniam gyvenimui?

Taip. Jūs suprasite, jog reikia skirti daug laiko rūpinantis kūdikiu. Labai dažnai jauni tėvai, bent jau pirmus keletą mėnesių, jaučiasi išsekę. Miego trūkumas - pagrindinė to priežastis. Jaunoms mamoms skiriant visą dėmesį kūdikiui, vyrai dažnai jaučiasi šiek tiek atstumti ir gali pradėti pavydėti dėmesio. Tačiau tie, kurie buvo šalia nėštumo metu bei gimdyme, supranta, ką turėjo iškęsti moteris, todėl atsiranda kitokia pagarba jai ir jos kūnui. Tokiems vyrams tampa lengviau susitvarkyti su savo emocinėmis būsenomis susijusiomis su nauju gyvenimo etapu bei santykiais, todėl tampa dėmesingesni besikeičiantiems moters poreikiams.

Kad sukurti ir išlaikyti gerą atmosferą namuose, abu partneriai turi suprasti kiekvieno požiūrį ir poreikius. Svarbu žinoti, kad net ir gimus kūdikiui, jūs vis dar galite viską daryti dviese ir mėgautis jausmais, kuriuos jautėte vienas kitam prieš atsirandant naujam šeimos nariui. Mes siūlome neatsisakyti pasiūlymo pasidžiaugti vaiku jūsų artimiausiems giminaičiams pabūnant jo auklėmis, kai tuo tarpu jūs galėsite skirti šiek tiek laiko vienas kitam ir palaikyti tą atmosferą, kuri buvo prieš jam atsirandant.

Kas po gimdymo nutinka su moterų lytiniu potraukiu?

Dauguma moterų kelias savaites po gimdymo visiškai neturi lytinio potraukio, kadangi jaučiasi išsekusios. Jis dažniausiai grįžta praėjus keliems mėnesiams. Jeigu lytinis potraukis praėjus keletai mėnesių vis dar nesugrįžo, reikėtų kreiptis į specialistus. Paprastai šeimos planavimo klinikos daktarai padeda geriausiai spręsti šias ir panašias problemas.

Nuo ko pradėti, norint atnaujinti lytinius santykius po vaiko gimimo?

Jeigu jau abu esate tam pasiruošę, pradėkite viską neskubėdami ir labai švelniai. Pasistenkite, kad tuo metu nebūtumėte pervargę ir įsitikinkite, kad jums niekas nesutrukdys. 

Dėl hormonų pokyčių ir nerimo per pastaruosius kelis mėnesius po gimdymo, moteriai gali būti išsausėjusi makštis, todėl vertėtų pasitarus su vaistininku įsigyti lubrikantų. Taip pat tikėtina, kad sumažėjęs makšties raumenų tonusas, sumažins trinties malonumą sekso metu. Tačiau tai laikina, o padėti galėtų specialūs pratimai aprašyti temoje Kegel'io pratimai.

Per pirmuosius kelis lytinius aktus leiskite moteriai pasirinkti tas pozas, kuriose joms bus patogiausia kontroliuoti įsiskverbimo gylį, greitį bei kampus. Na ir žinoma nepamirškite apsaugos priemonių, kol neplanuosite sekančio šeimos pagausėjimo.

 

Taip pat skaitykite

santykiai ir meilė
Kaip atsikratyti vyro?2015-06-01
Meilė ir seksas – tikriausiai, patys nuostabiausi dalykai, kuriuos gali patirti du žmonės. Santykių pradžioje mums atrodo, kad romantika, įsimylėjimas, atodūsiai mėnesienoje ir mėgavimasis kiekviena praleista akimirka kartu tęsis amžinai, ir niekada nesibaigs.
erzina vyra
Kas erzina vyrus moterų elgesyje?2015-02-23
Kartais taip norisi sužinoti, apie ką kalba vyrai, kai šalia nėra moterų. Nekyla jokių abejonių, kad jie jas myli. Tačiau vyrai ir moterys – skirtingų lyčių būtybės, todėl dažnai tarp jų iškyla įvairių nesusipratimų.
nestumas
Prietarai ir teisybė apie nėštumą2015-02-16
Jau nuo senų senovės nėščios moterys gyvena prietarų ir baimių pasaulyje. Praeina šimtmečiai, o prietarai lieka tie patys. Taip pat atsiranda ir naujų. Ar iš tiesų verta tikėti šiais prietarais? Ar jie pagrįsti moksliškai?
seksas ir kunas
Kaip nesigėdyti savo kūno...2014-12-05
Turbūt nerasite nei vienos moters, kuri būtų patenkinta savo kūnu. Pagal įvairius statistinius duomenis, nepatenkintos savo kūno sudėjimu yra nuo 47 iki 90 procentų moteriškosios lyties atstovių.
santykiai per atstuma
Patarimai: kaip susitikinėti su mergina per atstumą2014-09-29
Santykiai per atstumą gana nemažas išbandymas abiems partneriams. Norint išsaugoti tokius santykius, reikia įdėti daug pastangų, apsišarvuoti kantrybe ir supratingumu. Žemiau išvardinti patarimai labiau pritaikyti vyrams, tačiau moterims taip pat ne pro šalį jais pasidomėti.

Komentarai (4)

AutoriusKomentaras
ps
Svečias
2012-09-09 17:03
gimdymas litinio gyvenimo nepakeite, kaip jo nebuvo pries nera ir po, tacia pakeite gyvenima. mes issiskyrem.
Naujokas (-ė)
Prisijungė: 2011-11-16
Pranešimai: 1
2011-11-16 15:14
Mūsų lytinio gyvenimo gimdymas nepakeitė.
Avataras
Ekspertas (-ė)
Prisijungė: 2011-10-11
Pranešimai: 74
2011-11-15 22:30
Tikrai taip :)
Sigita
Svečias
2011-11-15 21:14
Ne juokas tas gimdymas, daug ka paaukot del jo reikia, bet neabejotinai verta patirti sita gyvenimo malonuma!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...