Straipsnis

2015-02-16

Prietarai ir teisybė apie nėštumą

nestumas

Jau nuo senų senovės nėščios moterys gyvena prietarų ir baimių pasaulyje. Praeina šimtmečiai, o prietarai lieka tie patys. Taip pat atsiranda ir naujų. Ir visi jie, be abejo, apsunkina būsimos mamos gyvenimą. Ar iš tiesų verta tikėti šiais prietarais? Ar jie pagrįsti moksliškai?

Šiame straipsnyje išvardinti pagrindiniai mitai apie nėštumą. O jau jums pačioms teks apsispręsti, kuo tikėti, o kuo ne.

Nėščiai moteriai negalima kirpti plaukų: kūdikis gali gimti anksti laiko.

Šis prietaras atėjo iš gilios senovės. Buvo manoma, kad plaukuose slypi žmogaus gyvybiškumas. Su plaukais buvo susiję ir šiaip nemažai prietarų: iššukavus plaukus, jų negalima mesti pavėjui; kirpti, plauti ir šukuoti plaukus buvo galima tik tam tikromis dienomis. Plaukų netekimas – tai savo gyvybinių jėgų sumažinimas, gyvenimo sutrumpinimas arba gerovės netekimas.

Dabar: nėra jokių įrodymų ir jokio ryšio tarp plaukų kirpimo ir kūdikio gimimo.

Besilaukiančiai moteriai negalima žiūrėti į baisius dalykus: kūdikis bus negražus.

Manoma, kad šis prietaras turi racijos. Jis taip pat atėjo iš senovės, tačiau dabartinė medicina įrodė jo teisybę. Iš tiesų, kūdikis esantis mamos įsčiose, jautriai reaguoja į garsus, šviesą ir mamos emocinę būseną.

Todėl nėščiosioms patariama kuo dažniau žiūrėti į gražius, etiškai atrodančius dalykus. Būsimos mamos turi kuo dažniau būti pakilios nuotaikos. Kadangi bloga nuotaika atsiliepia ne tik būsimo kūdikio charakteriui, bet ir jo išvaizdai.

Reikia kuo ilgiau slėpti nėštumą – kitaip nužiūrės.

Prietaras labai senas. Jis susijęs su tuo, kad anksčiau medicinos sritis buvo neišvystyta ir jei kas nors nutikdavo nėščiai moteriai, visi galvodavo, kad ją nužiūrėjo pikta akis. Jei dabar kas nors nutinka besilaukiančiai mamai, tai jai iš karto suteikiama medicininė pagalba ir niekam net nekyla minčių, kad jai kilo komplikacijų vien dėl to, kad kažkas ją nužiūrėjo.

Tad čia jau turite pasirinkti pati. Jei turite galimybę nuslėpti savo padėtį ir visiškai nenorite, kad apie tai sužinotų visas pasaulis – jūs pilnai tam turite teisę. Beje, gyvenime pasitaiko įvairių atvejų susijusių su nėštumu, dėl ko nesinori apie tai skelbti: sveikatos būklė, šeimyninė padėtis, situacija darbe ir panašiai.

Nėščiai moteriai negalima siūti, kirpti ir lopyti, kitaip jos kūdikis gims su apgamu.

Čia labiau kalba eina apie aštrius daiktus – peilius, žirkles, adatas. Jei nėščia moteris įsidurs arba susižeis, tai ji patirs skausmą ir išgąstį, o tai atsilieps jos kūdikio būsenai. Kadangi tarp mamos ir vaisiaus odos yra stiprus ryšys.

O apgamai yra natūralus gamtos reiškinys. Mes visi gimstame turėdami vieną ar kita apgamą, kuris dažnai netgi mus puošia.

Besilaukianti moteris negali megzti ir austi (neturėti nieko bendro su virvėmis). Ant jos rūbų negali būti mazgų.

Anksčiau buvo tikima, kad mazgas trukdo kūdikiui ateiti į pasaulį. Virvės siejamos su virkštele, kuri gali apsivynioti aplink kūdikio kaklą. Nėščios moterys, norėdamos apsaugoti savo kūdikį, nešiodavo tokius amuletus kaip verpalų kuokštai, raudonos gijos ir t.t. Svarbu, kad niekur nebūtų užmegztų mazgų.

Nėščia moteris negali valgyti slapčiomis: kūdikis gims baikštus.

Šis prietaras susijęs su besilaukiančios moters apsauga: valgymas paslapčia, tamsoje ir skubant ne tik nenaudingas, bet ir gali sukelti staigų išgąstį. Pavyzdžiui, jei netyčia į kambarį įeis užsimiegojęs vyras ir pamatys savo žmoną paslapčia valgančią.

Būsimi tėvai turi sutarti, kad vyras moters nekontroliuos, kadangi ji dabar valgo už du. Tačiau moteris pati turi suvokti, kad šioje situacijoje labai svarbu nepadauginti ir valgyti su saiku.

Nėščiai moteriai negalima sėdėti ant slenksčio, taip pat peržengti kliūtis: pagalį, šluotą ir t.t.

Slenkstis nuo seno laikomas riba tarp namų ir išorinio pasaulio. Sėdėti ant slenksčio – ne pati geriausia mintis, ypač nėščiai moteriai. Be to, slenkstis dar laikomas skersvėjo vieta.

Žengti per rastą – bus sunku gimdyti. Peržengsite šluotą – supyks naminukas, kuris po ja gyvena. Tačiau, jei žiūrint rimtai, šio prietaro esmė viena – atsargumas. Nepatariama žengti per kliūtis, kadangi galima užkliūti ir nukristi. Taip pat nėštumo metu negerai plačiai žingsniuoti.

PRIETARAI APIE BŪSIMO KŪDIKIO LYTĮ

Jei nėščios moters pilvas pasidengė plaukeliais, reiškia, gims berniukas.

Ši būsena susijusi su padidėjusiu vyriškų hormonų kiekiu būsimos mamos organizme. Tai individualu. Pasitaikė nemažai atvejų, kai moterys su „plaukuotais“ pilvais gimdė mergaites.

Jei besilaukiančios moters pilvas yra aukštai ir platus – bus mergaitė, jei žemai ir atsikišęs į priekį – berniukas.

Aukštai esantis pilvas gali sąlygoti tai, kad moteris laukiasi pirmą kartą arba yra geros fizinės būklės. Raumenys, palaikantys gimdą, silpnėja su kiekvienu nėštumu, dėl to pilvas būna pasmukęs žemyn. Jei pilvas „žiūri į priekį“, gali būti, kad dėl moters lieknumo kūdikiui tiesiog trūksta vietos pilve. Platus pilvas – ženklas, kad vaisius pilve guli šonu.

Greitas širdies ritmas - bus mergaitė, lėtas – berniukas.

Pagal atliktus tyrimus, iš tiesų, esant greitam širdies ritmui, gimsta mergaitės, o lėtam – berniukai.

Tačiau tai liečia tik gimdymą. Nėštumo metu širdies ritmas nelemia kūdikio lyties.

ŠMAIKŠČIAUSI PRIETARAI APIE NĖŠTUMĄ

Jei apliesite nėščiosios moters pilvą vandeniu – pradės lyti...

Prietaras turi dvi mistines reikšmes: nėščioji kaip vaisingumo simbolis ir lietus, nuo kurio priklauso derliaus vaisingumas.

Sutiksite nėščiąją – busite laimingi, jei susapnuosite besilaukiančią moterį – sulauksite sėkmės.

Ir vėlgi šis prietaras susijęs su vaisingumu, gyvenimo pratęsimu. Taip pat senovėje buvo manoma, kad jei nėščia moteris stuktelės savo pilvu tris kartus karvei, ta greičiau apsiveršiuos.

Ar laikysitės šių prietarų ar ne, čia jau jūsų asmeninis reikalas. Tiesiog besilaukdama kūdikio mama turi būti saikingai atsargi, stengtis būti geros nuotaikos ir su džiaugsmu laukti savo kūdikėlio!

 

Taip pat skaitykite

seksas ir kunas
Kaip nesigėdyti savo kūno...2014-12-05
Turbūt nerasite nei vienos moters, kuri būtų patenkinta savo kūnu. Pagal įvairius statistinius duomenis, nepatenkintos savo kūno sudėjimu yra nuo 47 iki 90 procentų moteriškosios lyties atstovių.
nestumas
Mitai apie apsisaugojimą nuo nėštumo2014-03-06
Niekas nepaneigs, kad ši tema aktuali visiems. Galima rasti įvairiausių patarimų, kaip apsisaugoti nuo nėštumo, tačiau ar tikrai jie visi teisingi? O gal tai tik pramanai? Šiame straipsnyje bus aptarti dažniausiai sutinkami mitai susiję su šia tema.
moteris skaudancia galva
Streso padariniai moterims2013-02-19
Visiems jau senai žinoma, kad moterys ir vyrai skirtingai reaguoja į stresines situacijas, tačiau iš tiesų yra ir esminių neatitikimų, kaip tai veikia jų sveikatą. Tyrimai parodė, kad ūminis ir lėtinis stresas gali smarkiau pakenkti moterų fizinei ir psichinei būsenai.
moteris susiemusi uz pilvo
9 mažai žinomi faktai apie "tas dienas" (3)2013-02-16
Labai dažna moteris apie savo menstruacinį ciklą žino tikrai ne viską , todėl visuomet lieka tam tikrų neaiškumų ir klausimų, į kuriuos ne visada rengiamasi ieškoti atsakymų. Pavyzdžiui, 2012-ais metais Australijoje atliktas tyrimas parodė, kad...
seksuali moteris
Moterų seksualinės problemos2013-01-19
Ne paslaptis, kad moteriai pasiekti orgazmą sunkiau nei vyrui. Štai priežastys, kodėl, ir patarimai, kaip padidinti savo šansus mėgautis seksu taip, kaip tai daro vyrai.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...