Straipsnis

2013-02-16

9 mažai žinomi faktai apie "tas dienas"

moteris susiemusi uz pilvo

Labai dažna moteris apie savo menstruacinį ciklą žino tikrai ne viską , todėl visuomet lieka tam tikrų neaiškumų ir klausimų, į kuriuos ne visada rengiamasi ieškoti atsakymų. Pavyzdžiui, 2012-ais metais Australijoje atliktas tyrimas parodė, kad tik 13 proc. moterų sugebėjo teisingai atsakyti, kurios ciklo dienos joms buvo vaisingos.

Taigi, 9 faktai, kurių galbūt ir nežinojote apie savo menstruacinį ciklą:

1. Menstruacijų metų yra galimybė pastoti. Taip, tai labai mažai tikėtina, tačiau įmanoma, todėl nereikėtų tuo metu džiaugtis "meile be apsaugos"!

2. Jūs esate vaisingiausios ovuliacijos metu arba esant netoli jos. Ovuliacija - subrendusios kiaušialąstės (kiaušinėlio) išsilaisvinimas iš kiaušidės. Ovuliacija įvyksta maždaug ciklo viduryje, apie 14 dienų (normos ribos 12–16 dienų) iki ateinančių mėnesinių, kurios paprastai įvyksta apie 28 moters ciklo dieną. Kai kurios moterys, įvykstant ovuliacijai, pajunta nestiprų skausmą pilvo apačioje.

3. Nereguliarių mėnesinių problema gali iškilti dėl daugybės priežasčių. Šį nepageidaujamą reiškinį gali iššaukti viskas nuo smarkaus svorio praradimo bei streso iki įvairių vaistų vartojimo bei sunkių ligų. Rekomenduotina, esant nereguliarioms mėnesines, apie tai pasikalbėti su savo gydytoju.

4. Per visą menstruacinį periodą netenkama mažiau nei puodelio kraujo. Galite skųstis apie gausias mėnesines, tačiau faktas tas, kad moteris vidutiniškai per mėnesį prarandi nuo kelių šaukštų iki mažo puodelio kraujo.

5. Požiūris į seksą menstruacijų metų labai skiriasi. Tai individualus kiekvieno vyro ir moters pasirinkimas, todėl negali buti įvardinta vienu žodžiu normalu ar nenormalu.

6. Amžiaus vidurkis, kuomet mergaitė pirmą kartą suserga mėnesinėmis, - 12-lika metų. JAV atlikto tyrimo metu išsiaiškinta, kad dabar mergaites šis brendimo procesas aplanko jaunesnes nei bet kada ankščiau. Tai bandoma paaiškinti aplinkos pokyčiais bei stresu ir populiarėjančiomis dietomis, tačiau tikslios priežastys dar nenustatytos

7. "Always" buvo pirmoji kompanija, kuri 2011-ais metais higienos servetėlių reklamos metu (pasirodė tik spaudoje) mėlyną skystį pakeitė į kraują.  Tačiau tai vis dar lieka tabu.

8. Kai kuriose šalyse menstruacijos vis dar laikomos tabu. Pavyzdžiui, Indijos kaimuose dar iki šiol mergaitėms neleidžiama gaminti maisto, kad jo neužkrėstų; draudžiama liesti stabus, kitaip jie bus išniekinti ir t.t.

9. Menstruacinių ciklų suderinamumas moksliškai dar nėra įrodytas. Bet kokiu atveju, manoma, jog jums ir jūsų sesei (gyvenant kartu) ar kambariokei gali susiderinti menstruacinis ciklas ir tomis dienomis "džiaugsitės" vienu metu.

Kad ir kaip būtų gaila, bet net ir šiais laikais, kai medicina tobulėja nenusakomu greičiu, vis dar lieka daug mums nežinomų dalykų apie žmogaus kūną. Būkime žingeidūs ir su nekantrumu laukime naujų atradimų šioje srityje.

 

Taip pat skaitykite

nestumas
Prietarai ir teisybė apie nėštumą2015-02-16
Jau nuo senų senovės nėščios moterys gyvena prietarų ir baimių pasaulyje. Praeina šimtmečiai, o prietarai lieka tie patys. Taip pat atsiranda ir naujų. Ar iš tiesų verta tikėti šiais prietarais? Ar jie pagrįsti moksliškai?
seksas ir kunas
Kaip nesigėdyti savo kūno...2014-12-05
Turbūt nerasite nei vienos moters, kuri būtų patenkinta savo kūnu. Pagal įvairius statistinius duomenis, nepatenkintos savo kūno sudėjimu yra nuo 47 iki 90 procentų moteriškosios lyties atstovių.
nestumas
Mitai apie apsisaugojimą nuo nėštumo2014-03-06
Niekas nepaneigs, kad ši tema aktuali visiems. Galima rasti įvairiausių patarimų, kaip apsisaugoti nuo nėštumo, tačiau ar tikrai jie visi teisingi? O gal tai tik pramanai? Šiame straipsnyje bus aptarti dažniausiai sutinkami mitai susiję su šia tema.
moteris skaudancia galva
Streso padariniai moterims2013-02-19
Visiems jau senai žinoma, kad moterys ir vyrai skirtingai reaguoja į stresines situacijas, tačiau iš tiesų yra ir esminių neatitikimų, kaip tai veikia jų sveikatą. Tyrimai parodė, kad ūminis ir lėtinis stresas gali smarkiau pakenkti moterų fizinei ir psichinei būsenai.
seksuali moteris
Moterų seksualinės problemos2013-01-19
Ne paslaptis, kad moteriai pasiekti orgazmą sunkiau nei vyrui. Štai priežastys, kodėl, ir patarimai, kaip padidinti savo šansus mėgautis seksu taip, kaip tai daro vyrai.

Komentarai (3)

AutoriusKomentaras
To lina
Svečias
2013-02-28 20:56
Matau linai sunku skaityti ir delioti mintis, aiskuai parasyta: ciklo vidurys 14 diena, o visas ciklas 28 dienos, kas cia neaiskaus?
LINA
Svečias
2013-02-28 19:24
Nesamoniu prirasyta.
2 punktas. "Ovuliacija įvyksta maždaug ciklo viduryje, apie 14 dienų (normos ribos 12–16 dienų) iki ateinančių mėnesinių (paprastai tai įvyksta apie 28 moters ciklo dieną)." 28 diena paprastai yra paskutine ciklo diena, ne viduryje. Negi kam nors ciklas trunka 56 dienas? Nu butu gerai.
7 punktas. "mėlyną skystį pakeitė į kraują". Wtf? Gal atvirksciai? Gal jau ir vandeni i vyna pakeite kazkas? Ar metala i auksa?
O visa kita zinoma, ir elementaru. Nevykes straipsnis
Patyręs (-usi)
Prisijungė: 2012-01-27
Pranešimai: 50
2013-02-16 14:42
Viska zinojau isskyrus 7 :)

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...