Straipsnis

2012-06-10

Sporto pratimai gali sukelti orgazmą

sportuojanti figuringa mergina

Indianos universiteto mokslininkų atliktas pirmasis tokio tipo tyrimas atskleidė neįtikėtinas išvadas, kad sporto metu atliekami pratimai moterims gali sukelti seksualinius malonumus ar net orgazmą. Nors duomenys yra dar nauji, tačiau jau ir ankščiau būdavo pranešimų apie šį reiškinį.

Su fizinio krūvio sukeltais seksualiniais malonumais dažniausiai yra susiję pilvo preso, dviračio minimo bei svorių kilnojimo pratimai. Taip pat kartais minimi ir laipiojimo siena ar kopimo į kalną užsiėmimai. Šie duomenys itin įdomūs - jie mums parodo, kad orgazmas nebūtinai susijęs su lytine veikla. Tai neabejotinai praplečia mūsų žinias apie moterų seksualinius malonumus.

Atliktame tyrime buvo remtasi internetinėmis apklausomis, kuriose dalyvavo nuo 18 iki 63 metų amžiaus moterys. Iš jų 124-ios teigė, kad fizinio krūvio metu teko patirti orgazmą, o 246-ios teigė, kad teko patirti seksualinius malonumus.

DAUGIAU TYRIMO REZULTATŲ:

  • Didžioji dalis moterų, kurioms pratimų metu teko patirti orgazmą, teigė tuo metu neturėjusios seksualinių fantazijų.
  • Apie 40 procentų moterų pripažino, kad tai yra nutikę daugiau nei 10 kartų.
  • Kalbant apie tas moteris, kurioms fizinio krūvio metu teko patirti orgazmą, 51,4 procentui tai nutiko darant pilvo preso pratimus per pastarąsias 90 dienų. Iš likusių: 26,5 proc. - kilnojant svorius, 20 proc. - jogos pratimų metu, 15,8 proc. - minant dviratį, 13,2 proc. - bėgiojant bei 9,6 proc. - laipant ar vaikštant.

Tyrime nenustatyta, ar tai įprastas reiškinys, tačiau anot autorių, užteko mažiau nei 5 savaičių, kad apklausti 370 moterų, kurioms fizinio krūvio metu teko patirti seksualinius malonumus ar net orgazmą.

Ateities tyrimams lieka užduotis išsiaiškinti, ar tam tikri pratimai gali pagelbėti moterų seksualiniam gyvenimui.

Papidymas: nors apie fizinio krūvio poveikį vyrų orgazmui/ejakuliacijai informacijos nepateikiama, tai dar nereiškia, kad tokia situacija negalima. Dėkojame už komentarą Šarūnui!

 

Taip pat skaitykite

seksas ir menesiai
Seksualumas priklauso nuo metų mėnesio (1)2015-09-09
Ar pastebėjote, kaip skirtingais metų laikais keičiasi jūsų trauka priešingai lyčiai? Nebijokite, jūs tokie ne vieni. Kol žmonės užsiima seksu, mokslininkai atlieka tyrimus: koks metų mėnuo tinkamiausias sekso žaidimams?
straipsniai apie vyrus
100 faktų, kodėl būti vyru sunkiau, nei moterimi (II dalis)2015-01-22
Dažnai girdime moteris kalbant, kad jomis būti daug sunkiau nei vyrais. Šį kartą bandykime paieškoti priešingų teiginių, kurie pagrįstų, kad vyrais būti ne ką lengviau. Tęsinys...
vyras
100 faktų, kodėl būti vyru sunkiau, nei moterimi (I dalis)2015-01-12
Dažnai girdime moteris kalbant, kad jomis būti daug sunkiau nei vyrais. Šį kartą bandykime paieškoti priešingų teiginių, kurie pagrįstų, kad vyrais būti ne ką lengviau.
Faktai apie vyrų ir moterų orgazmą
50 faktų apie orgazmą (1)2013-09-04
Ar viską žinote apie orgazmą? Pavyzdžiui, kad tik 1% moterų sugeba patirti orgazmą vien nuo prisilietimo prie krūtų. Štai jums sąrašiukas net 50-ies įdomių ir mažai kur girdėtų faktų apie vyrų ir moterų orgazmą.
zodzio seksas kilme
Seksas, seksas ir dar kartą seksas!2012-09-21
Ar kada pagalvojote, kodėl būtent žodis "seksas" reiškia lytinius santykius? Daugelis nedvejodami atsakysite, jog anglų kalboje yra panašiai skambantis žodis "sex". Tačiau nuo kada ir kodėl šis žodis buvo pradėtas vartoti?

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Danguole
Svečias
2012-06-18 18:41
Buvo man orgazmas irgi ant lygiagrecio presui darant... ir ne viena karta :) apie tai tikrai net nemastai, bet paprasciausiai susistimuliuoja ten viskas, trinasi gal nezinau... :)
Sarunas
Svečias
2012-06-11 12:11
Buna ir vyrams. Kazkada sporto saleje dariau pratimus ant lygegreciu ir prileidau i kelnes. Ir svarbiausia nebuvo priesais nei moters, tik siena! :D

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...