Straipsnis

2011-07-27

Vyrų orgazmas

vyriskos rankos

Vyrų ejakuliacija įvyksta tuomet, kai išsiveržia sėkla (sperma). Seksualinės stimuliacijos metu sėkla renkasi ejakuliaciniame vamzdelyje, kur trachėja susijungia su sėklinėmis puslelėmis bei prostatos liauka. Kuomet stimuliavimas pasieka kulminaciją, stuburo refleksas sukelia varpos raumenų, šlaplės bei prostatos liaukos susitraukimą. Jo metu sėkla varoma per šlaplę į varpos galiuką išėjimo link. Ejakuliacijos metu šlapimo pūslė būna užspausta kito raumens, kad sėkla nesusimaišytu su šlapimu ir būtų užtikrintas jos išėjimas.

Ejakuliacijos metu vidutiniškai išsiskiria 1,5 - 5 ml. sėklos, o jos 1 ml yra apie 20 milijonų spermatozoidų. Sėklos sudėtyje yra daug įvairiausių elementų, tokių kaip askorbo rūgštis, kraujo grupės antigenai, cholesterolis, chloras, kalcis, citrinos rūgštis, fruktozė, gliutamino rūgštis, pieno rūgštis, šlapimo rūgštis, vitaminas B12, cinkas ir visi jie yra labai mažais kiekiais bei dauguma skirti padėti spermai nukeliauti makštimi ir apvaisinti kiaušinėlius. Beveik visi sudedamieji elementai yra labai sveiki, o visa ejakuliacija turi tik 15 kalorijų.

Nors vyrų ejakuliacija ir orgazmas daugeliu atvejų įvyksta kartu, jie - ne tie patys procesai. Orgazmas yra ritminiai, sukeliantys daug malonumo, raumenų susitraukimai, kurie būna paskatinti sukauptos seksualinės įtampos. Šie raumenų susitraukimai, kaip ir pas moteris, vyksta 0,8 s intervalu, dėl to kurių atsiranda sėklos čiurkšlė.

Orgazmo ir ejakuliacijos atvejai

Kadangi ejakuliacija ir orgazmas yra atskiri elementai, yra atvejų, kai jie įvyksta atskirai. Paprastai, viena ejakuliacija (be orgazmo) gali įvykti miego metu, šis reiškinys dažnai vadinamas "Šlapiu sapnu".

Pasitaiko atvejų, kai įvyksta orgazmas be ejakuliacijos. Taip nutinka tuomet, kai nesusitraukia raumuo, atsakingas už šlapimo pūslės uždarymą ir sėkla suteka į ją. To priežastis dažniausiai būna diabetas arba įvairių prostatos operacijų pasekmė. Labai retais atvejais taip nutinka ir sveikam vyrui. Tokiu atveju pavojaus sveikatai nėra, tačiau vyras gali likti nevaisingas, todėl reikėtų kreiptis patarimų pas kvalifikuotus daktarus.

Yra žinoma dar viena būsena, kuomet nors ir vyras yra seksualiai susijaudinęs, tačiau negali ejakuliuoti. Tai vadinama "atsilikusia ejakuliacija".

 

Taip pat skaitykite

faktai apie vyrus
15 faktų apie vyrus (1)2013-09-18
Nors apie vyrus - jų savybes, charakterio ir elgesio ypatybes rašoma kone visuose žurnaluose ir interneto puslapiuose, tačiau moterims vis tik vertėtų susipažinti su esminiais faktais apie stipriąją lytį.
vyras berniukas
Vyrai-berniukai (1)2013-07-04
Solidus vyras, kuris galėtų nupirkti pusę gėlių parduotuvės, priskina savo mylimajai kuklių gėlyčių iš daržo. Jaunuolis, kuriam nupirkus vieną gėlytę teks visą dieną badauti, nuperka savo mylimajai pačią brangiausią puokštę. Abu elgiasi kaip berniukai...
tvirta vyro nugara
Klausimai-atsakymai apie jo orgazmą (2)2013-03-18
Ar apipjaustymas turi įtakos orgazmui? Ar vyrams pasitaiko anorgazmija? Orgazmas ir ejakuliacija – tai vienas ir tas pats? Kiek orgazmų iš eilės galima laikyti norma? Ar vyro orgazmas, kaip ir moters, priklauso nuo pozos?
vyras ant moters
Prailginkite seksą - 6 greiti patarimai JAM (7)2012-05-10
Pateiksime jums keletą paprastų patarimų, kaip prailginti laiką lovoje ir nustebinti savo merginą jau šį vakarą. Jai tai tikrai patiks! Tai "greiti“ sprendimai, todėl nereikalauja JOKIŲ papildomų pastangų...
laikmatis
Kaip atitolinti ejakuliaciją? (4)2011-08-06
Daugumai vyrų labai svarbu mokėti kontroliuoti ejakuliaciją, kad seksas tęstųsi tiek, kiek panorės. Tačiau tai pavyksta pasiekti ne visiems. Pirmas dalykas yra suvokti, kad viską valdo žmogaus mintys. Todėl nerimas ar partnerio pyktis nieko gero nežada.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...