Straipsnis

2013-09-04

50 faktų apie orgazmą

Faktai apie vyrų ir moterų orgazmą

1. Daugiau nei 70% moterų orgazmą patiria tik klitorio stimuliavimo metu, bet, skirtingai nei vyrai, gali patirti daugkartinį orgazmą.

2. Ilgiausiai trukusios masturbacijos pasaulio rekordas: moterų - 6 valandos 30 minučių, vyrų - 8 valandos 30 minučių.

3. 47% moterų pirmąjį savo orgazmą patyrė būdamos 18 metų masturbacijos metu.

4. Nesenai atlikti tyrimai parodė, kad orgazmas numalšina galvos skausmą ne blogiau, nei vaistai nuo skausmo.

5. Seksologai Masters'as ir Džonson'as prieštarauja Froido teorijai, kad yra du moterų orgazmo tipai. Pagal jų apibrėžimą egzistuoja tik viena orgazmo rūšis.

6. Pasak daktaro ir knygos "Moteriškas orgazmas" autoriaus Seimur'o Fišer'io, moterims patirti orgazmą trukdo pavydas ir nepasitikėjimas partneriu.

7. Ne veltui prancūzai orgazmą vadina "mažąja mirtimi". Tarp moterų iš tikrųjų yra nedidelis procentas tų, kurios po sekso jaučiasi "prislėgtos ir sugniuždytos".

8. Pirmasis elektrinis vibratorius buvo užpatentuotas 1902 metais. O užsienyje šie daikčiukai buvo pradėti pardavinėti anksčiau nei siurbliai ir elektriniai lygintuvai.

9. Pagaliau mokslininkai rado priežastį, kodėl vyrai po sekso iš karto užmiega. Pasirodo, esmė slypi "miego hormonų" - melatonino ir prolaktino lenktynėse.

10. Vidutiniškai moters orgazmas trunka nuo 6 iki 10 sekundžių. Tačiau tarp mūsų yra ir laimės kūdikių, sugebančių šį malonumą pratęsti iki 20 sekundžių.

11. Britų seksologai Koter'i ir Koul'as teigia, kad moteris yra pajėgi per valandą patirti orgazmą net iki 100 kartų.

12. Maždaug 0,06% vyrų gali baigti vien nuo minties apie seksą.

13. San Franciske kasmet vyksta "Pasaulinė masturbiada" (masturbate-a-thon). Jau pats pavadinimas pasako kuo užsiima jos dalyviai.

14. Kalbant apie orgazmą, reikia paminėti ir gyvūnus. Pavyzdžiui, banginis orgazmo metu išskiria daugiausiai spermos iš visų gyvūnų - net 20 litrų.

15. Vyrai, stebintys pornografinę sceną, kurioje dalyvauja du vyrai ir viena moteris, pagamina daugiau spermos, nei žiūrėdami filmą, kuriame figūruoja tik moterys.

16. Tik 1% moterų sugeba patirti orgazmą vien nuo prisilietimo prie krūtų.

17. Kava ir alkoholis priduoda spermai kartoką skonį, o ananasas, salierai ir melionas suteikia jai saldumo.

18. Per visą savo gyvenimą vyrai pagamina maždaug 15 litrų spermos.

19. Orgazmo metu moteriai "išsijungia" smegenų centrai, kurie reguliuoja emocijas atsakingus už baimę ir nerimą.

20. Olandų mokslininkai ištyrė, kad vyrų seksualinė priklausomybė primena priklausomybę nuo narkotikų, tiksliau heroino.

21. Tie patys mokslininkai tvirtina, kad kuo dažniau mes užsiimame seksu, tuo daugiau jo norime. Kodėl? Atsakymas paprastas - dėl padidėjusio testosterono kiekio kraujyje.

22. Orgazmo metu oksitocino "laimės hormono" lygis padidėja net keturis kartus.

23. Australijoje gyvena gentys, kur sveikindamiesi vyrai paspaudžia vienas kitam visai ne rankas, o ... varpas.

24. Žodis "orgazmas" kilo iš graikiško žodžio orgaō - "degti aistra".

25. Aktyviai mylintis 30 minučių galima sudeginti 200 kalorijų, kadangi glamonių ir orgazmo metu dirba net 500 raumenų.

26. 70% moterų kartas nuo karto suvaidina orgazmą.

27. Susijaudinimas ir orgazmas sukelia širdies ritmo padažnėjimą - iki 180 dūžių per minutę ir daugiau, kraujotakos padidėjimą, lūpų ir krūtinės pabrinkimą, o taip pat ir vyzdžių išsiplėtimą.

28. Britų mokslininkai išsiaiškino, orgazmas patirtas su mylimu žmogumi yra gerokai kokybiškesnis už masturbacijos sukeltą orgazmą. Visa esmė slypi hormono prolaktino koncentracijoje: sekso metu jo pasigamina 400 % daugiau nei masturbuojantis.

29. Orgazmo metu gimda pasitempia į viršų, makšties sienelių raumenys ritmingai susitraukinėja. Paprastai moterys patiria nuo 3 iki 12 tokių susitraukinėjimų, kurių kiekvienas trunka ne daugiau kaip sekundę.

30. Nors teorijų apie orgazmą yra galybė, tačiau visi mokslininkai prieina prie vienos bendros išvados, kad orgazmą galima patirti ne tik pasiruošus kūniškai, bet ir nusiteikus tam psichologiškai.

31. Amerikiečių seksologai iš Kanzaso universiteto įsitikinę, kad ir vyrai kartais suvaidina orgazmą. Tiesa, kaip jie tai daro, neaišku. Belieka tik spėlioti.

32. Orgazmas - pati veiksmingiausia senatvės ir vytimo profilaktika. Laimingieji ir laimingosios, kurie jį patiria kasdien, atrodo gerokai jaunesni ir patrauklesni nei besimylintis kartą per savaitę ar dar rečiau.

33. Statistiškai sekso metu orgazmą patiria 68% vyrai ir tik 26% moterų. Tačiau, jei moterys "pačios sau padeda" ir masturbuojasi, tai orgazmą patiria jau 81% iš jų.

34. Italų mokslininkai, naudodami ultragarso aparatą, išsiaiškino, kad taškas G yra ant priekinės makšties sienelės, 5 cm gylyje ir atrodo panašus į pupelę.

35. Vyrai patiriantys orgazmą mažiausiai du kartus per savaitę - gyvena iki gilios senatvės.

36. Kad moteris galėtų baigti jai reikia prieš tai "apšilti" maždaug 8 minutes.

37. Visai nesenai prekyboje pasirodė orgazmo implantas - neurostimuliatorius, skirtas moterims. Tačiau šis malonumas ne iš pigiųjų - kaina 12 tūkstančių dolerių.

38. Daktaras Tim'as Spektor'as iš Šv.Tomaso klinikos įsikūrusios Londone, priėjo išvadą, kad moters sugebėjimas patirti orgazmą slypi genuose ir persiduoda iš kartos į kartą.

39. Iki šių dienų žinoma, kad yra tik dvi moteriškos lyties gyvūnų rūšys, kurios sugeba patirti orgazmą - tai šeškas ir triušis.

40. Senovės egiptiečiai tikėjo, kad jų Dievas Atumas sukūrė pasaulį ir pirmuosius žmones iš savo sėklos, paprasčiau tariant - masturbuodamasis.

41. Reguliarus G-taško stimuliavimas gerokai padidina skausmo slenkstį.

42. Pagal daktaro Gari'o Šubach'o tyrimus, 60% moterų bent kartą gyvenime patyrė moteriškąją ejakuliaciją - orgazmo metu išsiliejo skystis, kurio kiekis varijuoja nuo kelių lašų iki 60 ml., 10% moterų "ejakuliuoja" reguliariai.

43. Vokiečių mokslininkai suabejojo orgazmo intelektualumu. Atlikus apklausą tarp 1500 gražiosios lyties atstovių paaiškėjo, kad moterys turinčios aukštąjį išsilavinimą orgazmą patiria gerokai rečiau nei jų mažiau išsimokslinusios bendraamžės.

44. Maždaug 10-12% moterų niekada nepatyrė orgazmo. Pavyzdžiui, Merylin Monro, kuri laikoma pasauliniu sekso simboliu, niekada nepatyrė orgazmo nei su vienu iš visų savo turėtų garsių meilužių.

45. Pagal Kinsio instituto duomenis, ejakuliacijos metu sperma išsilieja vidutiniškai 45 km/h greičiu.

46. Kanados seksologai aptiko, kad stotingos moterys - tos, kurios aktyviai treniruojasi ir skiria pakankamai laiko sportui, dažniau patiria orgazmą.

47. Škotijos mokslininkai išvedė orgazmo formulę: kuo didesnis meilužio penis, tuo mažiau moteriai reikia papildomos stimuliacijos ir tuo greičiau ji gauna malonų "prizą".

48. Atlikus apklausą Amerikoje, paaiškėjo, kad 30% moterų orgazmą patiria miego metu.

49. Kad vyras po ejakuliacijos vėl galėtų užsiimti seksu, turi praeiti šiek tiek laiko, o moteriai to visiškai nereikia.

50. Apklausus 600 moterų, amerikiečių seksologai išsiaiškino, kad ištekėjusių moterų seksualumas su metais silpnėja ir orgazmą jos patiria tik 20% atvejų, netekėjusios atvirkščiai - patiria vis naujesnių įspūdžių.

 

Taip pat skaitykite

seksas ir menesiai
Seksualumas priklauso nuo metų mėnesio (1)2015-09-09
Ar pastebėjote, kaip skirtingais metų laikais keičiasi jūsų trauka priešingai lyčiai? Nebijokite, jūs tokie ne vieni. Kol žmonės užsiima seksu, mokslininkai atlieka tyrimus: koks metų mėnuo tinkamiausias sekso žaidimams?
straipsniai apie vyrus
100 faktų, kodėl būti vyru sunkiau, nei moterimi (II dalis)2015-01-22
Dažnai girdime moteris kalbant, kad jomis būti daug sunkiau nei vyrais. Šį kartą bandykime paieškoti priešingų teiginių, kurie pagrįstų, kad vyrais būti ne ką lengviau. Tęsinys...
vyras
100 faktų, kodėl būti vyru sunkiau, nei moterimi (I dalis)2015-01-12
Dažnai girdime moteris kalbant, kad jomis būti daug sunkiau nei vyrais. Šį kartą bandykime paieškoti priešingų teiginių, kurie pagrįstų, kad vyrais būti ne ką lengviau.
zodzio seksas kilme
Seksas, seksas ir dar kartą seksas!2012-09-21
Ar kada pagalvojote, kodėl būtent žodis "seksas" reiškia lytinius santykius? Daugelis nedvejodami atsakysite, jog anglų kalboje yra panašiai skambantis žodis "sex". Tačiau nuo kada ir kodėl šis žodis buvo pradėtas vartoti?
sportuojanti figuringa mergina
Sporto pratimai gali sukelti orgazmą (2)2012-06-10
Indianos universiteto mokslininkų atliktas pirmasis tokio tipo tyrimas atskleidė neįtikėtinas išvadas, kad sporto metu atlikti pratimai moterims gali sukelti seksualinius malonumus ar net orgazmą. Nors duomenys yra dar nauji, tačiau jau ir ankščiau būdavo pranešimų apie šį reiškinį.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
bglou
Svečias
2013-11-29 19:19
Master'as ir Džonson. Virginia Johnson buvo moteris

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...