Straipsnis

2012-09-21

Seksas, seksas ir dar kartą seksas!

zodzio seksas kilme

Ar kada pagalvojote, kodėl būtent žodis "seksas" reiškia lytinius santykius? Daugelis nedvejodami atsakysite, jog anglų kalboje yra panašiai skambantis žodis "sex". Tačiau nuo kada ir kodėl šis žodis buvo pradėtas vartoti?

Viskas prasidėjo 14 amžiuje iš šių lotyniškų žodžių: "sexus", reiškiančio žmogaus vyr. arba mot. lytį, "seco" - 1/2 (pusė), bei "secare", kuris reiškia padalinti, paskirstyti. Anglų kalboje žodis "sex" su lytinio akto reikšme pirmą kartą pavartotas tik apie 1929 metus.

Yra labai įdomi istorija/mitas susijusi su lot. žodžiu "secare", kuris kaip minėjome reiškia padalinimą. Kai kurių tikėjimų buvo aiškinama, kad ankstyvasis žmogus buvo sukurtas dvilytis ir tik vėliau, dievams pajutus grėsmę, padalintas į vyrą ir moterį. Nuo to laiko jis visą gyvenimą ieško savo antrosios pusės ir kai sutinka, sekso metu vėl tampa lyg vienas.

O KAIP DĖL ANGLIŠKO ŽODŽIO F**K?

Pamanėme, jog tęsiant diskusiją šia tema, būtų labai įdomu sužinoti ir šio žodžio kilmę, kurio reikšmę supranta visi išskyrus mūsų pensijinio amžiaus piliečius...na gal ir iš jų vienas kitas žino...Bet kokiu atveju, pateiksime jums keletą istorinių paaiškinimų.

Senovės Anglija

Senai senai Anglijoje, norint turėti lytinių santykių, žmonės turėjo tam gauti karaliaus sutikimą. Kai kas nors norėjo turėti vaikų, gavus iš karaliaus sutikimą, turėjo ant durų pasikabinti lentelę su užrašu: F.*.*.*. (ang. "Fornication Under Consent of the King", liet. "Ištvirkavimas karaliaus sutikimu".)

Bausmė už prostituciją

Kolonijiniais laikais, kaltinimas prostitucija skambėdavo taip: ang. "For Unlawful Carnal Knowledge" (šių žodžių pirmųjų raidžių sutrumpinimas F.U.C.K.) , liet. "Už neteisėtą kūnišką pažintį".

Tokių ir panašių šio žodžio kilmės paaiškinimų galime sutikti begales, todėl daugelis tuo suabejoja, ar tai nebus tik lakios vaizduotės ir atsitiktinumų sudėliojimas. Manoma, jog maždaug 15 amžiuje šis žodis buvo perimtas iš olandų arba vokiečių.

 

Taip pat skaitykite

seksas ir menesiai
Seksualumas priklauso nuo metų mėnesio (1)2015-09-09
Ar pastebėjote, kaip skirtingais metų laikais keičiasi jūsų trauka priešingai lyčiai? Nebijokite, jūs tokie ne vieni. Kol žmonės užsiima seksu, mokslininkai atlieka tyrimus: koks metų mėnuo tinkamiausias sekso žaidimams?
straipsniai apie vyrus
100 faktų, kodėl būti vyru sunkiau, nei moterimi (II dalis)2015-01-22
Dažnai girdime moteris kalbant, kad jomis būti daug sunkiau nei vyrais. Šį kartą bandykime paieškoti priešingų teiginių, kurie pagrįstų, kad vyrais būti ne ką lengviau. Tęsinys...
penio dydis
Kuo didesnis vyro penis, tuo žemesnis jo IQ2015-01-18
Australijos nacionalinė sveikatos ir gerovės agentūra atliko gana neįprastą tyrimą – sukvietė vyrus iš įvairių pasaulio šalių ir sudarė vidutinio penio ilgio sąrašą. Ilgiausio penio savininkai yra afrikiečiai, o trumpiausio – azijiečiai.
moters krutine
Moters krūtinė ir jos charakteris2014-12-12
Italų seksologas Pjeras Lorenconis tvirtina, kad jis gali pasakyti viską apie moterį pagal jos krūtinės formą ir dydį: "Moters krūtinė atskleidžia jos charakterį lygiai taip pat, kaip ir zodiako ženklas"
fotosesija po vandeniu
Įkvepiančios fotografijos2014-09-30
Visuomet verta žavėtis tais, kurie naudodamiesi esamas technologijas, sugeba išspausti kažką neįtikėtino, kas atrodo sunkiai įkandama kitiems to laikotarpio entuziastams. 1938 metais mažai kam žinomas fotografas Bruce Mozert surengė kvapą gniaužiančią fotosesiją po vandeniu.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...