Straipsnis

2012-11-20

Anorgazmija

seksuali moteris su plaukais

Apie negalėjimą patirti orgazmą kalbama mažai. Dažniausiai ši paslaptis lieka už uždarų miegamojo durų, kadangi niekam nesinori girtis neigiama seksualinio gyvenimo patirtimi, tiksliau – anorgazmija, kuri susijusi su moters negalėjimu patirti orgazmo lytinių santykių metu.

Orgazmo nebuvimas, kaip žinia, gali pasitaikyti poros lytinių santykių pradžioje, tačiau tai dar nėra anorgazmija, kadangi šiuo periodu budinami moters seksualiniai pojūčiai, ji bando prisiderinti prie partnerio bei išmokti patirti orgazmą.

Pirmaisiais seksualinių santykių metais ieškoma erogeninių zonų bei žadinamas moters jautrumas. Tokiu būdu sukaupiamas tam tikras seksualinės patirties bagažas. Jei prabėgus dvylikai mėnesių moteris orgazmo vis dar nepatiria, galima įtarti anorgazmiją.

Anorgazmijos priežastys

Dažnai atsakomybė (visai pelnytai) dėl moters orgazmo užkraunama ant vyro pečių. Tam, kad moteris sugelbėtų atskleisti visas savo seksualines galimybes, reikalingos tam tikros partnerio žinios, jo nuoširdus dėmesys ir noras suteikti moteriai malonumą. Šie dalykai kur kas svarbesni nei partnerio seksualinė patirtis.

Vis dėlto ne tik vyras atsakingas už moters orgazmą – kartais moteris, pradedanti lytinius santykius su nauju partneriu, turi tam tikrą seksualinių santykių viziją. Jeigu jos lūkesčiai neišsipildo, apninka neigiamos emocijos arba ... anorgazmija.

Anorgazmijos rūšys

Anorgazmija gali būti įvairi. Rečiausiai pasitaiko absoliuti anorgazmija, kai orgazmas nepatiriamas nei lytinio akto, nei petingo, nei masturbacijos metu. Ji gali būti susijusi su itin silpna stimuliacija ar nesugebėjimu aptikti erogenines zonas. Pavyzdžiui, jei moters jautrioji vieta yra tik klitoris, o ji bando patirti orgazmą lytinio akto metu ir nenaudojamas papildomas klitorio dirginimas ar masturbacija, viskas gali baigtis fiasko, kadangi įprastos pozos dažniausiai neužtikrina pakankamos klitorio stimuliacijos.

Kartais orgazmas nepatiriamas net ir aktyvios erogeninių zonų stimuliacijos metu. Šiuo atveju seksualinė reakcija gal ir yra, tačiau nesąmoningai nuslopinamas orgazmo refleksas. Bėda greičiausiai psichologinio pobūdžio: moteris itin nekenčia visos vyrų giminės arba savo išrinktojo, nesugeba atsipalaiduoti arba bijo įsivaizduojamos priklausomybės nuo vyro. Kartais moteris nerimauja, jog vyras lytinio akto metu išvys jos nepatrauklumą ir nustos ją mylėti, todėl stengiasi kontroliuoti savo veido išraišką ir pozą, o negali sutelkti pakankamai dėmesio į orgazmą.

Gali nutikti ir taip, kad moteris orgazmą patiria savarankiškai be partnerio. Taip nutinka tuomet, kai moteris turi psichologinių problemų tarpusavio santykiuose su partneriu. Kita priežastis – moteris pernelyg ilgai buvo įnikusi į masturbaciją, o vyrui lytinių santykių metu įterpti masturbaciją praktiškai neįmanoma.

Toks moters pasitenkinimo būdas, nesvarbu, kad ji patiria orgazmą savarankiškai, nėra laikomas norma, kadangi seksualiniai santykiai funkcionuoja kaip poros santykiai. Seksualinė disfunkcija pripažįstama tik tuo atveju, jei moteris negali patirti orgazmo būdama kartu su partneriu.

Šiuo atveju būtina specialisto konsultacija. Seksologas padėtų nustatyti orgazmo nebuvimo priežastis, paskirtų porai specialias užduotis ir pratimus, išmokytų kalbėti apie savo seksualinius potyrius, norus ir išmokytų geriau suprasti partnerį.

Situacija, kai moteris pasiekia orgazmą būdama kartu su partneriu, tačiau ne lytinio akto metu, bet erogeninių zonų, dažniausiai klitorio, stimuliacijos pagalba, laikoma norma, jei tokie santykiai tenkina abu partnerius. Į specialistą tokioms poroms vertėtų kreiptis tik tuo atveju, jei vienai pusei atrodo, kad toks orgazmo pasiekimo būdas nėra priimtinas ir trokštama tradicinių seksualinių santykių.

Reikėtų žinoti ir tai, kad kai kurie vyrai labai jautriai ir asmeniškai reaguoja į moters nesugebėjimą patirti orgazmą lytinio akto metu, kadangi mano, kad tokiu būdu suduodamas smūgis jų vyriškumui, arba kad partnerė jų nemyli. Toks požiūris nelabai teisingas moterų atžvilgiu, kadangi joms suteikta privilegija patirti orgazmą įvairiais būdas, o itin dažnai – klitoriu.

 

Taip pat skaitykite

nestumas
Prietarai ir teisybė apie nėštumą2015-02-16
Jau nuo senų senovės nėščios moterys gyvena prietarų ir baimių pasaulyje. Praeina šimtmečiai, o prietarai lieka tie patys. Taip pat atsiranda ir naujų. Ar iš tiesų verta tikėti šiais prietarais? Ar jie pagrįsti moksliškai?
seksas ir kunas
Kaip nesigėdyti savo kūno...2014-12-05
Turbūt nerasite nei vienos moters, kuri būtų patenkinta savo kūnu. Pagal įvairius statistinius duomenis, nepatenkintos savo kūno sudėjimu yra nuo 47 iki 90 procentų moteriškosios lyties atstovių.
nestumas
Mitai apie apsisaugojimą nuo nėštumo2014-03-06
Niekas nepaneigs, kad ši tema aktuali visiems. Galima rasti įvairiausių patarimų, kaip apsisaugoti nuo nėštumo, tačiau ar tikrai jie visi teisingi? O gal tai tik pramanai? Šiame straipsnyje bus aptarti dažniausiai sutinkami mitai susiję su šia tema.
moteris skaudancia galva
Streso padariniai moterims2013-02-19
Visiems jau senai žinoma, kad moterys ir vyrai skirtingai reaguoja į stresines situacijas, tačiau iš tiesų yra ir esminių neatitikimų, kaip tai veikia jų sveikatą. Tyrimai parodė, kad ūminis ir lėtinis stresas gali smarkiau pakenkti moterų fizinei ir psichinei būsenai.
moteris susiemusi uz pilvo
9 mažai žinomi faktai apie "tas dienas" (3)2013-02-16
Labai dažna moteris apie savo menstruacinį ciklą žino tikrai ne viską , todėl visuomet lieka tam tikrų neaiškumų ir klausimų, į kuriuos ne visada rengiamasi ieškoti atsakymų. Pavyzdžiui, 2012-ais metais Australijoje atliktas tyrimas parodė, kad...

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...