Straipsnis

2013-07-01

Kaip susigrąžinti seksualinį apetitą?

seksuali poerele

Santykių pradžioje - audringas seksas įvairiomis pozomis. Tris kartus per dieną. Ant grindų, automobilyje, krūmuose, ant stogo ir naktį pajūryje. Žvakės vonioje, ledo gabaliukai ant įkaitusių kūnų... Tačiau po metų ar dvejų seksas - jau tik prieš miegą. O vėliau bus - prieš miegą ir ne kiekvieną dieną.

Pagal statistiką seksualinis apetitas pirmiausia dingsta moterims. Ypač tada, kai atsiranda vaikai. Viena priežasčių - miego trūkumas. Be to, moterys rūpinasi vaikais ir namais. Todėl vakare atsisako sekso ne dėl to, kad nenori, o todėl, kad nėra jėgų net nusiskusti kojų.

Moterys, net ir būdamos pavargusios, dažnai sutinka pasimylėti su savo vyrais, nes bijo, kad jie pradės dairytis į kitas. Bet juk neužtenka vien tik greito sekso, vyrai nori savo moteris matyti aistringas, tokias kaip santykių pradžioje. Tačiau tokiu atveju ir vyrai turėtų padėti moterims bent jau prižiūrėti vaikus, kad jos turėtų laiko pailsėti ir pasiruošti romantiškam vakarui.

Didesnės problemos iškyla tada, kai vyras nebenori moters, arba moteris - vyro. Tada kitas sutuoktinis jaučiasi atstumtas ir pradeda dairytis į kairę. Tačiau nei vienas nenori skirtis, kadangi yra vaikai, o ir pats skyrybų procesas bei turto dalybos trunka ilgai ir labai išvargina. Bet ar tai išeitis? Ir kiek gali trukti tokie santykiai? Tai gali atsakyti tik pačios poros, buvusios arba vis dar esančios tokioje situacijoje. Jei meilė praėjo ir nebeliko aistros, o poros vis tiek gyvena kartu, tai tokie santykiai juos, ko gero, labiau vargina, nei skyrybos.

Žinoma, galima kreiptis į seksologą. Tačiau daugeliu atvejų vienas iš sutuoktinių nenori arba nedrįsta pas jį nueiti. O gal tiesiog nemato prasmės. Be to, jei pora ir nueina pas seksologą, gydymo procedūra užtrunka ilgai, nes tokios problemos neišsisprendžia per vieną seansą. O sutuoktiniams dažnai pritrūksta kantrybės ir jėgų.

Kai kurių šaltinių duomenimis, senovėje seksualinį apetitą poros susigrąžindavo valgydamos specialius augalus ir gyvūnus. Tai gal šeimyninę laimę padės išsaugoti afrodiziakai? Valgykime petražoles ir česnakus, ir būsime laimingi! Tačiau tai - tik bobučių pasakos.

Arba dar vienas patarimas - susirask kitą. Tik ar tai išeitis? Ar meilužis padės susigrąžinti seksualinį apetitą savo sutuoktiniui? Greičiau tik dar labiau įskaudins ir sugriaus santykius amžiams.

Iš tiesų geriausias ir efektyviausias tokios problemos sprendimas - atviras pokalbis. Abu partneriai turi susėsti ir ramiai pasikalbėti, kodėl jiems tai nutiko. Moteris, diena iš dienos rūpindamasi vaikais ir namais, labai pavargsta, praeina noras rūpintis savimi, nebelieka laiko maloniems užsiėmimams. Vakare tik norisi griūti į lovą ir gerai išsimiegoti. O vyrai sunkiai dirba, todėl grįžę namo nori tik pavalgyti ir pailsėti priešais televizorių. Neturi noro nei žaisti su vaikais, nei bendrauti su žmona. Tokia rutina bei nesikalbėjimas ir priveda abu partnerius prie santykių atšalimo.

Tačiau vien atviro pokalbio - neužteks. Sutuoktiniai turi prisiminti, kokie jie abu buvo santykių pradžioje, prieš atsirandant vaikams. Žinoma, vaikai atima daug laiko iš abiejų tėvų. Tačiau jei vyras ir žmona nori išsaugoti gražius santykius, jie turi susiplanuoti laiką taip, kad užtektų ne tik atlikti būtiniausius darbus, bet liktų laiko ir sau. Vaikai, namų ruoša ir darbas neturi trukdyti sutuoktiniams pasirūpinti savimi ir atrodyti patraukliai bei gundančiai. Namų ruošos darbus galima atidėti kitai dienai, o vaikus trumpam palikti seneliams, kad jauni tėvai galėtų pasimėgauti ramybe ir vienas kito glėbiu. Svarbu, kad iš abiejų pusių būtų noras stengtis atgaivinti savo santykius ir mėgautis tokiu pačiu seksu, koks buvo jų draugystės pradžioje.

Taip pat skaitykite

blogas seksas
7 dalykai, "žudantys" pirmą sekso naktį su nauju vyru2014-12-02
Jei norite, kad pirma naktis su nauju vyru netaptų paskutine, turite vengti tipiškų klaidų, kurios gali pakenkti jūsų tolimesniam bendravimui. Štai pačios blogiausios iš jų.
blogos vietos seksui
Blogiausios vietos seksui2014-05-01
Mylėtis ant stalo gerai sekasi tik filmų herojams. Realybėje tai ne pati patogiausia vieta seksui. Iš tiesų, yra tokių vietų, kurios ne tik netinkamos užsiimti seksu, bet ir didelė rizika patirti traumų. Apžvelgsime keletą tokių vietų.
sexy porele lovoje
Praprasti, bet veiksmingi sekso patarimai2013-12-03
Džiaugtis geru seksualiniu gyvenimu bei sugebėti jį išlaikyti reikia ir laiko, ir pastangų. Mūsų kasdieninės problemos, rutina ir atsidavimas karjerai dažniausiai mus labai išvargina ir smarkiai pasunkina lovos reikalus.
sekso poza 69
Pozos "69" pliusai ir minusai (1)2013-09-26
Kiekviena pora turi savo mėgstamas sekso pozas. Tačiau jei būtų surengtos pozų varžybos, ko gero poza "69" laimėtų pirmąją vietą. O kaipgi kitaip? Juk tai dvigubas malonumas. Tačiau ji turi vieną mažytį "bet"... Tik apie viską iš eilės.
porele lovoje
Kaip išvengti nemalonių situacijų sekso metu?2013-07-13
Mylėjimasis daugumai porų asocijuojasi su romantiškais vaizdais: vakariene prie žvakių, šilkiniais patalais, rožių žiedlapiais... Tačiau gyvenime ne viskas būna taip gražu. Kartais pasitaiko itin nemalonių situacijų, galinčių sugadinti visą akimirkos grožį.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...