Straipsnis

2011-12-09

Minkštasis šankeris

lytine sveikata

Minkštasis šankeris yra Haemophilus Ducreyi bakterinė infekcija. Šios infekcijos žaizdos gali būti sunkiai atskiriamos nuo opų, sukeltų lytinių organų pūslelinės ar sifilio, todėl gydytojas turi diagnozuoti infekciją atmesdamas kitas ligas su panašiais simptomais.

Simptomai

Po savaitės nuo apsikrėtimo infekcija pradeda reikštis skausmingomis atviromis žaizdomis ant genitalijų, kurias kartais lydi ištinę, skaudūs limfmazgiai kirkšnyje. Moterims simptomai dažniausiai būna mažiau pastebimi ir gali apsiriboti skausmingu šlapinimusi bei tuštinimusi, skausmingais lytiniais santykiais, tiesiosios žarnos kraujavimu ar išskyromis iš makšties.

Plitimas

Minkštasis šankeris yra lytiškai plintanti liga (LPL), tačiau jei jūs ar jūsų partneris turi, kokių nors atvirų opų ar žaizdų ant genitalijų, nelieskite tos vietos. Užsikrėtęs individas turi nedelsiant apsilankyti pas gydytoją.

Gydymas

Žmonės, užsikrėtę minkštuoju šankeriu, gali būti efektyviai gydomi atitinkamais antibiotikais. Jei jums reikalingas gydymas ar jūs manote, kad esate apsikrėtę šia infekcija, nedelsiant apsilankykite pas savo daktarą.

 

Taip pat skaitykite

laboratorija
Pūslelinė2012-06-27
Paprastosios pūslelinės virusas (PPV, geriau žinomas kaip pūslelinė) būna dviejų tipų: lūpų arba genitalijų. Pirmuoju atveju infekcija pasireiškia peršalimo opomis ir lūpų pūslelėmis. Priešingai nei genitalijų pūslelinė, šis atvejis nėra priskiriamas prie LPL!
lytine sveikata
Sifilis2011-11-19
Sifilį sukelia T. Pallidium bakterijos. Tai yra spiralės formos organizmas, kuris pereina mitozę (suskyla į dvi dalis) maždaug kartą per dieną. Sifilis išsivysto per kelis etapus, kurių simptomai gali kiekvienam skirtis.
lytine sveikata
Gonorėja2011-11-05
Gonorėja (geriau žinoma kaip „triperis“) yra liaukų uždegimas, sukeltas Neisseria Gonorrhea bakterijų. Bakterijos pirmiausia paveikia vyrų šlaplę ir moterų kaklelį.
lytine sveikata
Dubens uždegiminė liga (DUL)2011-10-27
Tai po AIDS dažniausia ir sunkiausia lytiškai perduodama liga/infekcija. Dubens uždegiminė liga gali paveikti gimdą, kiaušides, kiaušintakius ir kitas susijusias struktūras. Ji atsiranda, kai tam tikri mikroorganizmai keliauja iš šlaplės ir kaklelio į aukštesnius genitalijų traktus.
lytine sveikata
Chlamidiozė2011-10-05
Chlamidiozė yra laikoma viena iš dažniausių lytiškai plintančių ligų (LPL) ir didžiausia dubens uždegiminės ligos sukėlėja bei moters nevaisingumo priežastis. Jos infekcijos pirmiausia paveikia vyrų šlaplę ir moterų kaklelį.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...