Straipsnis

2014-06-13

Kodėl skauda sekso metu?

seksas

Kartais sekso metu moterys vietoj malonumo patiria skausmą. Dažnai girdimas mitas, kad mylintis skauda todėl, jog nesutampa vyro ir moters lytinių organų dydis. Tačiau, kaip taisyklė, skausmo priežastys būna visai kitos.

SAUSA MAKŠTIS

Pirmoji priežastis, kodėl moteriai skauda sekso metu - nepakankamai sudrėkusi makštis. Moteris nespėjo susijaudinti, nes greičiausiai nebuvo įžangos prieš seksą. Tačiau skausmą kenčia ne vien tik moteris. Jei moters makštis sausa, vyras taip pat nejaučia malonumo.

Ką daryti?

Pirma, reikia paaiškinti savo partneriui, ką reiškia preliudija prieš seksą. Antra - naudoti lubrikantus, kuriuos galima įsigyti ne tik sekso parduotuvėse, bet ir vaistinėse. Trečia - apsilankyti pas ginekologą arba seksologą ir išsiaiškinti sausos makšties priežastį.

PSICHOLOGINĖS PROBLEMOS

Antroji priežastis - psichologinė. Giliai pasąmonėje glūdinti baimė prieš sueitį moteriai sukelia nevalingą makšties raumenų susitraukimą įsiskverbimo metu. Ši problema vadinama vaginizmu.

Kaip gydyti?

Tokią problemą galima išgydyti tik ginekologo ir psichologo pagalba. Ginekologo užduotis - nustatyti, kad moteris yra sveika ir priežasčių reikia ieškoti giliau, t.y. galvoje. O psichologas privalo į paviršių iškelti giliai pasislėpusias vaginizmo priežastis. Kokios jos gali būti? Dažniausiai būna išprievartavimas, netyčia vaikystėje pamatyta sekso scena, išgąsdinusi vaiką ir panašiai.

GIMDOS UŽLINKIMAS

Trečioji įsiskverbimo skausmo priežastis - gimdos užlinkimas. Moters gimda yra normalioje padėtyje, kai ji šiek tiek palinkusi į priekį. Tačiau 30% moterų gimda būna užlinkusi atgal.

Kaip gydyti?

Pasak gydytojų, jei gimdos užlinkimas nėra didelis, tai ne patologija. Tačiau, kaip gyventi su tokia "yda", jei ji vietoj malonumo suteikia tik skausmą? Reikia susirasti tinkamą sekso pozą, kurioje pamiršite, kad skausmas sekso metu išvis egzistuoja. Dažniausiai tokiu atveju tinkamiausios pozos būna Iš priekio arba Rodeo. Pasirinkimas didelis, todėl tikrai turėtų pavykti atrasti bent kelias patogiausias.

ORGAZMO NEBUVIMAS

Ketvirtoji skausmo sueities metu priežastis - orgazmo nebuvimas. Greičiau ne nebuvimas, o šio nemalonaus fakto pasekmė. Jei mylintis moteris nepatiria orgazmo, jai gali atsirasti sustingimo pojūtis mažajame dubenyje ir išsiplėsti gimdos venos. Rezultatas - skausmas sekso metu, kuris būna pakankamai stiprus, jei vyro penis paliečia gimdą su išsiplėtusiomis venomis.

Kaip gydyti?

Kaip ir kiekvieną ligą, taip ir venų išsiplėtimą geriausia gydyti tada, kol ji dar nepakankamai išsikerojo. Retai patiriate orgazmą? Imkitės kuo greičiau priemonių šiai problemai pašalinti (oralinis seksas, stimuliavimas ranka ir t.t., kol atrasite būdus kaip jį patirti), t.y. kol jūsų gimdos venos yra normoje. Pavėlavote? Nedelskite ir kreipkitės į gerą ginekologą.

INFEKCINĖS LIGOS

Penktoji skausmo priežastis mylintis - įvairios infekcinės ligos. Pavyzdžiui, uždegimai, kuriuos sukelia stafilokokai ir streptokokai.

Pagrindiniai tokio uždegiminio proceso simptomai - nespecifinės išskyros. Taip pat niežti lytinius organus, jaučiamas nemalonus deginimo jausmas makštyje, gali pasireikšti skausmingas šlapinimasis.

Atkreipkite dėmesį, kad tokie patys simptomai gali pasireikšti ir sergant rimtesnėmis infekcijomis nei stafilokokai ir streptokokai. Tai gali būti trichomonozė, chlamidiozė, ureaplasma ir mikoplazma.

Kaip gydyti?

Kruopščiai ir iki galo. Kaip sakoma vienoje reklamoje: "Įveik ligą, kol ji neįveikė tavęs". Jei pastebėjote panašius simptomus, nedelsiant kreipkitės į ginekologą. Tokios ligos - ne sloga, per savaitę nepraeis.

Skausmas sekso metu - nenatūralus reiškinys. Jei tik pajutote pirmuosius skausmo simptomus, kuo greičiau apsilankysite pas gydytoją. Neklausysite savo intuicijos ir nelaukite, kol situacija pablogės. Seksas turi teikti malonumą, o ne skausmą.

 

Taip pat skaitykite

skaistuoliai
Skaistuolių klasifikacija2015-03-16
Pasirodo, kad ir skaistuoles galima suskirstyti pagal tam tikrus bruožus, jų auklėjimo būdus ir išsilavinimo laipsnį. Išskiriami net devyni skaistuolių tipai.
nestumas
Prietarai ir teisybė apie nėštumą2015-02-16
Jau nuo senų senovės nėščios moterys gyvena prietarų ir baimių pasaulyje. Praeina šimtmečiai, o prietarai lieka tie patys. Taip pat atsiranda ir naujų. Ar iš tiesų verta tikėti šiais prietarais? Ar jie pagrįsti moksliškai?
kamasutra pagal moteris
Trys moters tipai pagal Kamasutrą2014-12-27
Seksualinių malonumų senovės traktatas - Kamasutra - pagal seksualinį temperamentą, intymius įpročius ir elgesio manieras lovoje išskiria tris moterų tipus. Sužinok, kas tu - trapi neliečiamoji, švelni deivė, ar aistringa vaidilutė.
seksas ir kunas
Kaip nesigėdyti savo kūno...2014-12-05
Turbūt nerasite nei vienos moters, kuri būtų patenkinta savo kūnu. Pagal įvairius statistinius duomenis, nepatenkintos savo kūno sudėjimu yra nuo 47 iki 90 procentų moteriškosios lyties atstovių.
pora seksliai nusiteikus
Hiperseksualumas2014-04-01
Ką reiškia šis terminas? Atsakymų yra daug ir įvairių. Tačiau tiksliausiai jis apibūdinimas medicinos enciklopedijoje: hiperseksualumas – tai padidėjęs noras seksui, kurio metu žmogus niekaip negali pasitenkinti, nežiūrint į tai, kad dažnai mylisi ir turi ne vieną partnerį.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Patyręs (-usi)
Prisijungė: 2012-01-27
Pranešimai: 50
2014-06-13 12:08
Vat apie gimdos uzlinkima ir nezinojau, matyt toki turiu! dekui uz patarimus!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...