Straipsnis

2014-04-01

Hiperseksualumas

pora seksliai nusiteikus

Ką reiškia šis terminas? Atsakymų yra daug ir įvairių. Tačiau tiksliausiai jis apibūdinimas medicinos enciklopedijoje: hiperseksualumas – tai padidėjęs noras seksui, kurio metu žmogus niekaip negali pasitenkinti, nežiūrint į tai, kad dažnai mylisi ir turi ne vieną partnerį.

Hiperseksualūs žmonės dažnai užsiima seksu vien tik dėl malonumo, jiems nesvarbios emocijos ar žmogaus asmenybė. Tokie žmonės niekaip negali pasitenkinti, net jei patiria kelis orgazmus iš eilės. Turbūt visi esame girdėję, kad hiperseksualios moterys dažnai vadinamos nimfomanėnis, tačiau ir vyrai turi savo pavadinimą – satiriazas. Terminas yra kilęs iš graikų mitologijos, iš žodžio „satyras“ – gašlus, ožio kojomis bėgiojantis, miško demonas. Tik negalvokite, kad aplink mus vien tik nimfomanės ir satiriazai. Iš tiesų, hiperseksualių žmonių nėra daug: pagal statistiką tik 0.002%. Be to, tokius žmones gana nesunku išgydyti.

Praktiškai kiekvienas berniukas išgyvena paauglių hiperseksualumo fazę, kuri pamažu praeina ir berniukas tampa suaugusiu vyru, pasižyminčiu didžiuliu sekso apetitu. Tačiau norint, kad ta fazė praeitų sklandžiai ir be neigiamų padarinių, psichologai pataria tėvams tuo metu labiau atkreipti dėmesį į savo vaiko auklėjimą.

Kas liečia mergaites, situacija kiek kitokia. Paauglėms hiperseksualumas pasireiškia labai retai, ir tai dažniausiai būna susiję su auklėjimo trūkumais. Nors iš kitos pusės žiūrint, kiekvienas vaikas yra individualus ir hormonų audros kiekvienam pasireiškia skirtingai.

Jei nesigilintume į hiperseksualumą iš medicininės pusės, tai pastebėtume, kad yra gana nemažai žmonių, kurie seksą mėgsta labiau, nei visi kiti. Jums pasisekė, jei su savo partneriu šiuo klausimu puikiai sutariate, tačiau nepamirškite kartkartėmis pavalgyti ar išeiti pasivaikščioti ir pakvėpuoti grynu oru!

Tačiau neretai situacija būna visai kitokia: vienas „nori“, o kitas nori miegoti... Ką daryti tokiu atveju?

Žinoma, galima griebtis eilinių pasiteisinimų, tokių kaip „Man skauda galvą“ arba „Pavargau darbe“. Tačiau po metų panašūs atsikalbinėjimai gali privesti prie skaudžių padarinių. Psichologai tokioms šeimoms siūlo keletą patarimų, kurie yra išties veiksmingi:

1. Kalbėkitės. Aptarkite su savo partneriu, ko jūs norite ir ko ne. Nesidrovėkite. Atminkite, kad seksualiniame gyvenime negali būti diskomforto, abu partneriai turi jaustis gerai. Atvirumas ir sąžiningumas – gražių santykių pagrindas.

2. Praleiskite kartu laisvalaikį, šventes, atostogas. Tik ne namie. Stenkitės kažkur išvažiuoti, keliaukite, susiorganizuokite ekskursiją. Galiausiai, nuvažiuokite į sodą ir surinkite obuolius. Juk nauja vieta, veikla kartu – tai nauji potyriai.

3. Susiraskite bendrų pomėgių. Geriausia, jei tai būtų kokia nors sporto šaka. Žaiskite, pavyzdžiui, penktadieniais krepšinį, plaukiokite baseine ar lankykite kikbokso treniruotes. Vienas iš partnerių, kuriam to reikia, atsikratys energijos pertekliaus, o kitas, atvirkščiai, jos pasikraus.

4. Žiūrėkite į seksą kaip į ritualą. Mylėkitės lėtai, nepamirškite glamonių ir žaisliukų, žiūrėkite laidas ir filmus, žaiskite žaidimus pasikeisdami rolėmis. Pasirinkite dieną, kurią visą praleisite tik lovoje… Ir abu jos nekantriai laukite!

5. Būtinai aptarkite visus priimtinus ir uždraustus momentus. Papasakokite vienas kitam, ką jūs manote apie svingerius, neištikimybę, pornografiją. Nesigėdykite vienas kito ir būtinai išsiaiškinkite tarpusavyje visus jus kamuojamus klausimus. Svarbu, kad žinotumėte, ką kiekvienas iš jūsų galite toleruoti, ko ne. Ir nepamirškite, kad laikas keičiasi, gali pasikeisti ir jūsų nusistatymai. Nėra nieko lankstesnio už žmogų!

 

Taip pat skaitykite

netiketas nestumas
Sekso nebuvo, bet nėščia!2014-02-22
Viename Britų Medicinos žurnale („British Medical Journal“) buvo paskelbtos ilgalaikio tyrimo apie jaunų amerikiečių moterų reprodukcinę sistemą išvados. Viena iš įdomiausių buvo apie netikėtus nėštumus.
seksas
10 sveikatos problemų, kurias gali išspręsti seksas (1)2013-12-20
Kodėl mes mylimės? Vieni atsakytų, kad patirti malonumą, kiti - kad susilaukti palikuonių. Tačiau seksas reikalingas ne vien tik dėl šių dviejų priežasčių. Jis gali išspręsti daugybę psichologinių ir fizinių problemų.
sekso poza 69
Pozos "69" pliusai ir minusai (1)2013-09-26
Kiekviena pora turi savo mėgstamas sekso pozas. Tačiau jei būtų surengtos pozų varžybos, ko gero poza "69" laimėtų pirmąją vietą. O kaipgi kitaip? Juk tai dvigubas malonumas. Tačiau ji turi vieną mažytį "bet"... Tik apie viską iš eilės.
vyras ir moteris voliojasi lovoje
Sekso skirtingu paros laiku ypatumai (1)2013-03-05
Ne paslaptis, kad moterys skirtingai priima tas pačias glamones, priklausomai nuo paros laiko. Todėl jums bus naudinga susipažinti su savo kūno reakcija pagal valandas, ir atsižvelgti į šiuos niuansus užsiimant seksu.
moters siluetas su antrankiais
Priklausomybė nuo sekso (11)2011-10-07
Šiais laikais vis daugiau žmonių yra kamuojami seksualinės priklausomybės. Jau dabar šią priklausomybę galima įvardinti kaip socialinę problemą, kuri turi nemažai panašumų su alkoholizmu, narkotinių medžiagų vartojimu ar azartiniais lošimais.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...