Straipsnis

2012-10-14

Gyvenimas be sekso - ar tai kenkia?

nuliudusi pusnuoge mergina

Gyvenime dėl įvairiausių priežasčių pasitaiko periodų be sekso. Tuo metu daugeliui kyla nerimas dėl įsitvirtinusio stereotipo, kad sekso nebuvimas kenkia dvasinei ir fizinei sveikatai. Tačiau ar taip iš tiesų yra?

1. Mitas: Sekso nebuvimas sukelia neurozę

Manoma, kad moteris, kuri nepatenkina savo seksualinių poreikių, išgyvena nuotaikos svyravimus, depresiją ir nerimą.

Tiesa

Sekso nebuvimą sunku ištverti moterims, kurios yra pratusios prie reguliaraus seksualinio gyvenimo ir staiga jį praranda (skyrybos, partnerio mirtis). Bet ir tokiu atveju būna sunku tik iš pradžių. Mokslininkai įrodė, kad kuo ilgiau moteris gyvena be vyro, tuo ramiau ji išgyvena seksualinių santykių nebuvimą. Jeigu, žinoma, neima graužtis dėl tariamo savo nepilnavertiškumo.

2. Mitas: Gyvenimas be sekso gadina charakterį

Kaip pavyzdį mėgstama pateikti senmerges ar netekėjusias vadoves, kurios engia savo darbuotojus.

Tiesa

Priklausomybė čia greičiau atvirkštinė. Sunkaus charakterio moteriai sudėtingiau susirasti vyrą, todėl ji dažnai lieka viena.

Ir toli gražu ne visos senmergės yra nesugyvenamo charakterio, o visos seksualiai aktyvios damos pasižymi nuostabiu būdu. Tyrimai parodė, kad tuo atveju, jei mergina nėra turėjusi seksualinių santykių, išgyventi susilaikymą jai yra palyginti lengva.

O verslo moteriai, susidomėjusiai savo reikalais, seksas paprastai visai nerūpi, nes visas jėgas ir laiką ji atiduoda karjerai, savo seksualinę energiją sublimuodama į darbą ir kūrybą.

3. Mitas: Be sekso moteris tampa frigidiška

Kuo ilgiau moteris gyvena be sekso, tuo sunkiau jai bus vėliau pasiekti orgazmą, tuo mažiau pasitenkinimo jai suteiks seksas.

Tiesa

Šis teiginys tinka tik vyrams. Stipriosios lyties atstovams iš tiesų kyla problemų, jei jie ilgai gyvena be sekso. Moterims viskas kitaip. Jeigu santykiai sėkmingi, kūną užplūsta aistra. Žinoma, nedidelių nesklandumų gali kilti. Pavyzdžiui, kartais moterys, kurių seksualiniame gyvenime buvo ilga pertrauka, lėtai susijaudina. Bet ši problema netrunka išgaruoti.

4. Mitas: Seksas reikalingas sveikatai

Sekso nebuvimas neigiamai veikia reprodukcinę sistemą. Ne veltui miomos, mastopatija, krūties vėžys laikomos vienuolių ligomis.

Tiesa

Ginekologinių problemų turi ir nekaltos merginos, ir daugiavaikės motinos, ir ištikimos žmonos. Svarbiausia yra ne sekso kiekis, bet kokybė ir tai, ar moteriai jos seksualinis gyvenimas suteikia malonumą.

Susijaudinus kraujas suplūsta į dubens organus, o atsipalaidavus atslūgsta. Jei moteriai intymūs santykiai neteikia pasitenkinimo, gali kilti sveikatos problemų. Bet nėra įrodymų, kad tai lemia rimtus susirgimus. Seksas - malonus ir naudingas užsiėmimas. Bet, kita vertus, tai ne oras ir be jo galima gyventi. Svarbiausia šiuo periodu neprarasti kontakto su savo kūnu. Sportuokite, eikite į šokius, mėgaukitės pirties, saunos, masažo teikiamais malonumais. O kai sutiksite mylimą žmogų, jūsų seksualinis gyvenimas greitai vėl stos į savo vėžes.

 

Taip pat skaitykite

sekso poza 69
Pozos "69" pliusai ir minusai (1)2013-09-26
Kiekviena pora turi savo mėgstamas sekso pozas. Tačiau jei būtų surengtos pozų varžybos, ko gero poza "69" laimėtų pirmąją vietą. O kaipgi kitaip? Juk tai dvigubas malonumas. Tačiau ji turi vieną mažytį "bet"... Tik apie viską iš eilės.
vyras ir moteris voliojasi lovoje
Sekso skirtingu paros laiku ypatumai (1)2013-03-05
Ne paslaptis, kad moterys skirtingai priima tas pačias glamones, priklausomai nuo paros laiko. Todėl jums bus naudinga susipažinti su savo kūno reakcija pagal valandas, ir atsižvelgti į šiuos niuansus užsiimant seksu.
vyras ir moteris pievoje
Seksas per pirmą pasimatymą2012-11-19
Turbūt daugeliui moterų teko atsidurti situacijoje, kai jau pirmo pasimatymo metu reikėjo spręsti, ar šokti su naujuoju pažįstamu į lovą, ar dar palaukti. Pasvarstykime, kokios pasekmės bei santykių perspektyvos laukia vienu ir kitu atveju.
seksuali moteris jungia pavaras
"Greitukas" arba greitas seksas (2)2012-10-09
Greitasis seksas - mylėjimasis, kuomet poros tikslas kiek įmanoma greitesnė sueitis. Tokiu atveju būna praleidžiamos įžanginės ilgos glamonės, bučiniai ir einama tiesiai prie "reikalo".
pusnuoge mergina
Rytinis seksas (1)2012-10-03
"Rytinis seksas išlaisvina oksitociną, kuris visą dieną primena, kaip ypatingai pradėjote dieną ir suartina mylimuosius", - sako medikė Debby Herbenick.

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Patyręs (-usi)
Prisijungė: 2012-01-27
Pranešimai: 50
2012-10-14 13:22
Nu man tai atrodo kad teisybes tikrai yra, ypac sutinku su 4 varintu kad tikrai mitu mitas
moteris
Svečias
2012-10-14 12:40
visiskas briedas, rasote visiskas nesamones :D prajuokinot ir tiek

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...