Straipsnis

2012-11-19

Seksas per pirmą pasimatymą

vyras ir moteris pievoje

Turbūt daugeliui moterų teko atsidurti situacijoje, kai jau pirmo pasimatymo metu reikėjo spręsti, ar šokti su naujuoju pažįstamu į lovą, ar dar palaukti. Pasvarstykime, kokios pasekmės bei santykių perspektyvos laukia vienu ir kitu atveju.

Tie gundantys malonumai…

Kartais pasiūlymas paišdykauti lovoje jau per pirmąjį pasimatymą skamba taip viliojančiai… Tai tarsi komplimentas Jūsų žavesiui ir seksualumui. Juk toks įspūdingas vyras nori Jūsų čia ir dabar… Sunku atsisakyti pagundai, kai jaučiate, kad Jūsų trokšta. Be to, lovos žaidimai su nauju žmogumi dažnai būna labai įdomūs ir suteikia didelį pasitenkinimą – galite išbandyti naujus dalykus bei įgyti daugiau pasitikėjimo savo kūnu. Užsiimdami seksu per pirmą pasimatymą išvengiate laukimo ir iškart išsiaiškinate, ar esate suderinami. Tai tampa ypač aktualu, kai Jums jau nebe dvidešimt metų ir nebesinori švaistyti laiko.

Orgazmas – retas svečias

Tačiau ar tikrai viskas būna taip gražu? Dažniausiai ne. Visų pirma, mažai tikėtina, kad seksas per pirmą pasimatymą padovanos Jums orgazmą. Moteriai reikia saugumo jausmo, kad galėtų visiškai atsipalaiduoti. Vargu, ar ką tik sutiktas vyras gali jį suteikti.

Mylėjimasis per pirmą pasimatymą sukuria klaidingą intymumo jausmą, užbėgant už akių vienas kito asmenybės atskleidimo procesui. Tai nebūtinai reiškia besimezgančių santykių pabaigą, tačiau dažniausiai nieko gero neduoda.

Laukimas pakursto aistras

Norint rimtų santykių su vyru, geriausia su juo per pirmą pasimatymą nemiegoti. Ilgesnis laukimas tik pakursto vyro aistrą ir susidomėjimą – jo jausmai tampa stipresni, lengviau užkariauti jo širdį. O tie, kurie pasiūlo sugulti jau pažinties pradžioje, paprastai nenori rimtų santykių. Seksas jiems – tik sportas, būdas išsikrauti ir jie ieško moterų su panašiu požiūriu. Patikimi vyrai taip neskuba.Taigi seksu užsiimti per pirmą pasimatymą reikėtų nebent tada, jei iš santykių nieko daugiau ir nesitikite. O šiaip būti seksualia nereiškia būti lengvai prieinama.

Sąžiningas vyras pripažins, kad jei seksas su naujai sutikta mergina jam ir patiko, jis greičiausiai nebenorės toliau su ja bendrauti, nes pradžia paprasčiausiai buvo per lengva. Vyrai – medžiotojai, jiems patinka moters užkariavimo procesas – kuo ilgiau jis truks, tuo didesnę vyro pagarbą užsitarnausite. Įsileiskite į savo santykius mistikos ir gundymo, paverskite juos įdomiais. Žinoma, reikia jausti ribas – per ilgas delsimas vyrą taip pat gali atbaidyti. Juk jis vyras, o ne šventasis. Galbūt visa tai skamba kaip pamokslavimas, bet tai tikrai veikia!

Per pirmuosius pasimatymas venkite eiti į vyro namus

Kaip išvengti situacijų, kurios klaidingai duotų užuominų vyrui apie Jūsų ketinimus? Nesutikite per pirmuosius pasimatymus susitikti jo namuose, bet vakarieniaukite viešoje vietoje. Taip pat venkite padauginti alkoholio, geriau gerkite kavą, o ne kokteilius.

“Aš ieškau ne to!”

Kaipgi atsisakyti sekso per pirmą pasimatymą, jei vyras tiesiai šviesiai pasiūlo? Tiesiai šviesiai ir atsisakykite: paaiškinkite, kad Jūsų tai nedomina, kad ieškote draugystės ir romantikos, kad toks vyras ne Jums. Arba pasakykite, jog pasiūlymas Jus pamalonino kaip moterį, tačiau dar nesate tam pasirengusi. Paklauskite jo apie ilgalaikius ketinimus Jūsų atžvilgiu, užsiminkite, jog esate aistringa moteris, bet norite dar palaukti. Be to, nepamirškite, kad nors vyras ir siūlo pasimylėti jau pačioje pažinties pradžioje, jis slapta tikisi, jog atsisakysite. Kitaip Jums bus prilipinta etiketė “lengvai prieinama”.

Pirmo pasimatymo metu atsiduoti linkusios savimi nepasitikinčios moterys

Kartais vyrai iš tiesų nori pirma pažinti moterį lovoje, o tik tada kurti ilgalaikius santykius. Tačiau dažniausiai viskas būna ne taip, o Jums lieka tik tuštumos, gėdos ir liūdesio jausmai po kartu praleistos nakties. Norėdamas sekso per pirmą pasimatymą vyras rūpinasi tik savo, o ne Jūsų poreikiais, bet rimti santykiai juk prasideda ne taip.

Save mylinti moteris sugebės įžvelgti, kokie pavojai jos tyko už vyro pasiūlymo pasimylėti. O vyras, gerbiantis moterį, palauks, kol ji jausis patogiai bei saugiai su juo. Tačiau moterims, kurios nepasitiki savimi, labai svarbu pasijausti geidžiamoms ir dažnai jos bijo atsisakyti, kad jų neatstumtų. Taigi jos dažnai pakliūna į lovą pirmo pasimatymo metu, nors to ir neplanavo, nes vyro pasiūlymas joms tampa tarsi savo vertės patvirtinimu.

Tykantys pavojai

Seksas per pirmą pasimatymą rizikingas dalykas. Juk Jūs nežinote, su kuo prieš tai vyras miegojo, taigi rizikuojate pasigauti ligų. Be to, ką darysite, jei vienos nakties nuotykis baigsis nėštumu?

Teks atsakyti į rimtus klausimus apie Jūsų seksualinę patirtį

Dar viena priežastis, kodėl neturėtumėte užsiimti seksu per pirmąjį pasimatymą, yra ta, kad Jūsų partneris gali pagalvoti, jog taip elgiatės nuolat ir Jūsų negerbti. Kaip po to įrodysite, kad nesielgiate taip per kiekvieną pasimatymą? Greičiausiai partneris turės Jums rimtų klausimų apie Jūsų seksualinę patirtį. Ir kaip įrodysite, jog sugebate rimtai įsipareigoti? Jei taip lengvai šokote į lovą šįkart, ar nepasielgsite taip pat su kuo nors, net būdama įsipareigojusi kitam partneriui?

Jei suklydote, sugebėkite sau atleisti

Ką daryti, jei staiga susivokiate, kad padarėte klaidą ir permiegojote su vyru per anksti? Tik nepulkite savęs už tai smerkti! Mes elgiamės taip, kaip mums tuo momentu atrodo geriausia dažnai neatsižvelgdami į pasekmes. Gręžiojimasis atgal tik įkalins Jus kaltės jausme, o Jūs tikrai nusipelnėte daugiau nei tai.

Mylėkitės tik SAVO noru

Jei vis tik manote, kad seksas per pirmą pasimatymą Jums priimtinas, nepulkite iškart atstumti vyro, su kuriuo nepajutote didelio malonumo. Ir jau tikrai nepradėkite rinkti vardų jūsų vaikams! Be to, įsitikinkite, kad mylitės SAVO noru, o ne dėl jaučiamo spaudimo. Ir būkite pasirengusi įvairiems scenarijams ryte: galite pabusti šalia įsimylėjusio gerbėjo arba šalia stuobrio, kuris nebenori Jūsų matyti. Kartais žmogus tiesiog pajunta, kad jam visko per daug ir per greitai ir sprunka.

Beveik trečdalis žmonių, susipažinusių internete, mylėjosi per pirmą pasimatymą

Kiek iš tiesų aktuali sekso per pirmą pasimatymą tema? Deja, išsamių tyrimų apie tai Lietuvoje nėra atlikta, tačiau galima pasiremti JAV duomenimis. „One2One Living“ žurnalo apklausoje gauti tokie rezultatai: seksu per pirmą pasimatymą užsiėmė 63 proc. vyrų ir 69 proc. moterų. Kito JAV žurnalo „Sexuality Research & Social Policy“ duomenimis, 30 proc. moterų, kurios naudojosi pažinčių svetainių internete paslaugomis, yra pasimylėjusios per pirmą pasimatymą. Matyt prieš susitikdamos su vyrais jos netrumpai flirtavo internetu, o tai sutrumpina laiką iki sekso, nes bendraujant virtualiai neretai sukuriamas klaidingas saugumo ir intymumo jausmas. Kitų apklausų duomenimis, per pirmą pasimatymą mylėjosi 25-33 proc. žmonių, susipažinusių internete.

Apibendrinant seksas kiekvienam žmogui turi savitą reikšmę: vienam jis leidžiamas tik po vestuvių, kitam tai tiesiog partnerių suderinamumo patikrinimas. Kada verta pradėti intymius santykius priklauso nuo Jūsų amžiaus, vertybių, patirties, norų ir daugelio kitų faktorių, tačiau geriausia, jog tai įvyktų ne pirmo pasimatymo metu.

 

Taip pat skaitykite

sekso poza 69
Pozos "69" pliusai ir minusai (1)2013-09-26
Kiekviena pora turi savo mėgstamas sekso pozas. Tačiau jei būtų surengtos pozų varžybos, ko gero poza "69" laimėtų pirmąją vietą. O kaipgi kitaip? Juk tai dvigubas malonumas. Tačiau ji turi vieną mažytį "bet"... Tik apie viską iš eilės.
vyras ir moteris voliojasi lovoje
Sekso skirtingu paros laiku ypatumai (1)2013-03-05
Ne paslaptis, kad moterys skirtingai priima tas pačias glamones, priklausomai nuo paros laiko. Todėl jums bus naudinga susipažinti su savo kūno reakcija pagal valandas, ir atsižvelgti į šiuos niuansus užsiimant seksu.
nuliudusi pusnuoge mergina
Gyvenimas be sekso - ar tai kenkia? (2)2012-10-14
Gyvenime dėl įvairiausių priežasčių pasitaiko periodų be sekso. Tuo metu daugeliui kyla nerimas dėl įsitvirtinusio stereotipo, kad sekso nebuvimas kenkia dvasinei ir fizinei sveikatai. Tačiau ar taip iš tiesų yra?
seksuali moteris jungia pavaras
"Greitukas" arba greitas seksas (2)2012-10-09
Greitasis seksas - mylėjimasis, kuomet poros tikslas kiek įmanoma greitesnė sueitis. Tokiu atveju būna praleidžiamos įžanginės ilgos glamonės, bučiniai ir einama tiesiai prie "reikalo".
pusnuoge mergina
Rytinis seksas (1)2012-10-03
"Rytinis seksas išlaisvina oksitociną, kuris visą dieną primena, kaip ypatingai pradėjote dieną ir suartina mylimuosius", - sako medikė Debby Herbenick.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...