Straipsnis

2013-02-13

Pirmas kartas - seksualinio gyvenimo pamatas?

vyras ir moteris apsikabine

Vienas Jungtinėse Valstijose atliktas tyrimas rodo, kad pirmasis kartas mūsų seksualiniam gyvenimui palieka amžiną įspaudą.

Turite problemų lovoje? Žaidimai miegamajame atrodo blankoki? Tuomet meskite į šoną meilės rutuliukus, nebegerkite ženšenio ir liaukitės darę tai, ką darote. Anot studijos, kurios rezultatai skelbiami žurnale „Atlantic“, tai gali būti susiję su pačiu pirmuoju kartu, kai turėjote lytinių santykių.

Pasak tyrimo, nuo to, kaip praradote savo nekaltybę, priklauso visas tolesnis jūsų seksualinis gyvenimas. Jis pasikeičia ne tik ta akivaizdžia prasme, jog prieš tai nesimylėdavote, o dabar mylitės, bet ir visais gilesniais, psichologiškai persmelkiančiais atžvilgiais, guardian.co.uk rašo apžvalgininkė Rhiannon Lucy Cosslett.

Pavyzdžiui, jei tąkart buvote liūdni, tai visą gyvenimą būsite pasmerkti po sekso verkti, nors tuo metu sutrikusį partnerį raminsite: „Aš tiesiog tokia laiminga!“ Tačiau jei tada tvirtame savo mylimojo glėbyje šildėtės maloniais įspūdžiais, tuomet visą likusį gyvenimą džiaugsitės fantastišku, orgazmo lydimu seksu.

Tačiau suvokimas, kad nekaltybės praradimo scenarijus gali turėti tokį dramatišką poveikį seksualinei lemčiai, gerokai trikdo. Atrodo, tarsi po pirmojo karto pasirodytų džinas, kuris suriaumotų: „Tuoj parodysiu tavo likimą sekso srityje“, ir jums prieš vis dar išpūstas akis pradėtų rodytis begalė nepatenkinamų seksualinių kontaktų.

Ar jums, kaip kokiam Ebenizeriui Skrudžui, būtų suteiktas šansas ištaisyti savo klaidas ir pakeisti istorijos kursą? Ir ar galėtumėt atsukti laiką atgal, su prietaringa baime atsistoti už savo buvusių meilužių nugaros ir, užuot sutrukdžius jiems žiesti molinius puodus, dar kartą į ausį jiems šūktelėti: „Užsidėk prezervatyvą!“? Tiek daug klausimų.

Žinoma, mes visi suprantame, kad minimas tyrimas yra nieko vertas. Jis buvo atliktas su Jungtinių Valstijų koledžo studentais, kurie veikiausiai savo nekaltybę prarado vos prieš penkias minutes. Maža to, dvi savaites jie turėjo rašyti sekso dienoraštį, tarsi toks laikotarpis tiksliai atspindėtų kažkieno seksualinį gyvenimą.

Visi žino, kad seksualiniai santykiai koledžo laikais paprastai būna nevykę ir nėra tokie dažni, kaip tvirtinama. Daug kas mėgina parodyti, kad jie primena ištvirkavimus paskutinėmis Romos dienomis, nors iš tikrųjų juos galima apibūdinti kaip mėnesių mėnesiais trunkantį nusivylimą, kurį tik retkarčiais pertraukia atsitiktinis seksas kokio nors vakarėlio metu.

Kitas problematiškas šio tyrimo aspektas susijęs su tuo, kaip jūs suprantate savo skaistybę. Ar galvoje turima tikroji, ar išgalvota skaistybė? Daugybė žmonių turi dvi skaistybes ir ta, apie kurią jie giriasi, dažnai nebūna tikroji.

Nemažai žmonių prarasti skaistybę bando keletą kartų ir nėra tikri, ar šiuos bandymus reikia įskaičiuoti. Ar manote, kad skaistybę galima prarasti tik tuomet, kai vyriškajai pusei pasiseka įgyvendinti savo tikslą? Ar galioja tie atvejai, jei žmonės buvo neblaivūs? O kas, jei tai vyko su daugiau nei vienu asmeniu?

Dėl tendencijos meluoti apie seksą, kai pirmą kartą su juo eksperimentuojama, ir dėl to, kad tyrime dalyvavo tik studentai, šios studijos rezultatus geriausiu atveju galima laikyti nereikšmingais. Tačiau ko daugiau galima tikėtis iš apklausos, pavadintos „Dingo, bet nepasimiršo“ („Gone, but Not Forgotten“)? Tai buvo išvada, nuo kurios reikėtų susilaikyti.

„Man niekada nepatiko manymas, kad skaistybės praradimas turi būti momentinis įvykis, sukeliantis visą gyvenimą trunkantį aidą“, - rašo autorė. Tokia nuostata atsiduoda konservatyvumu. Nereikia didelio šuolio, kad nuo skaistybės fetišizmo atsidurtum vienoje iš tų šeimų, kuriose tėvas vedasi dukrą į skaisčių mergelių pokylį ir priverčia ją pasižadėti saugoti savo nekaltybę iki vedybų.

Kodėl skaistybę reikia „prarasti“ ir kodėl ji tapatinama su nekaltumu?

Kai pirmą kartą turi lytinių santykių, įgauni patirties. Ir nors galite ginčytis, kad žmogus sprendimai, tarp jų ir seksualiniai, visą gyvenimą veikiausiai bus tokio paties pobūdžio, žmonės bėgant laikui eksperimentuoja ir veikiausiai tai, ką daro, atlieka geriau.

Tačiau šis tyrimas gali turėti ir tiesos. Kai socialiniame tinkle „Twitter“ autorė žmonių paklausė, ar jie mano, kad jų nekaltybės praradimo scenarijai pakreipė jų seksualinį gyvenimą tam tikra linkme, Kitas Lovelace`as iš „The Guardian“ rubrikos „My love life in your hands“ atsakė: „Savo nekaltybę praradau su mergina, kuri buvo tikra mano pusseserės kopija (tai suvokiau tik po fakto). Labai noriu, kad tai nepasikartotų, taigi manau, kad taip, tai galėjo turėti įtakos“.

 

Taip pat skaitykite

santykiai ir meilė
Kaip atsikratyti vyro?2015-06-01
Meilė ir seksas – tikriausiai, patys nuostabiausi dalykai, kuriuos gali patirti du žmonės. Santykių pradžioje mums atrodo, kad romantika, įsimylėjimas, atodūsiai mėnesienoje ir mėgavimasis kiekviena praleista akimirka kartu tęsis amžinai, ir niekada nesibaigs.
erzina vyra
Kas erzina vyrus moterų elgesyje?2015-02-23
Kartais taip norisi sužinoti, apie ką kalba vyrai, kai šalia nėra moterų. Nekyla jokių abejonių, kad jie jas myli. Tačiau vyrai ir moterys – skirtingų lyčių būtybės, todėl dažnai tarp jų iškyla įvairių nesusipratimų.
santykiai per atstuma
Patarimai: kaip susitikinėti su mergina per atstumą2014-09-29
Santykiai per atstumą gana nemažas išbandymas abiems partneriams. Norint išsaugoti tokius santykius, reikia įdėti daug pastangų, apsišarvuoti kantrybe ir supratingumu. Žemiau išvardinti patarimai labiau pritaikyti vyrams, tačiau moterims taip pat ne pro šalį jais pasidomėti.
vyras ir moteris
Vyrams apie Moteris (1)2014-01-27
Turbūt ne paslaptis, kad patys juokingiausi anekdotai yra tie, kuriuose daugiausiai tiesos. Taip yra ir su juokais apie vyrų ir moterų santykius, kuomet teigiama, kad moteris suprasti arba labai sunku, arba visai neįmanoma.
itartina megina
Su kokiomis merginomis geriau neprasidėti? (3)2013-06-26
Kartais, kad ir kokia nuostabi būtų mergina, geriau apie artimesnius santykius su ja nė negalvoti. Ir ne todėl, kad su ja kažkas negerai. Priežastis - jos atliekamame vaidmenyje vyro gyvenime. Štai sąrašas tų merginų, su kuriomis vyrui nepatartina suartėti.

Komentarai (4)

AutoriusKomentaras
px
Svečias
2013-06-26 22:12
O jei mane isprievartavo gyvulys, tai mano vyrui ner sansu to praspjaut ir visa gy enima seksas bus kancia?
indeed
Svečias
2013-05-06 20:04
Praradau nekaltybe su prostitute, gan nevykusiai, bet kiti kartai jau su paprasta mergina geri buvo, tai man cia paistalai.
Naujokas (-ė)
Prisijungė: 2013-04-28
Pranešimai: 4
2013-04-28 17:09
nesamone man visai priesingai :)
Edvinas
Svečias
2013-02-13 16:55
Cia moterim daugiau galioja, bet ne vyrams manau..

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...