Straipsnis

2015-08-14

Kas trukdo visaverčiam lytiniui gyvenimui...

seksas ir santykiai

Mūsų seksualiniai santykiai priklauso nuo mūsų gyvenimiškos patirties. Jei mus sieja geri santykiai su aplinkiniais žmonėmis, tai mūsų požiūris į seksą bus pozityvus, o seksas – nuostabus. Jei seksualiniame gyvenime kyla problemų, jas būtina spręsti.

Pagrindiniai keturi priešai, kurie gadina poros seksualinį gyvenimą, yra: mūsų tėvai, mūsų buvusieji mylimieji, įsivaizduojami žmonės ir mūsų draugai.

Mūsų tėvai

Kaip mūsų tėvai gali trukdyti mūsų seksualiniam gyvenimui? Įvairiais būdais: sąmoningai ir ne. Pirmiausia, mes paveldime aukštą arba žemą libido. Antra, mūsų auklėjimas, aplinka, kurioje augome, santykiai su tėvais taip pat turi įtakos mūsų lytiniam gyvenimui. Žmogus, užaugęs griežtoje religinėje šeimoje, sąmoningai arba nesąmoningai, žiūrės į seksą kitaip, nei žmogus, augęs kokioje nors hipių arba nudistų šeimoje.

Mūsų buvusieji

Kiekvienas mes turėjome intymios patirties, kuri dabar slepiasi mūsų pasąmonės kertelėse ir daro įtaką mūsų seksualiniam gyvenimui. Buvę santykiai lemia mūsų dabartinį seksualinį gyvenimą. Pastovi kritika, praeitis prisiminimai sukelia nepasitenkinimą ir pyktį dabartinėje žmogaus situacijoje.

Kartais žmonės negali pamiršti prisiminimų, susijusių su buvusiu partneriu, kadangi laiko jį pačiu geriausiu. Tai menkina jų libido dabartiniuose santykiuose, o nauji partneriai vis atsiduria antroje vietoje.

Taip pat mūsų buvusieji trukdo mums judėti pirmyn, kadangi mes negalime atsisakyti periodiško sekso su jais. Todėl mes blaškomės ir negalime pradėti naujo gyvenimo, nes nesugebame galutinai atsisveikinti su praeitimi.

Mūsų kumyrai

Kumyrai – tai nerealūs žmonės. Mūsų pasąmonė juos priima kaip idealius žmones. Visas jų gyvenimas atrodo tobulas, o seksas su jais nepakartojamas. Realiame gyvenime viskas atrodo ne taip kaip kine, į kurį investuota milijonai dolerių. O tai sukelia nepasitenkinimą savimi ir partneriais. Ką jau kalbėti apie kokybišką seksą...

Taip pat nereikėtų lyginti savo seksualinio gyvenimo su erotiniais filmais. Kine juk viskas pagražinta, o scenos puikiai suvaidintos profesionalių aktorių. Tokie klausimai, kaip: „Kodėl aš taip neatrodau, kodėl nemoku taip dejuoti ir patirti kelis orgazmus iš eilės?“, tik trukdo gyventi aktyvų seksualinį gyvenimą ir sukelia nepasitikėjimo bei susikaustymo kompleksą.

Mūsų draugai

Draugai gali trukdyti mūsų seksualiniam gyvenimui su savo pasakojimais apie aistringus meilės nuotykius. Klausydami draugų, mes lyginame save su jais. Jei jų seksualinė patirtis geresnė nei mūsų, tai mūsų savivertė bei libido gerokai sumenkėja. Mums atrodo, kad yra kažkas labiau patyręs sekse nei mes. Žinoma, kartais draugai nori tik padaryti gerą įspūdį. Todėl tikrai nereikia savęs lyginti su kitais.

Psichologų patarimai, kaip išspręsti šias problemas:

1. Pirmiausia, nebijokite ieškoti pagalbos ir kreipkitės į specialistus.

2. Antra, pasirinkite stereotipus, susijusius su seksualiniu aktyvumu, išvardintus aukščiau minėtuose šaltiniuose. Kiekvienam iš tokių stereotipų su ženklu „minusas“ parinkite stereotipus su ženklu „pliusas“, viską surašykite ant lapelio ir priklijuokite jį matomoje vietoje.

3. Trečia, turite padirbėti su savo saviverte. Jūs galite bendrauti su žmonėmis, kurie jums suteikia pasitikėjimo, galite lankyti specialius kursus, išsirinkite jums labiausiai patikusius teiginius, užrašykite ant lapelio, priklijuokite matomoje vietoje ir kuo dažniau juos kartokite.

4. Ir pabaigai, įgykite daugiau žinių apie seksą. Išanalizuokite Kamasutrą. Joje rasite informacijos ne tik apie įvairias sekso pozas, bet ir apie santykius su partneriu bei teigiamas emocijas. Nesustokite. Visada siekite naujovių, tobulėkite. Kuo daugiau žinosite apie seksą, tuo greičiau atsikratysite melagingų stereotipų ir teiginių.

Taip pat skaitykite

seksas su uzsienieciu
Seksas su užsieniečiu - paslaptys ir ypatumai2015-02-02
Nesenai grįžote iš atostogų ir pajutote, kad jūsų širdis sužeista. Kas jis? Japonas, italas ar anglas? Kuo jis jus sužavėjo ir sugundė? Ar skiriasi seksas su kitos šalies vyru? Žemiau išvardintos skirtingų tautybių vyrų seksualinės paslaptys.
Buciniai
50 įvairių bučinių variantų2015-01-27
Bučiniai yra vienas maloniausių ir mieliausių veiksmų, tinkančių visoms progoms. Kiek jų variantų žinote? Tris? Keturis? Mes jums paruošėme jų net 50!
blogas seksas
7 dalykai, "žudantys" pirmą sekso naktį su nauju vyru2014-12-02
Jei norite, kad pirma naktis su nauju vyru netaptų paskutine, turite vengti tipiškų klaidų, kurios gali pakenkti jūsų tolimesniam bendravimui. Štai pačios blogiausios iš jų.
blogos vietos seksui
Blogiausios vietos seksui2014-05-01
Mylėtis ant stalo gerai sekasi tik filmų herojams. Realybėje tai ne pati patogiausia vieta seksui. Iš tiesų, yra tokių vietų, kurios ne tik netinkamos užsiimti seksu, bet ir didelė rizika patirti traumų. Apžvelgsime keletą tokių vietų.
sexy porele lovoje
Praprasti, bet veiksmingi sekso patarimai2013-12-03
Džiaugtis geru seksualiniu gyvenimu bei sugebėti jį išlaikyti reikia ir laiko, ir pastangų. Mūsų kasdieninės problemos, rutina ir atsidavimas karjerai dažniausiai mus labai išvargina ir smarkiai pasunkina lovos reikalus.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...