Straipsnis

2012-11-08

Seksas be įsipareigojimų: ar jų tikrai nėra?

moteris ant zemes

Beveik kaip religijos, vegetarizmo ar moterų teisės į abortus, sekso be meilės tema retai ką palieka abejingą. Visuomet bus moterų, kurios lips ant statinės ir šauks esą dorovingos ir tokie amoralūs dalykai joms tiesiog bjaurūs, o bus tų, kurios klausydamos pastarųjų kalbų tyliai kikens: „Nesusipratėlės, ir tiek...“

Sekso be įsipareigojimų ypatybė yra ta, kad įsipareigojimų vis dėlto yra – privalai galvoti apie pasekmes ir stengtis visais įmanomais būdais jų išvengti.

Romantikai ir pragmatikai

Suprantama, kodėl galima nesidomėti tiesiog seksu. Dauguma mūsų norime jaustis reikalingi, mylimi, vieninteliai. Ir tai pasakytina ne tik apie moteris, bet ir apie vyrus, rašo portalas laidy.mail.ru.

Tačiau šiandien, laisvėjant santykiams, atsiranda nemažai tų, kuriems tiesiog seksas nebėra joks baubas. Jiems nereikia „įdarbinti“ širdies ir proto, kad gautų seksualinį pasitenkinimą. Lygiai taip pat kaip ir nebūtina įsimylėti žmogaus, kad galėtumei su juo šokti tango, kartu gaminti maistą ar sportuoti.

Tačiau didžioji visuomenės dalis vis dar įsitikinusi, kad tas, kuris mėgaujasi seksu, nepriklausomai nuo to, myli jis savo partnerį ar ne, gyvenime turi nemenkų problemų. Gal jam reikėtų pas seksologą? Juk normaliems žmonėms malonu užsiimti seksu tik su mylimu partneriu.

Savas žaidimas

Tiesa, gyvenimas įrodo, kad į klubą tų, kurie ieško sekso be įsipareigojimų, galima „įstoti“ netikėtai sau pačiam. Dauguma tų, kurie išbandė tokį seksą, tiesiog stengėsi išgyventi po sunkių išsiskyrimų arba siekė karjeros – tai yra tokiais gyvenimo periodais, kai vidinių jėgų pakanka tik sau, o ne stengtis suteikti laimės kitam. „Aš labai vertinu savo darbą. Jau seniai nebuvau sutikusi vyriškio, kuris man būtų svarbesnis už karjerą, - portalo laidy.mail.ru forume rašo 29-erių Jelizaveta. – Todėl seksas be rimtų įsipareigojimų mane šiandien tenkina.“ Be to, toks seksas, pasak psichoanalitikų, tinka žmonėms, kuriems niekaip nepavyksta sutikti to vienintelio, kuris privertų širdį plakti stipriau, arba tiems, kurie nenori savo gyvenimo dalintis su kitu žmogumi. Jokio pavydo, kontrolės, jokių aistrų...

Nieko asmeniško

Pasak seksologų, seksualinis susilaikymas moterims nepavojingas. Todėl teiginys, kad sekso nebuvimas kenkia sveikatai, - neteisingas. Tiesa, aktyvus seksualinis gyvenimas gerina ne tik fizinę sveikatą, bet ir psichinę žmogaus būseną. Išvada paprasta – užsiimti seksu naudingiau, nei jo vengti. Tačiau sekso be įsipareigojimų atveju šis teiginys teisingas tik tuomet, jei laikomasi tam tikrų taisyklių.

Pirmiausia – saugumas, saugumas ir dar kartą saugumas. Antra, kaip teigia tokį seką praktikuojantieji, - emociškai neprisirišti prie partnerio. Kad neįsimylėtumėte, turite galvą išlaikyti šviesią, nenakvoti kartu, negalvoti apie partnerį, stengtis įtikinti save, kad jis netinka ilgalaikiams santykiams. Pats radikaliausias būdas – nesibučiuoti.

Trečia taisyklė – sekse be įsipareigojimų visuomet tarp partnerių turi likti distancija. Jeigu moteris į vyrą žiūri tik kaip į seksualinį partnerį, jam tai turi būti akivaizdu. Todėl reikia būti sąžiningai ir viską tiesiais šviesiai pasakyti. Tiesa, ne visi vyrai tai pajėgūs išgirsti: per daug jau stiprus jų savininkiškumo jausmas.

„Pradėjau susitikinėti su vyru. Ir jis man patiko tik lovoje, - pasakoja 26-erių Darija. – Iš karto jam pasakiau, kad nenoriu su juo turėti jokių reikalų, išskyrus seksą. Jis sutiko, tačiau vis tiek dovanojo man gėles, kviesdavo į teatrą, pirko man maistą. Jis nebuvo vienintelis mano partneris. Kai tai sužinojo, iškėlė man tokią pavydo sceną... Žinoma, aš nutraukiau su juo santykius...“

Darijos atveju, teigia psichoanalitikai, gėlės ir kiti dėmesio ženklai griovė tarp partnerių distanciją. „Tiesiog sekso“ formatas nesuderinamas su rimtų santykių simboliais – teatrų ir restoranų lankymu, pusryčiais į lovą.

Dar viena sekso be įsipareigojimų ypatybė yra ta, kad įsipareigojimų vis dėlto yra – privalai galvoti apie pasekmes ir stengtis visais įmanomais būdais jų išvengti. Esi atsakingas už savo pojūčius. Todėl jeigu esate įsitikinęs, kad toks seksas jums nepatinka, kad ir kaip draugai ar kiti informacijos šaltiniai ragintų jį išbandyti, nelaužykite savo nuostatų.

Pasak seksologų, žmonių, kuriems seksas be įsipareigojimų tampa gyvenimo būdu, nėra daug. Dažniausiai toks santykių formatas – tik laikinas reiškinys, būdas gyvenimą papildyti naujais įspūdžiais, kol neaplankė taurus ir gilus jausmas. Nes tik jis, o ne ryšys paremtas gyvuliškais instinktais, pajėgus suteikti žmogui laimės.

 

Taip pat skaitykite

santykiai ir meilė
Kaip atsikratyti vyro?2015-06-01
Meilė ir seksas – tikriausiai, patys nuostabiausi dalykai, kuriuos gali patirti du žmonės. Santykių pradžioje mums atrodo, kad romantika, įsimylėjimas, atodūsiai mėnesienoje ir mėgavimasis kiekviena praleista akimirka kartu tęsis amžinai, ir niekada nesibaigs.
erzina vyra
Kas erzina vyrus moterų elgesyje?2015-02-23
Kartais taip norisi sužinoti, apie ką kalba vyrai, kai šalia nėra moterų. Nekyla jokių abejonių, kad jie jas myli. Tačiau vyrai ir moterys – skirtingų lyčių būtybės, todėl dažnai tarp jų iškyla įvairių nesusipratimų.
santykiai per atstuma
Patarimai: kaip susitikinėti su mergina per atstumą2014-09-29
Santykiai per atstumą gana nemažas išbandymas abiems partneriams. Norint išsaugoti tokius santykius, reikia įdėti daug pastangų, apsišarvuoti kantrybe ir supratingumu. Žemiau išvardinti patarimai labiau pritaikyti vyrams, tačiau moterims taip pat ne pro šalį jais pasidomėti.
vyras ir moteris
Vyrams apie Moteris (1)2014-01-27
Turbūt ne paslaptis, kad patys juokingiausi anekdotai yra tie, kuriuose daugiausiai tiesos. Taip yra ir su juokais apie vyrų ir moterų santykius, kuomet teigiama, kad moteris suprasti arba labai sunku, arba visai neįmanoma.
itartina megina
Su kokiomis merginomis geriau neprasidėti? (3)2013-06-26
Kartais, kad ir kokia nuostabi būtų mergina, geriau apie artimesnius santykius su ja nė negalvoti. Ir ne todėl, kad su ja kažkas negerai. Priežastis - jos atliekamame vaidmenyje vyro gyvenime. Štai sąrašas tų merginų, su kuriomis vyrui nepatartina suartėti.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...