Straipsnis

2013-05-06

Būti moterimi arba kaip sukurti tvirtus santykius

moteris

Jau senai įrodyta, jog vyriškumas yra neatskiriama kiekvieno žmogaus dalis. Šiais laikais daugelis moterų išvystė savyje būtent šią savybę, norėdamos turėti lygias teises su vyrais daugelyje sričių.

Prisiminkime stiprias ir tvirtas moteris - tai jojančios ant žirgo, mojuojančios kardu ir kovojančios už nepriklausomybę, kaip Žana d'Ark, moterys monarchės, užėmusios vadovaujančias pareigas imperijose ar pirklių žmonos, įkūrusios smukles. Šiuolaikinės moterys vadovauja restoranams ir yra madingų drabužių parduotuvių prekybos centruose savininkės. Yra ir moterų mokslininkių, vadovaujančių mokslinėms laboratorijoms. Taip pat prisiminkime garsiose kompanijose dirbančias moteris ir ten užimančias aukštas pareigas kaip direktorės, projektų vadovės ir pan. Nenusiminkite vyrai. Tai juk verslas... Bet ar tai gerai? Jeigu jums, moterys, taip gyventi komfortabilu, tada puiku. Tačiau kyla klausimas - kodėl tik nedaugeliui moterų, užimančių aukštas pareigas kompanijose, pavyksta atsikratyti stereotipų ir sukurti laimingus asmeninius santykius?

Taigi kas tai yra lygybė šeimoje? Tai reiškia, kad moteris šeimoje turi savo užduotis ir pareigas, už kurias ji prisiima atsakomybę, o vyras - savo, už kurias jis taip pat yra atsakingas. Šių užduočių vykdymas užtikrina sveiką ir komfortišką atmosferą jūsų šeimos lizdelyje.

O kaip tas pareigas pasiskirstyti - tai tik jūsų pasirinkimas, svarbiausia, kad abu liktumėte patenkinti tuo, ką darote. Paimkime pavyzdį: jūs verslininkė, sėkmingai kopianti karjeros laiptais - tai reiškia, jog jūs esate atsakinga už finansinius reikalus. O jūsų vyro darbas nereikalauja didelių pastangų, todėl jis turi pakankamai laiko rūpintis namais ir vaikų auklėjimu. Tačiau jūs kartu lankote renginius, draugus, švenčiate šventes, atostogaujate - tai reiškia, jog jūs esate atsakingi už dvasinę jūsų bendro gyvenimo pusę. Ar jums gera? Jei taip, tada neklausykite pašalinių patarimų ir gyvenkite taip, kaip jums atrodo gerai.

O kada yra nesuderinami tandemai? Tada, kai abi pusės pradeda kariauti, tai reiškia, kad kiekvienas bando vykdyti ir prisiimti atsakomybę už tas pačias funkcijas. Ką tokiu atveju daryti? Susitarti. Žinoma su sąlyga, jog abu turite derybų įgūdžių. Jei ne, kreipkitės į specialistus, pvz., šeimos psichologą. Prisiminkite, jog norėdamos sukurti pasitikėjimo kupinus santykius su vyru, svarbiausia turite išsiaiškinti, ar šalia jūsų psichologiškai sveikas žmogus ar grobuonis, kuris ieško eilinės aukos.

Štai keletas rekomendacijų, kurios gali būti naudingos:

  1. Nustokite gailėtis savo vyrų. Su jais viskas gerai, jie sugeba priimti sprendimus ir yra atsakingi už savo veiksmus.
  2. Pratinkite vyrą kalbėtis atvirai. Atkreipkite dėmesį, jog vyrams svarbi logika ir faktai. Pradėkite pokalbį kaip suaugęs su suaugusiu. Žodžiai, kuriuos galite panaudoti: aš norėčiau..., gal mes galėtume..., kaip tu manai..., aš jaučiu, kad...; mano emocijos kilo dėl to, kad... ir t.t.
  3. Pirmiausia jūs - moteris, o tai reiškia, kad esate švelni ir išmintinga. Bendraudamos su vyrais būkite moteriškos, o ne vyriškos. Jeigu jūs kovojate, vyrui jūs esate ne mylimoji, o konkurentė.
  4. Aptarkite viską, kas jums ir jūsų partneriui svarbu. Pažinkite vienas kitą iki vestuvių. Jei nesuspėjote, tai prioritetus pirmiausia teks keisti savo galvoje.
  5. Išbandymai ir žygdarbiai. Pasakykite jam tiesiogiai ką jis turi padaryti, o ne svajokite, kad gal kurią nors dieną jis kažką sutaisys ar pan. Nedarykite vietoj jo, jis sugeba viską padaryti pats, jei žinoma žinos ko iš jo tikimasi.
  6. Neapkraukite vyrų lūkesčiais.
  7. Gyvendami kartu, žiūrėkite abu viena kryptimi - tai didžiausia pasitikėjimo vertybė.

Apie žaidimus. Moterys iš prigimties turi aktoriaus talentą, tačiau ne visos tuo sugeba pasinaudoti. Štai keli patarimai:

  1. Nebijokite būti paslaptinga, flirtuokite, tačiau neperlenkite lazdos ir nesistenkite būti ta, kuria nesate.
  2. Nusiimkite rožinius akinius. Išmokite pati priimti sprendimus, pasverti už ir prieš, turėkite savo nuomonę. Būkite savarankiška.
  3. Susitikusi su uošviene, neplėšykite savo vyro į gabalus. Leiskite savo uošvienei pažaisti su anūku, o pati bendraukite su savo vyru. Tokiu atveju kiekviena iš jūsų bus patenkinta.
  4. Užsidėjus kalės kaukę, atminkite viena, kalės pradeda ir...pralaimi. Didelė rizika, jog iš žavios medžiotojos pavirsite grobuonimi arba auka.
  5. Jei vis tik santykiuose nebeliko jausmų, neturite vienas kitam ką duoti - skirkitės. Tačiau likite asmenybe. Kaip ir iki susitikimo su vyru, tai ir prie jo, ir po santykių nutraukimo.

Ir pabaigai patys svarbiausi dalykai:

  •  Meilė - tai besąlygiškas jausmas. Jeigu jūs norite kažką koreguoti, manipuliuoti ar skųstis - tai žaidimo dalis... Nusivilti galite tik savo iliuzijose.
  • Žmogus gyvas, kol jį prisimena, santykiai gyvi, kol jūs vienas su kitu kalbatės.
  • Kalbėjimas - tai reiškia, mes bendraujame, diskutuojame, jaučiame pašnekovą, suprantame vienas kitą...
  • Kalbėjimas - tai ne tik žodžiai, tai tylos muzika. Kai abu žiūri pro langą ir jaučia rudens lapų šlamėjimą, kai abu vaikšto po parką ir girdi lietaus lašų skambėjimą, kai jie kartu sutinka pavasarį...
  • Kalbėjimas - tai švelnus pirštų prisilietimas, tai malonus ryto bučinys ir miela šypsena prieš miegą...
  • Kalbėjimas - tai švelnumas, kuris plazdena ore, kalbėjimas - tai jūsų jausmų galia...
  • Kalbėkite vienas su kitu taip kaip mokate...kalbėkite širdies ritmu, puodeliu kavos arba arbatos kupinu meilės...
  • Kalbėkitės! Nes meilė nepakenčia tylos...gyvenimas neperneša užmaršties...santykiai negali būti kuriami tuštumoje...

Čia tik pamąstymai, kuriais galite pasinaudoti. Tačiau į savo santykių kūrimą laisvai galite įnešti savo spalvų, niuansų, taisyklių - jūs turite tam pilną teisę. Svarbiausia, būkite lanksti išlikdama moterimi!

 

Taip pat skaitykite

santykiai ir meilė
Kaip atsikratyti vyro?2015-06-01
Meilė ir seksas – tikriausiai, patys nuostabiausi dalykai, kuriuos gali patirti du žmonės. Santykių pradžioje mums atrodo, kad romantika, įsimylėjimas, atodūsiai mėnesienoje ir mėgavimasis kiekviena praleista akimirka kartu tęsis amžinai, ir niekada nesibaigs.
erzina vyra
Kas erzina vyrus moterų elgesyje?2015-02-23
Kartais taip norisi sužinoti, apie ką kalba vyrai, kai šalia nėra moterų. Nekyla jokių abejonių, kad jie jas myli. Tačiau vyrai ir moterys – skirtingų lyčių būtybės, todėl dažnai tarp jų iškyla įvairių nesusipratimų.
santykiai per atstuma
Patarimai: kaip susitikinėti su mergina per atstumą2014-09-29
Santykiai per atstumą gana nemažas išbandymas abiems partneriams. Norint išsaugoti tokius santykius, reikia įdėti daug pastangų, apsišarvuoti kantrybe ir supratingumu. Žemiau išvardinti patarimai labiau pritaikyti vyrams, tačiau moterims taip pat ne pro šalį jais pasidomėti.
vyras ir moteris
Vyrams apie Moteris (1)2014-01-27
Turbūt ne paslaptis, kad patys juokingiausi anekdotai yra tie, kuriuose daugiausiai tiesos. Taip yra ir su juokais apie vyrų ir moterų santykius, kuomet teigiama, kad moteris suprasti arba labai sunku, arba visai neįmanoma.
itartina megina
Su kokiomis merginomis geriau neprasidėti? (3)2013-06-26
Kartais, kad ir kokia nuostabi būtų mergina, geriau apie artimesnius santykius su ja nė negalvoti. Ir ne todėl, kad su ja kažkas negerai. Priežastis - jos atliekamame vaidmenyje vyro gyvenime. Štai sąrašas tų merginų, su kuriomis vyrui nepatartina suartėti.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...