Straipsnis

2013-03-22

Tyrimas: kodėl moteris "traukia" raumeningi kūnai?

vyro kuno linijos

Seksualinis potraukis visuomet buvo paslaptis. Ne tik mokslininkai, bet ir menininkai nuo senų laikų bando atrasti tą stebuklingą formulę. Tik nesenai atliktas tyrimas suteikė svarių paaiškinimų, kodėl ne mažai moterų "traukia" raumeningi vyrai.

Viskas labai paprasta - tiesiog tokie vyrai asocijuojasi su sveikata, kuri net ir žiūrint iš evoliucinės persektyvos, visada turėjo svarią reikšmę poravimosi aplinkoje.

Ankstesni tyrimai parodė, kad raumeningas kūnas yra susijęs su puikia sveikata, mažiau ligų ir streso. Be to, padidėjęs testosterono lygis yra stiprios imuninės sistemos rezultatas. Kad visa tai pamatyti, moterims pakanka žvilgtelt į vyro veido bruožus.

Tačiau viskas turi savo kainą. Kiti tyrimai rodo, kad  nors sveiki ir stiprūs tokie vyrai nepasižymi dideliu polinkiu į romantiškus ilgalaikius santykius. Lyginant juos su mažiau raumeningais bendraamžiais, jie dažniau siekia trumpalaikių ryšių bei linkę į neištikimybę, Taip pat nustatyta, kad vyrai su aukštesniu testosterono kiekiu dažnai yra emociškai šaltesni, skiria mažiau dėmesio antrosioms pusėms ir vaikams.

Taigi, renkantis raumeningą vyrą moterys susiduria su dilema. Viena vertus, toks vyras pasižymės geresne savo ir vaikų sveikata, tačiau bus emociškai šaltesnis ir labiau linkęs į neištikimybę. Kiekviena, kuri renkasi būti su "macho" vaikinu, turėtų pasverti privalumus ir trūkumus. Nepaisant to, labai dažnai laimi raumeninga ir sveika išvaizda, kodėl?

Vienas iš galimų atsakymo variantų - patogeno sukeliamas pasibjaurėjimas, kuris susijęs su sveikata ir jautrumu ligoms. Ankstesni tyrimai atskleidė, kad moterys, kurios suvokia esančios silpnesnės sveikatos būklės, renkasi raumeningesnius, vyriškesnius veido bruožus bei gilesnius balsus turinčius vyrus. Iš apibūdinimo labai panašu į Vin'ą Diesel'į, ar ne taip ? :)

Išsamiau į tai pažvelgė Benedict'as Jones'as iš Glazgo universiteto. Norėdamas nustatyti, kaip patogeno pasibjaurėjimas veikia moterų pasirinkimą vyriškesniems balsams, veidams bei raumeningesniems kūnams, atlikto trijų dalių tyrimą/apklausą:

  • Pirmoji dalis: pateikti 6 pavyzdžiai su skirtingo tono ir tembro vyrų balsais. Moterys turėjo nustatyti joms patraukliausius. 
  • Antroji dalis: apklausa su vyrų veido bruožais bei kūno raumeningumu.
  • Trečioji dalis: skalėje nuo 1 iki 7 buvo prašoma įvertinti savo esamo bei svajonių/idealaus vyro kūno raumeningumą.

Kokią išvadą mokslininkai padarė?

Moterys, kurios buvo labiau susirūpinusios sveikata ir ligomis (jautresnės patogeno pasibjaurėjimui), rinkosi vyrus su "macho" (vyriškais) veido bruožais, gilesniu balsu bei raumeningu kūno sudėjimu. Didelio skirtumo nerasta ar tai būtų esamas partneris, ar įsivaizduojamas/svajonių. Prieita išvados, kad moralė ir seksualumas, kaip pasirinkimo faktoriai, nėra tokie jau reikšmingi.

Kad ir kaip bebūtų, tai tik kelios mažos užuominos tiriant šį įdomų reiškinį, todėl mokslas ir toliau ieškos, kaip nustatyti fizinės traukos formulę.

Benedict C. Jones., "Pathogen disgust predicts women’s preferences for masculinity in men’s voices, faces, and bodies."

 

Taip pat skaitykite

seksas ir menesiai
Seksualumas priklauso nuo metų mėnesio (1)2015-09-09
Ar pastebėjote, kaip skirtingais metų laikais keičiasi jūsų trauka priešingai lyčiai? Nebijokite, jūs tokie ne vieni. Kol žmonės užsiima seksu, mokslininkai atlieka tyrimus: koks metų mėnuo tinkamiausias sekso žaidimams?
moters krutine
Moters krūtinė ir jos charakteris2014-12-12
Italų seksologas Pjeras Lorenconis tvirtina, kad jis gali pasakyti viską apie moterį pagal jos krūtinės formą ir dydį: "Moters krūtinė atskleidžia jos charakterį lygiai taip pat, kaip ir zodiako ženklas"
moterys
22 moterų skirtumai nuo vyrų (1)2014-08-10
Moteris - tai paslaptinga ir išmintinga būtybė. Psichologai, norėdami atskleisti moteriško žavesio paslaptis, atliko apklausą, po kurios paaiškėjo 22 pagrindiniai moterų skirtumai nuo vyrų.
seksovi moters klubai
G-taško injekcijos: ar ryžtumėtės? (4)2012-10-28
Ar sutiktumėte injekcijai į makštį, jeigu tai garantuotų didesnį seksualinį malonumą bei stipresnius orgazmus? Anot "Fabulous" žurnalo, vakarinėje Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantėje daugelis moterų tiesiog plūsta pas savo asmeninius daktarus norėdamos gauti tokias injekcijas.
merginos sikniukas
Apie moteriškus užpakaliukus (1)2012-07-30
Be abejonės, svarbiausia merginos dalis yra jos vidinis pasaulis. Tačiau derėtų pridurti, kad ne mažiau svarbus – ir jos užpakaliukas. Negana to, daugumai vyrų, tai net svarbiau už didelę krūtinę.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Vycka
Svečias
2013-03-22 16:59
Reikia pradeti sportuoti :)

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...