Straipsnis

2013-02-03

Seksas gydo...

vyras ir moteris buciuojasi

Statistikos duomenimis, vedę vyrai ir ištekėjusios moterys gyvena ilgiau už vienišus. Medikai ilgai galvojo apie šį fenomeną ir galiausiai priėjo išvados, kad ilgesnio gyvenimo priežastis yra būtent seksas.

Dėl intymių santykių žmonės gauna teigiamų emocijų, veikiančių organizmą ir psichiką, ir išsaugo savo sveikatą. Kokias gi ligas gydo seksas?

Pensilvanijos universiteto mokslininkai, atlikę tyrimą, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai savanorių iš JAV ir kitų šalių, priėjo išvados, kad seksas bent kartą-du per savaitę yra efektyvi profilaktinė priemonė nuo daugelio ligų. Papasakosime tik apie kelis susirgimus, kuriems buvo skirtas amerikiečių tyrimas.

Gripas ir kiti virusiniai-respiratoriniai susirgimai

Kaip paaiškėjo tyrime, reguliarus seksas kone tris kartus padidina imuninę sistemą stimuliuojančių imunoglobulinų A lygį. Jie apsaugo organizmą nuo respiratorinių virusų.

Migrena

Moterys dažnai atsisako santuokinės pareigos, skųsdamosi galvos skausmu. O veltui. Susijaudinus ir orgazmo metu endorfinų kiekis padidėja, taigi lytinio akto metu jūs veikiausiai pamiršite migreną.

Menstruacinis ciklas (PMS)

Tyrimai, kuriems atlikti mokslininkai pasitelkė kolegų endokrinologų iš Kolumbijos ir Stenfordo universiteto pagalbą, parodė, kad moterys, užsiimančios seksu bent kartą per savaitę, turi reguliaresnį menstruacijų ciklą, nei tos, kurios lytinio gyvenimo negyvena arba mylisi labai retai. Pačios menstruacijos taip pat būna ne tokios skausmingos. Įdomiausia tai, kad tas pats galioja ir heteroseksualioms damoms, ir lesbietėms. Mokslininkų nuomone, organizmą palankiai veikia ne pats lytinis aktas, o jį lydinčios emocijos.

Nutukimas

Jei nesate dietos ir sporto šalininkė, geriausias metodas sulieknėti - dažniau praktikuoti intymius santykius. Tai žino tiek vyrai, tiek moterys. Mokslininkai paskaičiavo, kad per tokio proceso minutę sudega daugiau nei keturios kalorijos, o per pusvalandį galite sudeginti tiek kalorijų, kiek yra keturiuose šokoladiniuose saldainiuose. Todėl jei per vakarienę persivalgėte - marš į lovą pasimylėti.

Kosmetiniai trūkumai

Mokslininkai nustatė, kad moterys, kurios mylisi vidutiniškai keturis kartus per savaitę, atrodo 7-12 metų jauniau nei yra iš tikro. Jie tai aiškina moteriško hormono estrogeno lygio kraujyje padidėjimu. Dėl jo plaukai ima spindėti, o oda tampa elastinga.

Pagerėja ir veido odos būklė. Juk visi mes žinome, kad paaugliški spuogai susiję su hormonų audromis organizme. Su amžiumi jie paprastai išnyksta, nes jaunuoliai ir merginos išmoksta mylėti „iš tikro“. Jei gi suaugęs žmogus dėl kažkokių priežasčių ilgą laiką susilaiko nuo lytinio gyvenimo, spuogai gali ir neišnykti. Todėl kartais gydytojai ir kosmetologai pataria tokiems vyrams ir moterims paieškoti sekso partnerių.

Šlapimo nelaikymas

Su amžiumi ši problema gali imti kankinti moteris. Jei šlapimo pūslė pilna, pačiu netikėčiausiu metu gali nutikti nemalonumas. Norite to išvengti - treniruokite atitinkamus raumenis, žinoma, ir užsiimdama seksu.

Psichiniai sutrikimai

Ne veltui mes dažnai pasijuokiame iš senmergių ir senbernių. Lytinių santykių nebuvimas paprasčiausiai gali nulemti psichinius negalavimus. Juk mūsų organizmo funkcijos suderintos tam, kad gyventume aktyvų seksualinį gyvenimą. Be jo negauname reikalingų medžiagų ir hormonų - organizme viskas susiję.

Taigi laikydamiesi moralinių ir etinių normų, dažniau leiskite sau mėgautis fizine meile ir ligos atsitrauks.

 

Taip pat skaitykite

venerines ligos
Kaip atpažinti venerines ligas?2014-08-19
Seksas gali ne tik suteikti malonumą, bet ir sugadinti jūsų gyvenimą. Tai - venerinės ligos. Šis straipsnis padės atpažinti dažniausiai sutinkamas venerines ligas. Jei pastebėjote kokius nors simptomus, nedelsiant kreipkitės į gydytoją.
sekso pagalba smegenims
Seksas gali padėti jūsų atminčiai (1)2014-01-15
Pasirodo seksas gali prisidėti ir prie jūsų protingėjimo! Mokslininkai teigia, kad jis skatina smegenų ląstelių augimą bei gerina ilgalaikę atmintį. Tyrimą atlikę mokslininkai iš Merilendo universiteto nustatė, kad poravimosi metu...
moters intymi vieta
Intymi depiliacija: didesnė rizika infekcijoms (3)2013-04-15
Pasirodo, kad "braziliška" bei visokia kitokia depiliacia gali prišaukti bėdos. Anot ScienceDaily paskelbto straipsnio apie naują tyrimą, gaktos plaukų pašalinimas padidina virusinės infekcijos, vadinamos Odos moliusku (Molluscum contagiousum), riziką.
moteris laikanti kriause
Kūno sudėjimas padeda nuspėti sveikatos būklę2013-02-18
Pasirodo, kad kūno sudėjimas gali nusakyti daugiau nei kokio tipo maudymosi kostiumėlį tinkamiausia dėvėti. Naujas tyrimas, kurį atliko grupelė mokslininkų iš Kalifornijos universiteto, paneigė anksčiau gyvavusį įsitikinimą.
porele mieganti lovoje
Erotiniai sapnai2012-11-02
Net ir šiais lakais, kai sekso tematika atviresnė nei ankščiau, yra žmonių, kuriems erotinis sapnas gali sukelti nerimą. Ypač tais atvejais, kai jis toks gašlus, kad net sunku pagalvoti apie tokį scenarijų realybėje.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...