Straipsnis

2012-11-02

Erotiniai sapnai

porele mieganti lovoje

Net ir šiais lakais, kai sekso tematika atviresnė nei bet kada ankščiau, yra žmonių, kuriems erotinis sapnas gali sukelti nerimą. Ypač tais atvejais, kai jis toks gašlus, kad net sunku pagalvoti apie tokį scenarijų realybėje. Pavyzdžiui, kai labai pavyzdingą gyvenimą propaguojančią moterį aplanko sapnas, kuriame ji intymiai šėlioja su tuzinu vyrų ar net geriausiais vyro draugais.

Įdomu tai, kad moterys labai dažnai sapnuoja sapnus, kuriuose yra prievartautojų aukos.

Labai panašiai gali atsitikti ir su vyrais, tačiau jiems greičiausiai nebūtų nieko šokiruojančio susapnuoti save būryje pusnuogių merginų. Daug nemaloniau, kai griežtai prieš homoseksualumą nusistatęs vyras susapnuoja save intymiai žaidžiantį su gerai atrodančiu vaikinu.

Bet kokiu atveju, ne visi žmonės pergyvena ar sutrinka dėl aplankiusio sapno, o vietoje to mėgaujasi intriguojančiu vaizdiniu, kad ir koks jis bebūtų. Tai, ko gero, teisingiausias požiūris.

Kodėl mus išvis aplanko tokie sapnai?

Mes sapnuojame dėka aktyvios mūsų pasamonės veiklos. Na ir kadangi seksas yra vienas iš galingiausių žmonijos stimulų, nenuostabu, kad didelė dalis jų - erotinio pobūdžio. Jeigu mes turime stiprų potraukį tam, ko sąžinė mums neleidžia atlikti realybėje, labai tikėta, jog tai susapnuosime.

Bet ar mūsų sąžinė necenzūruoja sapnų? Tikrai taip, mūsų smegenys turi taip vadinamą "sapnų cenzūrą", kuri šiek tiek juos apvalo. Jeigu žmogus turi labai griežtą puritonišką požiūrį, jo seksualiniai sapnai gali būti perdirbti, t.y., grubūs vaizdiniai pakeisti simboliais. Pavyzdžiui, tokiam vyrui, kuris turi griežtas seksualinės morales normas, vietoje moters makšties (vaginos) gali sapnuotis požeminės perėjos, metro ar tuneliai. Vietoje krūtų – piliakalniai, kalvos ir pan. Su moterimis viskas analogiškai, tik simboliais dažniausiai būna kaminai, raketos, cigarai ir t.t. Bet kokiu atveju, tokie vaizdiniai buvo labiau paplitę gilioje senovėje, kuomet žmonės šia tema būdavo labiau susikaustę. Šiais lakais vyras dažniau susapnuos moters papus nei Lietuvos kalvas.

Ar galima sapnuojant patirti orgazmą?

Be jokios abejonės! Žinoma, moterims taip nutinka daug rečiau nei vyrams. Kai kurių apklausų duomenimis buvo nustatyta, kad nemažai moterų savo pirmąjį didįjį „O“ patyrė būtent sapnuojant. Tačiau dažnesnis variantas, kuomet orgazmui esant visai "šalia" - pabundama.

Tokie sapnai dauguma vyrų, kurių amžius svyruoja nuo 15-os iki 30-ies, aplanko nuolat. Anot dr. Alfred Kinsey, kuris tyrinėjo žmogaus seksualumą, tarp 21-erių ir 25-erių metų vienišų vyrų net 70 proc. buvo patyrę erotinį sapną su laiminga pabaiga, vadinama poliucija (kuomet išsiveržia sėkla, "šlapias sapnas").

Nustatyta, jog su amžiumi erotinių sapnų dažnis vis mažėja. Tačiau būna ir tokių, kurie perkopę net ir 70-uosius metus karts nuo karto jų susilaukia.

"Šlapi sapnai" dažniausiai kamuoja vienišus jaunuolius, kuriems prigaminama dideli sėklos kiekiai. Interneto platybėse galima rasti įvairiausių patarimų, kaip sustabdyti poliucijas, tačiau tai yra natūrali kūno reakcija, todėl nebūtina dėl to nerimauti.

Kaip elgtis dėl nemalonių erotinių sapnų?

Kaip jau ir minėjome, ne visi erotiniai sapnai gali būti malonūs ir įdomūs. Pavyzdžiui, kai jie susiję su heteroseksualumu, homoseksualumu ar prievartavimais. Tai tikrai nereiškia, kad jūs taip galėtumėte pasielgti ir realiame gyvenime, todėl nereikėtų per daug kreipti dėmesio. Jeigu tokie sapnai jus aplanko itin dažnai, tuomet tam turėtų būti psichologinė priežastis. Teisingiausia būtų kreiptis į atitinkamos srities gydytojus (pvz., psichologus).

Keletas įdomių faktų apie sapnus:

  • Daugelis iš mūsų sapnuoja kas 90 min. Ilgiausi sapnai užklumpa rytais ir trunka nuo 30 iki 45 minučių.
  • Viena gentis, gyvenanti vakarinėje Afrikos dalyje, į sapnus žiūri labai rimtai. Tarp jų yra priimta leisti vyrui imtis teisėtų veiksmų prieš kitą vyrą, jeigu jis susapnavo erotinį sapną su jo žmona.
  • Žmogus vidutiniškai susapnuoja 1,460 sapnų per metus. Tai apie keturis per naktį.
  • Aiškiausiai ir daugiausiai sapnų prisimena nėščios moterys. Aiškinama, jog taip yra dėl nėštumo metu vykstančių ekstremalių hormonų pokyčių.

 

Taip pat skaitykite

venerines ligos
Kaip atpažinti venerines ligas?2014-08-19
Seksas gali ne tik suteikti malonumą, bet ir sugadinti jūsų gyvenimą. Tai - venerinės ligos. Šis straipsnis padės atpažinti dažniausiai sutinkamas venerines ligas. Jei pastebėjote kokius nors simptomus, nedelsiant kreipkitės į gydytoją.
sekso pagalba smegenims
Seksas gali padėti jūsų atminčiai (1)2014-01-15
Pasirodo seksas gali prisidėti ir prie jūsų protingėjimo! Mokslininkai teigia, kad jis skatina smegenų ląstelių augimą bei gerina ilgalaikę atmintį. Tyrimą atlikę mokslininkai iš Merilendo universiteto nustatė, kad poravimosi metu...
moters intymi vieta
Intymi depiliacija: didesnė rizika infekcijoms (3)2013-04-15
Pasirodo, kad "braziliška" bei visokia kitokia depiliacia gali prišaukti bėdos. Anot ScienceDaily paskelbto straipsnio apie naują tyrimą, gaktos plaukų pašalinimas padidina virusinės infekcijos, vadinamos Odos moliusku (Molluscum contagiousum), riziką.
moteris laikanti kriause
Kūno sudėjimas padeda nuspėti sveikatos būklę2013-02-18
Pasirodo, kad kūno sudėjimas gali nusakyti daugiau nei kokio tipo maudymosi kostiumėlį tinkamiausia dėvėti. Naujas tyrimas, kurį atliko grupelė mokslininkų iš Kalifornijos universiteto, paneigė anksčiau gyvavusį įsitikinimą.
vyras ir moteris buciuojasi
Seksas gydo...2013-02-03
Statistikos duomenimis, vedę vyrai ir ištekėjusios moterys gyvena ilgiau už vienišus. Medikai ilgai galvojo apie šį fenomeną ir galiausiai priėjo išvados, kad ilgesnio gyvenimo priežastis yra būtent seksas.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...