Straipsnis

2013-02-18

Kūno sudėjimas padeda nuspėti sveikatos būklę

moteris laikanti kriause

Pasirodo, kad kūno sudėjimas gali nusakyti daugiau nei kokio tipo maudymosi kostiumėlį tinkamiausia dėvėti. Naujas tyrimas, kurį atliko grupelė mokslininkų iš Kalifornijos universiteto, paneigė anksčiau gyvavusį įsitikinimą, kad žmonės su "kriaušės" formos figūra (kuomet daugiau riebalų susikaupę ant klubų, šlaunų bei sėdmenų) yra mažiau pažeidžiami įvairių ligų, tokių kaip širdies ar cukrinis diabetas, nei turintys obuolio formos figūrą.

Mokslininkai nustatė, kad tai atvejais, kai riebalai susikoncentravę ties apatine kūno dalimi, gali padidėti metabolinio sindromo išsivystymo rizika. Šiam sindromui priskiriama grupė faktorių, tokių kaip aukštas kraujo spaudimas bei žemas "gerojo" cholesterolio kiekis. Visa tai gali padidinti riziką II tipo cukrinio diabeto ir širdies ligų atsiradimui. Anot mokslininkų, šis tyrimas padėjo išsklaidyti mitą, kad riebalai susikaupę apatinėje kūno pusėje nėra "blogi".

Tyrėjai atrinko 45 pacientus su ankstyvu metaboliniu sindromu ir palygino juos su 30 žmonių kontroline grupe (atsižvelgiant į amžių ir lytį). Buvo nustatyta, kad riebalų sankaupos sėdmenyse ir šlaunyse padidina baltymo cheremin'o lygį organizme, kuris susijęs su aukštu kraujo spaudimu bei mažu "gerojo" cholesterolio kiekiu - ankstyvais metabolinio sindronomo simptomais.

Šis tyrimas tiesiogiai prieštarauja tradicinei nuomonei, kad riebalai pilvo srityje yra pavojingesni sveikatai nei kitose kūno vietose. (2008 metais JAV medicinos žurnalas "Archives of Internal Medicine" paskelbė kito tyrimo rezultatus,  kad nustatant širdies ligas juosmens apimtis - svarbesnis veiksnys nei bendra kūno masė.)

Anot tyrėjų, gera žinia ta, kad atsikračius svorio - sumažėja ir baltymo cheremin' o lygis. Tačiau tai nereiškia, kad visi "kriaušės" formos kūną turintys žmonės turi sportuoti tiek, kad atsikratytų visų iki vieno riebalų ląstelių apatinėje kūno dalyje. Nesvarbu, kokio tipo figūrą turite, reguliarus sportas; sveika mityba bei apsilankymai pas gydytojus yra geriausias būdas pasiekti optimalią sveikatos būklę.

 

Taip pat skaitykite

venerines ligos
Kaip atpažinti venerines ligas?2014-08-19
Seksas gali ne tik suteikti malonumą, bet ir sugadinti jūsų gyvenimą. Tai - venerinės ligos. Šis straipsnis padės atpažinti dažniausiai sutinkamas venerines ligas. Jei pastebėjote kokius nors simptomus, nedelsiant kreipkitės į gydytoją.
sekso pagalba smegenims
Seksas gali padėti jūsų atminčiai (1)2014-01-15
Pasirodo seksas gali prisidėti ir prie jūsų protingėjimo! Mokslininkai teigia, kad jis skatina smegenų ląstelių augimą bei gerina ilgalaikę atmintį. Tyrimą atlikę mokslininkai iš Merilendo universiteto nustatė, kad poravimosi metu...
moters intymi vieta
Intymi depiliacija: didesnė rizika infekcijoms (3)2013-04-15
Pasirodo, kad "braziliška" bei visokia kitokia depiliacia gali prišaukti bėdos. Anot ScienceDaily paskelbto straipsnio apie naują tyrimą, gaktos plaukų pašalinimas padidina virusinės infekcijos, vadinamos Odos moliusku (Molluscum contagiousum), riziką.
vyras ir moteris buciuojasi
Seksas gydo...2013-02-03
Statistikos duomenimis, vedę vyrai ir ištekėjusios moterys gyvena ilgiau už vienišus. Medikai ilgai galvojo apie šį fenomeną ir galiausiai priėjo išvados, kad ilgesnio gyvenimo priežastis yra būtent seksas.
porele mieganti lovoje
Erotiniai sapnai2012-11-02
Net ir šiais lakais, kai sekso tematika atviresnė nei ankščiau, yra žmonių, kuriems erotinis sapnas gali sukelti nerimą. Ypač tais atvejais, kai jis toks gašlus, kad net sunku pagalvoti apie tokį scenarijų realybėje.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...