Straipsnis

2012-01-13

Niežai

moteris gydytoja

Niežai yra odos infekcija, kurią sukelia mažytė erkė, vadinama Sarcoptes Scabiei. Tai yra labai varginantis parazitas, kuris greitai subręsta ir gali užkrėsti visus namus.

Simptomai

Jie sukelia stiprų niežulį, kuris dažnai sustiprėja naktį. Maži raudoni iškilimai ar ruoželiai atsiranda ant kūno tose vietose, kur erkių patelė įsiskverbė į odą, kad padėtų savo kiaušinėlius. Dažniausiai paveikiamos sritys yra rankos (ypač tarpupirščiai), riešai, alkūnės, apatinė pilvo dalis ir genitalijos. Odos reakcija, užsikrėtus šia infekcija, gali išsivystyti po mėnesio ar daugiau. Šiuo laikotarpiu asmuo pats to nežinodamas gali perduoti ligą savo lytiniam partneriui ar kitam asmeniui, su kuriuo jis ar ji turi glaudų kontaktą.

Plitimas

Niežai dažniausiai yra perduodami lytinio kontakto metu, tačiau tai ne vienintelis būdas. Jie plinta kontaktuojant su užkrėsto individo oda, patalyne, rankšluosčiais ar baldais.

Gydymas

Niežai gali būti maišomi su kitais odos dirgikliais, tokiais kaip nuodingoji gebenė ar egzema. Tam, kad tiksliai nustatyti diagnozę, daktaras paima sudirgintos vietos mėginį ir ištiria jį mikroskopu.

Niežais apsikrėtusio asmens šeimos nariai ir lytiniai partneriai taip pat turėtų būti gydomi. Po dvidešimt keturių valandų nuo terapijos, apsikrėtęs asmuo nebegali užkrėsti kitų. Tačiau niežėjimas gali išlikti net jei užkratas buvo pašalintas. Taip atsitinka dėl užsitęsusio odos dirglumo. Hidrokortizono kremas arba raminantis losjonas gali jį sumažinti.

 

Taip pat skaitykite

laboratorija
Pūslelinė2012-06-27
Paprastosios pūslelinės virusas (PPV, geriau žinomas kaip pūslelinė) būna dviejų tipų: lūpų arba genitalijų. Pirmuoju atveju infekcija pasireiškia peršalimo opomis ir lūpų pūslelėmis. Priešingai nei genitalijų pūslelinė, šis atvejis nėra priskiriamas prie LPL!
moteris gydytoja
Trichomonozė2011-12-22
Trichomonozė – tai viena iš dažniausių lytiškai plintančių infekcijų pasaulyje. Dažnai trichomonoze sergantys asmenys serga ir kitomis lytiškai plintančiomis ligomis, pvz.: chlamidioze bei gonorėja.
moteris gydytoja
Gaktos utėlės2011-12-21
Peduculosis Pubis yra pilkai baltos ar rožinės spalvos parazitinis užkratas dažnai vadinamas gaktos utėlėmis, kurios neįtikėtinai gerai prisitaiko prie grubių kūno plaukų. Suaugusi utėlė gyvena apytiksliai 30 dienų, tačiau jei nėra prisikabinusi prie žmogaus gali išgyventi tik iki 24 valandų.
laboratorija
Citomegalo virusas 2011-12-14
Citomegalo virusas (CMV) yra paprastosios pūslelinės viruso (PPV) padermė. CMV retai sukelia rimtų problemų paprastam (sveikam) suaugusiajam, išskyrus žmones, turinčius nusilpusią imuninę sistemą.
moteris gydytoja
Mielių infekcijos2011-12-02
Mielių infekcijas sukelia Candida albicans grybelis. Hormonų kiekių sutrikimai nėštumo metu, gimdymo kontrolės tablečių vartojimas ir normalaus pH pasikeitimas makštyje – visi šie veiksniai, patirti menstruacijų metu, gali sukelti mielių infekciją.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...