Straipsnis

2015-03-02

5 flirto tipai

moteris flirtuoja

Džefris Holas, mokslininkas iš Kanzaso universiteto, sukvietė 5100 moteris ir vyrus, ir stebėjo jų elgesį, kaip jie užmezga pažintis. Šio tyrimo metu paaiškėjo, kad yra penki skirtingi flirto tipai: Fizinis, Tradicinis, Mandagus, Jausmingas, Žaismingas.

Fizinis flirtas - tai seksualinio susidomėjimo išreiškimas potencialiam partneriui. Žmonės, kuriems priimtinas šio flirto tipas, greitai pereina prie santykių, susijusių su seksu ir didžiuliu emociniu ryšiu.

Tradicinis flirtas reiškia, kad pirmą žingsnį turi žengti vyras. Moterys, čia vaidinančios pasyviosios vaidmenį, tyrimo metu skundėsi, kad joms sunku pritraukti vyrų dėmesį. Jie retai kada flirtuoja arba atsako į flirtą. Abiejų lyčių atstovai, mėgstantys tradicinį flirtą, linkę į intravertiškumą ir teikia pirmenybę intymesnei pasimatymų aplinkai.

Mandagus flirto stilius - tai dėmesio fokusavimas į teisingas manieras ir neseksualinį elgesį. Nežiūrint į tai, kad, šio flirto stiliaus žmonės mažiau linkę iš karto suartėti ir nemano, kad flirtas yra patrauklus, jie turi daugiau šansų užmegzti ilgalaikius santykius.

Jausmingas flirtas paremtas emociniu ryšiu ir interesų perdavimu. Šį flirto tipą mėgsta abi lytys.

O štai, žmonės, praktikuojantys žaismingą flirtą, dažnai praranda galimybę sukurti ilgalaikius santykius. Jiems patinka pats flirto procesas, kadangi tai pakelia jų savivertę.

O vokiečių mokslininkai įrodė, kad vyrai ir moterys flirtuoja skirtingai. Pavyzdžiui, jei flirtuoja moteris, turinti partnerį, jų abiejų santykiams tai suteikia glaudesnį ryšį. O, jei flirtuoja vyras, jis iš karto susilaukia pikto savo partnerės žvilgsnio ir priekaištų. Pasak mokslininkų, tai vyksta todėl, kad moterys flirtą laiko kaip grėsmę jau sukurtiems santykiams, o flirto objektą kaip konkurentą savo partnerio atžvilgiu.

Pagal kito tyrimo, kurį atliko amerikiečių mokslininkai iš Baknelo universiteto, rezultatus, moterims, norinčioms susipažinti su tvarkingu vyriškiu, rekomenduojama be jokių užuominų jam pasakyti, kad jis jai patinka. Juk kelias į vyro širdį - paprastos ir nedviprasmiškos frazės.

Užuominos veda vyrą į aklavietę. Stipriosios lyties atstovai nemoka skaityti tarp eilučių, netgi, jei užuominos demonstruojamos atvirais gestais.

Pagal kitos apklausos duomenis, vyrai geriausiai reaguoja į pasiūlymus kur nors nueiti kartu. Antroje vietoje - pasiūlymas apsikeisti telefono numeriais. Tik po to seka klausimas: "Kokie tavo planai vakare?"

Todėl mokslininkai nepataria moteriai demonstruoti vyrui simpatijos neverbalinėmis priemonėmis, kadangi jis nesugebės iššifruoti jos siunčiamo signalo.

Kalbant apie moteris, joms taip pat patinka atviros replikos, nors joms svarbu ir tai, kad naujasis pažįstamas turėtų bendrų interesų. O štai tokie šmaikštūs juokeliai kaip "Tavo palaidinė labai tiks prie mano patalynės" moteriai tikrai nepatiks.

Pasak mokslininkų, vyrai tikrai nepraloš, jei norėdami susipažinti su moterimi, pradės pokalbį apie orą. O pati kvailiausia susipažinimo frazė – „Ar mes anksčiau nebuvome kažkur susitikę?"

Tačiau tie patys tyrimai rodo, kad moterys, norinčios ilgalaikių santykių, iš vis nemėgsta atvirauti. Toks elgesys, anot jų, lemia trumpalaikį romaną.

O štai japonų mokslininkai pataria, kad norint išvengti nesusipratimų per pirmąjį bendravimą, geriausia ištarti "universalų pasisveikinimą", kuris padės užmegzti emocinį kontaktą: "Kitais metais tą pačią dieną iš to juoksimės abu kartu". Tačiau Europoje tokia frazė būtų sutikta skeptiškai. Čia labiau priimtini seni ir patikrinti flirto metodai.

 

Taip pat skaitykite

santykiai
8 klausimai prieš vedybas2015-12-05
Prieš apsisprendžiant tuoktis, psichologai paruošė aštuonis klausimus, kurie padės apsisaugoti nuo nemalonių staigmenų ir išvengti abiem sugadinto gyvenimo.

meiles stadijos
Visos meilės stadijos2015-11-04
Apie meilę kalbama visur: televizijoje, internete, knygose ir žurnaluose. Psichologai šį nuostabų jausmą be jokio gailesčio išnarstė po kaulelį ir sugriovė visus mūsų stereotipus.
feng shui
Pirmas pasimatymas pagal fengšui2015-07-20
Pagaliau. Jis jus pakvietė į pirmą pasimatymą restorane. Jūs maloniai susijaudinusi, išsimatavote visą garderobą ir apskambinote visas drauges „pasikonsultuoti“ ką apsirengti, kaip elgtis ir panašiai.
porele
9 būdai kaip susipažinti ekspromtu2015-07-06
Kur dabar galima susipažinti su vyru? Daugelis moterų į šį klausimą atsakytų: „Šiais naujausių technologijų laikais – tik internetu“. O kur dingo tokios pažintys kaip flirtas sporto klube, bare ar netgi gatvėje?
sudetingi santykiai
Kaip pamiršti seną meilę2014-09-19
Viena iš skausmingiausių išsiskyrimo problemų – nesugebėjimas akimirksniu ištrinti malonių akimirkų iš atminties. Fantastiniuose filmuose herojai gali kada tik panorėję ištrinti savo atmintį. O ką daryti realiame gyvenime, kaip atsikratyti kankinančių prisiminimų?

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...