Straipsnis

2014-07-21

Seksualinės moterų baimės

seksualines baimes

Daugelis moterų turi vienokių ar kitokių seksualinių baimių. Vaikystėje vaikai iš baimės slėpdavosi po antklode. Tačiau nuo seksualinių baimių taip paprastai nepasislėpsi. O kam slėptis? Reikia jų atsikratyti. Žemiau išvardintos didžiausios seksualinės moterų baimės ir jų sprendimo būdai.

NEPATENKINTI VYRO

Viena iš labiausiai paplitusių baimių – nesugebėti suteikti vyrui malonumo. Pasak seksologų, tokia baimė netgi naudinga, kadangi ji skatina eksperimentuoti, ieškoti naujovių, tobulina moteriškąjį seksualumą. Svarbiausia mylėti save ir seksą. O štai vyrui šios baimės geriau nerodyti. Nereikia pastoviai klausinėti ar vyrui patiko, nes paprasčiausiai jam nusibos jus įtikinėti, kad viskas buvo gerai.

PARTNERIUI REIKIA TIK SEKSO

Kai kurios moterys teigia, kad jos partneriui reikia tik sekso. Turėdama šią baimę, moteris gali prisigalvoti įvairių niekų, tokių kaip sekso susilaikymo periodai, vyro įtarinėjimas neištikimybe, nenoras išbandyti ką nors nauja lovoje. O to tikrai neištvers nei vienas vyras. Seksologai pataria pirmiausia gerai viską apgalvoti ir padirbėti su savimi. Jeigu vyriškis vis dar šalia jūsų, tai reiškia, kad jį traukia ne vien tik seksas. Jei jam reikėtų tik sekso, jis nesunkiai susirastų sekso partnerę, kuria nereikėtų rūpintis ir palaikyti ilgalaikių santykių.

NĖŠTUMO BAIMĖ

Daugelis jaunų moterų bijo nėštumo. Pasirodo, tai naudinga baimė. Ji priverčia jaunimą pasirūpinti saugiu seksu. Ir ne vien tik nuo nėštumo, bet ir lytiškai plintančių ligų. Tačiau jei ši baimė pereina į ligotą fobiją, o sekso metu kyla mintys apie ligoninės palatas ir gimdymo namus, tai reikia kreiptis į psichologą.

BAIMĖ EKSPERIMENTUOTI

Kai kurios merginos bijo oralinio sekso arba kitokių eksperimentų lovoje. Kiekvieną kartą prieš seksą jos baiminasi, kad vyras nepaprašytų ko nors panašaus. O tai reiškia, kad mergina ne visiškai pasitiki partneriu ir nepasiruošusi prieš jį atsiskleisti. Psichologai pataria išsiaiškinti šios baimės priežastis. Jų gali būti dvi: pirmoji – moteris neturi pakankamai patirties sekse, antroji – kai kurie dalykai moteriai sekse sukelia fizinį arba moralinį diskomfortą. Pirmuoju atveju, moteris turėtų apie savo baimę papasakoti vyrui, ir taip pat pasakyti, kad yra pasiruošusi išbandyti kažką naujo. Jei jums artimesnis antras atvejis, geriau naujoves atidėkite ilgesniam laikui. Niekas neprivalo daryto to, kas jam nepatinka.

SAVO FANTAZIJŲ BIJOJIMAS

Kartais moterys bijo kalbėti apie savo fantazijas. Jos pergyvena, kad vyrai jas palaikys iškrypėlėmis. Tačiau nereikia bijoti savo fantazijų. Apie jas būtina kalbėti. Tačiau tai reikia daryti delikačiai ir intriguojančiai. Be to, reikia išsiaiškinti šios baimės priežastis. Gali būti, kad pati moteris nėra pasiruošusi įgyvendinti savo seksualines fantazijas realybėje.

BAIMĖ NEPATIRTI ORGAZMO

Kai kurios moterys bijo nepatirti orgazmo. Jei jos nepatiria orgazmo, bando save priskirti prie frigidiškų moterų. Neskubėkite. Pirmiausia išsiaiškinkite šios nepagrįstos baimės priežastis. Gali būti, kad tai įvyko dėl nuovargio arba vyras viską darė per greitai. Reikėtų patyrinėti savo kūną, išbandyti įvairius pasitenkinimo būdus. Auksinė taisyklė: prieš seksą turite būti gerai nusiteikę.

MIKROBŲ BAIMĖ

Yra moterų grupė, kurios save laiko švaruolėmis - joms nepatinka drėgna oda, prakaito kvapas, garsai. Todėl sekso metu jos nesusikoncentruoja ties malonumu, o galvoja, kaip greičiau nubėgti į dušą. Pirmiausia svarbu žinoti, kad ant kitų žmonių odos ir liežuvio nieko blogo nėra, o po dušu galima išsimaudyti ir dviese. Jei jūsų tai neguodžia, tada visada su savimi nešiokitės kramtomąją ir drėgnas servetėles, o partneriui galite padovanoti dezodorantą.

 

Taip pat skaitykite

seksas su buvusiuoju
Seksas su buvusiuoju: „už“ ir „prieš“2015-07-15
Praėjus mėnesiui po išsiskyrimo ar skyrybų, moteris pradeda suvokti, kad būti laisvai – gerai, tačiau tuo pačiu norėtųsi šalia turėti ir patrauklų vyriškį. Viskas priklauso nuo jos charakterio ir principų.
santykiai ir meilė
Kaip atsikratyti vyro?2015-06-01
Meilė ir seksas – tikriausiai, patys nuostabiausi dalykai, kuriuos gali patirti du žmonės. Santykių pradžioje mums atrodo, kad romantika, įsimylėjimas, atodūsiai mėnesienoje ir mėgavimasis kiekviena praleista akimirka kartu tęsis amžinai, ir niekada nesibaigs.
seksas lovoje
Moterims: 10 dalykų apie seksą2015-05-08
Jums atrodo, kad apie seksą žinote viską. Tačiau tobulėjimui ribų nėra. Reikia gyventi ne vien vadovaujantis savo įsitikinimais, bet ir domėtis naujovėmis.
moteris flirtuoja
Moteriškos užuominos seksui2015-03-23
Iš tiesų, nėra lengva suprasti, kada moteris nori sekso. Ir kažin ar ji pasakys vyrui apie tai, na, nebent ji būtų jo žmona. Greičiausiai ji pabandys šį norą perduoti kitu būdu: gestais arba žvilgsniu.
laiminga pora
30 patarimų vyrams2014-11-05
Šie puikūs patarimai padės geriau pažinti moterį ir užkariauti jos širdį. Jei nesilaikysite bent trečdalio iš jų, tai apie vestuves galite pamiršti.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...