Straipsnis

2012-07-18

Pirmas kartas ir su tuo susijusios problemos

vyras buciuoja moteri

Pirmas kartas ne visada būna sklandus, labai dažnai patiriamos problemos ir nusivylimai. Jei jūs ar jūsų partneris patiriate toliau išvardytas pirmo karto problemas, nebijokite grįžti žingsnį atgal ir neturėti lytinių santykių. Pirma pagalvokite apie būdus, kurie stiprintų santykius be sekso. Geriau pažinkite vienas kitą ir aptarkite savo jausmus apie seksą. Sužinokite, ką kiekvienas mėgsta ir pažinkite savo kūnus.

Taip pat galite pasikalbėti su suaugusiu ir/arba savo gydytoju. Jei esate nepilnametis ir nenorėtumėte pasidalinti šiuo klausimu su savo tėvais, kreipkitės į gydytoją, o prieš eidami link smulkmenų, prašykite, kad diskusija būtų konfidenciali.

DAŽNIAUSI PIRMO KARTO NUSIVYLIMAI

Nepatiriamas orgazmas. Dauguma moterų ir kai kurie vyrai pirmų lytinių santykių metu orgazmo nepatiria. Tai gali būti iš dalies dėl patirties trūkumo liečiant partnerį ar partneriui liečiant jus, nervingumo, jaudulio dėl santykių arba dėl galimų pasekmių, pavyzdžiui, nėštumo, lytiškai plintančios infekcijos (LPI) ir jūsų santykių su šeima.

Pirmas kartais ir per greita ejakuliacija. Greita ejakuliacija pirmo karto metu yra bendras vaikinų skundas ar baimė. Nesijaudinkite dėl to! Jei tai atsitinka jums ar jūsų partneriui žinokite, kad tai nereiškia, jog taip bus visada. Nervingumas kai kurių vaikinų atveju gali sukelti erekcijos praradimą ar orgazmo nebuvimą, savo ruožtu tai gali sukelti susijaudinimo netekimą ir ankstyvą arba per greitą ejakuliaciją.

Patogiai jaučiantis vienam su kitu, ir įvykus ankstyvai ejakuliacijai, jausmų aptarimas ir bendravimas padės sukurti pasitikėjimą.

Erekcijos sutrikimai. Erekcijos išlaikymas iki orgazmo nėra neįprasta problema. Nervingumas ir atlikimo įtampa gali nulemti pasitikėjimo arba nuotaikos praradimą. Kuo daugiau įtampos vaikinas jaučia, tuo didesnė tikimybė, kad jis praras savo erekciją ar greičiau ejakuliuos, nei norėtų. Svarbiausia išsilaisvinti nuo įtampos ir įsitraukti į kitas veiklas, pavyzdžiui, masažą ir prisilietimus.

Skausmingas vaginalinis seksas. Daugelis iš mūsų girdi, kad seksas pirmą kartą gali būti skausmingas, ypač moterims. Tačiau skausmas sekso metu neturi būti pastovus. Toliau aprašomi keli būdai, kai seksas gali būti skausmingas ir nemalonus, ir ką galite padaryti.

Deginantis pojūtis sekso metu - per silpna lubrikacija. Seksualiai susijaudinusios moters organizmas gamina į seiles panašias išskyras. Tai padeda sumažinti trinties sukeliamus trynimosi ir deginimo pojūčius ir leidžia lengvus judesius makštyje. Nuo susijaudinimo pradžios iki sudrėkimo moters organizmui paprastai reikia maždaug aštuonių minučių. Jei užsiimsite vaginaliniu seksu, partneriui tai gali būti nemalonu, nes jo erekcijai reikia daug mažiau laiko.

Net jei moteris yra labai susijaudinusi, gali būti, kad bus pagaminta nepakankamai lubrikacijos, ypač jei ji įsitempusi ar sunerimusi. Fiziniai pasikeitimai gali taip pat įtakoti sumažėjusią lubrikaciją. Kai kurios moterys pastebi lubrikacijos sumažėjimą, kai vartoja tam tikro prekės ženklo kontraceptines tabletes, po tamponų naudojimo arba tam tikru mėnesio metu.

Siekiant sumažinti nusitrynimus, galite įsigyti dirbtinį lubrikantą. Pirkite vandens pagrindo lubrikantą. Vandens pagrindo lubrikantų naudojimas yra ypač svarbus, jei jūs naudojate latekso prezervatyvus, nes aliejiniai lubrikantai gali pažeisti prezervatyvą.

Spazmai/nemalonus pojūtis sekso metu - liečiant gimdos kaklelį. Kai moteris susijaudina, jos makštis gamina išskyras, makšties nugaros pusė pailgėja, o jos gimdos kaklelis (gimdos galas) pasikelia. Kai ji yra atsipalaidavusi, jos gimdos kaklelis nusileidžia į makštį. Susijaudinimui reikia laiko. Jei ji nėra visiškai susijaudinusi, net po tinkamos lubrikacijos jos kaklelis gali nepasikelti, todėl tam tikrose lytinių santykių pozose, varpa gali spausti gimdos kaklelį ir sukelti skausmą, spazmus, kurie gali užsitęsti ir po sekso. Jei susiduriate su šia problema, pabandykite kitą sekso pozą.

Jausmas, kad makštis yra per siaura, o įsiskverbimas yra skausmingas. Jeigu moteris yra susinervavusi, nėra pasirengusi seksui ar bijo sekso (pirmo karto metu tai nutinka dažnai), jos makštis gali susitraukti arba spazmuoti, todėl jaučiasi suspausta, o varpos įsiskverbimas yra apsunkinamas. Jei taip atsitinka, sustokite ir sulėtinkite - tai gali būti ženklas, kad dabar seksui netinkamas metas. Neskubėkite, būkite kantrūs ir atvirai kalbėkitės.

PIRMAS KARTAS MOTERIMS

Dauguma moterų natūraliai šiek tiek prisibijo jų pirmos lytinės sueities. Ar man patiks? Ar skaudės? Ar patenkinsiu savo vyrą? Ar jis tas tikrasis? Tai klausimai, apie kuriuos dauguma moterų pagalvoja prieš jų pirmą kartą. Tiesa ta, kad pirmųjų kelių kartų tikrai neprisiminsite kaip geriausio sekso gyvenime. Dauguma moterų sutinka, kad pirmą kartą dažnai truputį skauda, yra nepatogu ir dažnai labai nevikru. Kai jūsų keli kartai praeis, jūs pradėsite mėgautis visais malonumais, kuriuos šis intymumas gali pasiūlyti.

Pasiruošimas

Pirmas dalykas, kurį reikia aptarti, yra asmuo, su kuriuo esate. Jūs norite, kad pirmas kartas būtų su tuo žmogumi, kuris jums tikrai rūpi ir kuris rūpinasi jumis. Kadangi seksas pirmus kelis kartus, greičiausiai, nebus geras, žmogus su kuriuo esate, ir bus tai, ką jūs norėsite prisiminti. Daugelis moterų dažnai skuba pradėti lytinį gyvenimą, nors dar nėra tam pasiruošę, nes jų draugės tai daro arba todėl, kad jų vaikinas to tikisi. Nei vienas iš šių neturėtų būti jūsų priežastimi, nėra teisingo laiko, kurį reikia pralaukti; jūs tiesiog turite įsitikinti, kad savo sprendimo vėliau nesigailėsite.

Keli klausimai, kuriuos galite sau užduoti, yra: Ar aš pasitikiu savo partneriu? Ar matau save ilgalaikiuose santykiuose su šiuo žmogumi? Ar jis spaudžia mane? Ar lytiniai santykiai man, ar kam nors kitam?

Nors kiekvienas turi baimių, jei nejaučiate esant visiškai pasiruošus, geriau palaukite. Jei vaikinas, su kuriuo esate, tikrai rūpinasi jumis, jis supras, kad tai yra rimtas sprendimas, ir kad jūs nenorite skubėti. Jūs juk nenorite atsiduoti vaikinui, kuris yra daugiau susirūpinęs savo statusu prieš draugus, nei jūsų jausmais.

Patarimai

  • Pasirinkite vietą, kur jums saugu ir patogu, jūsų miegamasis gali būti geriausia vieta.
  • Pasirinkite saugų laiką, kai neateis kambariokai/tėvai/draugai.
  • Įgykite šiek tiek patirties iš anksto. Prieš imantis ryžtingų žingsnių, jūs greičiausiai norėsite išbandyti įžanginius meilės žaidimus. Geras jo ir savo kūno pažinimas ir žaidimas kartu, nuims daug įtampos. Įsitikinkite, kad nuoga jaučiatės 100% patogiai net ir degant šviesai, kadangi lytiniai santykiai bus daug intymesni nei žiūrėjimas vienam į kitą.
  • Bendravimas yra svarbiausias dalykas lytiniuose santykiuose. Būtinai iš anksto apie tai pakalbėkite, įsitikinkite, kad jūs abu mąstote taip pat. Atviras pokalbis leis jums jaustis patogiau.
  • Dauguma moterų pirmų kelių lytinių santykių metu jaučia skausmą, nes jos nėra pratę, kad į jas skverbtųsi koks objektas. Šis skausmas gali būti stipriai sumažintas pirštais. Nesvarbu, ar tai darysite savo pirštais ar pirštais jus lies jūsų partneris, jūsų makšties tempimas pradžioje neabejotinai pagerins patirtį.
  • Nebijokite sustabdyti kai tik to norėsite. Nesvarbu, ar dar nepradėjote, pradedate, ar jau įpusėjote. Galite tai daryti, jei jums šąla kojos, arba todėl, kad kažkas ne taip su situacija, priežastis gali būti bet kokia, tik įsitikinkite, kad žmogus su kuriuo esate, gerbs jūsų norus.
  • Pernelyg didelis makšties sausumas gali būti problema, ypač kai nervinamasi dėl pirmų lytinių santykių patirties. Nors lubrikantas skausmo nepašalins, jis neabejotinai jį šiek tiek sumažins.
  • Yra keletas pozų, kurios yra tinkamos pirmiems kartams, priklausomai nuo jūsų poreikių. Jei norite kontroliuoti, tuomet mes rekomenduojame, kad jūsų partneris gulėtų ant nugaros, o jūs galite apžergti jį „kaubojės stiliumi“. Jei pageidaujate būti apačioje, misionieriaus poza yra turbūt geriausias būdas pradėti.
  • Jei jūsų partneris turi erekcijos disfunkciją arba pirmalaikę ejakuliaciją, o taip dažnai nutinka pirmus kelis kartus – palaikykite jį. Tai gali būti vienas iš labiausiai gėdingų dalykų, kurie gali atsitikti jaunuoliui, ir jei tai liks neišnagrinėta, gali sukelti nuolatines problemas. Jei kyla erekcijos problemų, pabandykite jį truputį paskatinti ir prieš pradėdami, skirkite šiek tiek laiko įžangai.
  • Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti yra tai, kad būtina praktikuoti saugų seksą naudojant apsaugos priemones.

Atminkite, kad ši patirtis turėtų būti labai ypatinga ir intymi abiem partneriams. Sėkmės ir nepamirškite, kad geriausias seksas yra su tuo žmogumi, kuris jums labai rūpi.

PIRMAS KARTAS VYRAMS

Dauguma vyrų natūraliai šiek tiek prisibijo pirmosios seksualinės sueities. Ar man patiks? Ar aš ją patenkinsiu? Ar ji ta tikroji? Ar man pavyks „jį“ pakelti? Tai klausimai, apie kuriuos dauguma vyrų pagalvoja prieš jų pirmąjį seksą. Tiesa ta, kad pirmųjų kelių kartų tikrai neprisiminsite kaip geriausio sekso gyvenime. Dauguma vyrų sutinka, kad pirmas seksas dažnai yra trumpas ir labai nevikrus.

Pasiruošimas pirmam seksui

Nors kiekvienas turi baimių, jei nejaučiate esant visiškai pasiruošus, geriau palaukite. Jei mergina, su kuria esate, tikrai rūpinasi jumis, ji supras, kad tai yra rimtas sprendimas, ir kad jūs nenorite skubėti.

  • Pasirinkite vietą, kur jums saugu ir patogu, jūsų miegamasis gali būti geriausia vieta.
  • Pasirinkite saugų laiką, kai neateis kambariokai/tėvai/draugai.
  • Įgykite šiek tiek patirties iš anksto. Prieš imantis ryžtingų žingsnių, jūs greičiausiai norėsite išbandyti įžanginius meilės žaidimus. Geras jos ir savo kūno pažinimas ir žaidimas kartu, nuims daug įtampos. Įsitikinkite, kad nuogas jaučiatės 100% patogiai net ir degant šviesai, kadangi lytiniai santykiai bus daug intymesni nei žiūrėjimas vienam į kitą.
  • Bendravimas yra svarbiausias dalykas lytiniuose santykiuose. Būtinai iš anksto apie tai pakalbėkite, įsitikinkite, kad jūs abu mąstote taip pat. Atviras pokalbis leis jums jaustis patogiau.
  • Jei turite erekcijos sutrikimų ar ankstyvos ejakuliacijos problemų - tai kas dažnai atsitinka pirmus kelis kartus – išlikite pozityvus. Nepergyvenkite, nes antraip tai sukels problemos pasikartojimą. Pabandykite atsipalaiduoti. Jei jūsų erekcija grįžta, ji grįžta, o jei ne, tai ne. Galite pabandyti vėliau tą pačią dieną, kitą dieną, kitą savaitę, arba bet kada, kai norite, tik per daug nenusiminkite. Jei pasirinkote gerą partnerę, ji tai supras ir stengsis jums padėti rankinės ar oralinės stimuliacijos pagalba.
  • Tiesiog kaip vyrai kartais turi erekcijos problemų dėl nerimo, moterims gali būti sunku sudrėkti (žinoma, kaip pernelyg didelis sausumas). Būkite kantrūs ir darykite viską, ko tikėtumėtės, kad ji darytų, vyriškos problemos atveju. Problema gali būti iš dalies išspręsta, naudojant vandens pagrindo lubrikantus.
  • Būkite tikri, kad esate pakankamai atviri, kad po to pakalbėtumėte apie savo patirtį, net jei ne iš karto. Nesvarbu, ar buvo karšta kaip ispanų muilo operoje, ar taip gėdinga kaip Amerikietiško pyrago parodijoje, kalbėkite apie tai. Jei negalite pasikalbėti po to, tada jūs tiesiog nesate pasiruošę pereiti prie šio lygio. Bendravimas yra labai svarbus!
  • Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti, tai mėgavimasis saugiu seksu, naudojant apsaugos priemones.
  • Mes neturėtume to sakyti, bet vis tiek paminėsime. Neikite ir nepasakokite kitiems apie tai, kas atsitiko. Seksas yra tai, kuo jūs dalinatės su savo partneriu, ir todėl paprastai būtų tikimasi privatumo. Tai gali būti svarbus įvykis jūsų gyvenime, kuriuo jūs norėtumėte pasidalinti su draugu/-e ar keliais/-mis, bet pirma sužinokite, kokie jūsų partnerio norai ir juos gerbkite.

dykai.lt

Taip pat skaitykite

santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
porele ant smelio
Kaip susigyventi, jei esate visiškai skirtingi?2013-06-11
Pelėda ir vieversys. Realistas ir romantikas. Optimistas ir pesimistas. Jūs tokie skirtingi ir vis tiek kartu? Nenuostabu, juk priešingybės traukia. Tai liudija ne tik tokie pavyzdžiai ir senolių išmintis, bet ir mokslininkų tyrimai.
sexy porele
Kaip atskirti meilę nuo susižavėjimo?2013-06-07
Daugelis paklaustų, ar tai tikrai svarbu? Taip. Nes sugebėjimas atskirti šiuos du jausmus, gali padėti išvengti didelės klaidos. Kiekvienais metais tūkstančiai porų žvilgančiomis akimis ateina į bažnyčią ir pasižada vienas kitą mylėti iki gyvenimo pabaigos.
jauna porele
Šiuolaikinė šeima: kas liko praeityje2013-05-21
Mes gyvename permainų laikais. Nebeliko šeimos ideologijos - vieną kartą ir visiems laikams. Kartais atrodo, kad vertybės kaip ištikimybė, sąžiningumas, atsidavimas, jau nieko nereiškia. Dauguma tradicinės santuokos požymių išnyko.
horoskopas ir seksualiniai faktai
Ištikimybė ir santykiai pagal zodiaką2013-04-24
Kol dar esate tik "kelyje" į artimus santykius, neabejotinai susidursite su ne vienu partneriu atstovaujančiu vieną ar kitą zodiako ženklą. Vienareikšmiško atsakymo į klausimą, kuris ženklas labiausiai tikėtina, kad jus išduos, tikrai nėra. Tačiau nusiminti neverta...

Komentarai (6)

AutoriusKomentaras
Erika
Svečias
2012-11-02 09:29
Man panasei buvo bet zinok po pirmo karto butinai del viso pikto pas ginekologa apsilankyk.. O veliau ir reguliariai bent kas pusantru metu
Agne
Svečias
2012-11-02 08:42
vakar apturejau pirmaji karta, ar tai normalu, jeigu siandien dar kraujuoju?
eGLE
Svečias
2012-11-01 13:20
Manau kad tai pagal poreiki, tas daug itakos netures, jeigu zinoma nebus tokio krumo kad nesimatys kur kisti :)
Laura
Svečias
2012-11-01 12:49
ar reikia visiskai nusiskusti vietas aplink lytini organa?
Ekspertas (-ė)
Prisijungė: 2011-08-07
Pranešimai: 69
2012-10-09 19:14
Tai zinoma, leta atpalaiduojanti romantiska muzika super!
Gasparas
Svečias
2012-10-09 18:33
O kaip dėl muzikos. Ar rami muzika. Gali siek tiek padeti su atsipalaidavimu?

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...