Straipsnis

2012-06-29

Kiek trunka seksas?

tachometras rankoje

Jungtinių Amerikos Valstijų bei Kanados sekso terapeutų atlikto tyrimo išvadose teigiama, kad poroms pakankamas/idealus lytinis aktas trunka nuo 3 iki 13 minučių. Tai sugriauna daugumos fantazijos apie valandų valandas ar net visą naktį trunkantį TIKRĄ seksą.

Tyrėjai Eric Cortay ir Jenay Guardiani apklausė virš 50 Jungtinių Amerikos Valstijų sekso terapijos bei tyrimų draugijos narių, tarp kurių buvo psichologų, gydytojų, socialinių darbuotojų, kurie per savo darbo istoriją konsultavo tūkstančius seksualines problemas patiriančių porų.

Apklaustieji turėjo nurodyti laiko skalę, kurioje lytinis aktas nuo įsiskverbimo iki ejakuliacijos jų nuomone (remiantis darbo patirtimi) yra per trumpas, pakankamas, trokštamas ir per ilgas. Apdorojus gautus duomenis paskelbti tokie rezultatai:

  • Per trumpas: nuo 1 iki 2 minučių.
  • Pakankamas: nuo 3 iki 7 minučių.
  • Trokštamas: nuo 7 iki 10 minučių.
  • Per ilgas: nuo 10 iki 30 minučių.

Anot tyrėjų, vyrų ir moterų interpretacijos apie jų seksualines funkcijas priklauso nuo asmeninių įsitikinimų, kurias formuoja pati visuomenė. Šiandieninė populiari kultūra sustiprino stereotipus, kad varpos turi būti itin ilgos, erekcija kieta kaip akmuo, o seksas trukti visą naktį.

Deja, tokie įsitikinimai veda link nusivylimų, kadangi patys užsibrėžiame tokią kartelę, kurią pasiekti ne visada pavyksta. Tyrėjai tikisi, kad gauti duomenys padės vyrams ir moterims atsikratyti fantazijų ir į lytinį aktą žiūrėti šiek tiek realistiškiau.

 

Taip pat skaitykite

sena knyga ant stalo
Seksas ir mokslas2013-04-02
Seksas - labai įdomus dalykas, net jei apie jį tik kalbame. Juk jis leidžia mums padaryti tiek atradimų tokiose iš pirmo žvilgsnio visai neerotiškose mokslo šakose, kaip kad fizika, chemija ar anatomija. Mokykloje apie tai jums tikrai nepasakojo!
moteris aistringai guli lovoje
Statistika: lietuviai ir sekso žaidimai (2)2013-03-17
Daugiau nei 38 proc. lietuvių nėra bandę sadomazochistinių erotinių žaidimų ir jiems nepritaria, tačiau lygiai tiek pat nebandžiusių teigia neprieštaraujantys, kad kiti tuo užsiimtų.
rusu daktaras Jurijus Prokopenko
Šiuolaikinis seksualumas: Geismą keičia darbas (1)2013-02-25
Konsultuoja Jurijus Prokopenko, Maskvos psichiatrijos mokslų tyrimo instituto darbuotojas, seksologas, tinklaraščio „Kaip būti laimingam gyvenime ir sekse“ autorius, veda antrinio sekso užsiėmimus.
daug pinigu doleriais
Ar yra ryšys tarp pajamų dydžio ir sekso kokybės?2012-11-27
Mokslininkai tyrė, ar yra ryšys tarp gaunamų pajamų dydžio ir seksualinio gyvenimo aktyvumo. Daugelio nuostabai gauti rezultatai parodė, kad ...
iphone prietemoje
Iphone geriau už seksą?2012-11-19
Apklausa, kurią atliko kompanija Gazelle, užsiimanti buvusių apyvartoje Apple produktų supirkimu ir pardavimu, gali pretenduoti į vieną iš originaliausių, atliktų šiais metais.

Komentarai (4)

AutoriusKomentaras
tikras
Svečias
2013-03-22 19:52
Siaip tai nesuprantu - as pirma karta su ja mylejausi 7 kartus is eiles ir tai buvo visa naktis, t.y. ~6h. Todel tai yra visiskai imanoma. Asmenine patirtis.
Ekspertas (-ė)
Prisijungė: 2012-01-12
Pranešimai: 56
2012-07-18 18:57
Visu pirma koks skirtumas ar tu apipjaustytas ar ne. Smegenineje yra visa beda tavo. Atsipalaiduok jomajo. Pagalvok, gal tavo pimpalas deramai net nestovi uztat ir nera rezultato. Gal tu to net nenori o mergina priesingai. Valanda laiko yra nebesveika paciai prostatai, na bet jei nesusijaudines esi, tai koks skirtumas. O jei pempe pakyla dar nereiiskia kad susijaudini. Pasikalbek su mergina ir stenkis to pats noreti. O lytinis aktas jau kitas reikalas, ten viskas gali baigtis labai greitai. Arba prarasi mergina.
O jei oralinis nebuvo baigtas, tai bent jau namie baik viska pats, nekankink prostatos!
Autorius
Svečias
2012-07-18 09:32
Nezinau, kaip del sekso, bet man mergina daro oralini valanda laiko... Esu apipjaustytas ir jos ranku prisilietimas man mazai jauciamas... Jei antsibosta net daryti... Valanda laiko padare ir net nenuleidziau tuomet jau apsirengiau nieko nepeses... Tai jei man daro oralinti valanda+ laiko ir as nieko nejauciu tau kiek truks tuomet lytinis aktas ? 20-30min gal net ilgiau???
Egle
Svečias
2012-06-30 14:45
Sutinku, man iki 10 min pats tas! Aisku kaip suprantu cia neskaitan izangu!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...