Straipsnis

2013-03-17

Statistika: lietuviai ir sekso žaidimai

moteris aistringai guli lovoje

Daugiau nei 38 proc. lietuvių nėra bandę sadomazochistinių erotinių žaidimų ir jiems nepritaria, tačiau lygiai tiek pat nebandžiusių teigia neprieštaraujantys, kad kiti tuo užsiimtų.

Daugiau nei 15 proc. lietuvių norėtų patys tokius žaidimus išmėginti. Šiuos duomenis atskleidė vasario mėnesį portalo delfi.lt atlikta lankytojų apklausa, kurią inicijavo leidykla „Alma littera“, išleidusi sadomazochistinėmis detalėmis pagardintą erotinį E L James romaną „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“.

Apklausos duomenys taip pat parodė, kad beveik 7 proc. respondentų yra išbandę sadomazochistinius žaidimus ir tai jiems patiko, o 1 proc. išbandžiusių teigia, kad tokie žaidimai jiems nesukėlė susižavėjimo.

„Visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukęs erotinis E. L. James romanas tapo itin mėgstamas ir Lietuvos skaitytojų. Viena šio populiarumo priežasčių ta, kad knygoje vaizdžiai, be užuolankų aprašomi sadomazochistiniai erotiniai žaidimai. Inicijuodami šią apklausą, norėjome išsiaiškinti, kiek tokie žaidimai populiarūs tarp lietuvių – ar apie juos daugiau kalbama, skaitoma, ar mūsų šalies gyventojai linkę juos išbandyti“, - apie apklausos sumanymą pasakojo leidyklos „Alma littera“ atstovas spaudai Andrius Petraitis.

Pasak Pasaulio seksualinės sveikatos asociacijos atstovo Lietuvoje, psichologo psichoterapeuto Andriaus Kalugino, atvejų, kai į specialistus kreipiasi polinkį žeminti ar būti pažemintiems turintys žmonės, pasitaiko itin retai, o ir statistikos, kiek tokių žmonių egzistuoja, nėra.

„Sadomazochizmo atvejai dažniau užfiksuojami didmiesčiuose. Manoma, kad polinkis į sadizmą būdingesnis vyrams, nes jie brutalesni, labiau naudoja fizinę jėgą, o moterys labiau linkusios į mazochizmą. Man teko susidurti su gyvenime stipriais vyrais, kurie nori būti pažeminti miegamajame ir tais, kurie mėgo patys rodyti valdžią“, - pasakoja A. Kaluginas, pridurdamas, kad seksualiniais nukrypimais šiuos polinkius galima vadinti tik tuomet, kai jie tampa vieninteliu pasitenkinimo būdu.

Tiek apklausa, tiek specialistų patirtis leidžia daryti prielaidą, kad potraukis miegamajame fiziškai kankinti partnerį dažniau pasitaiko vaizduotėje nei tikrovėje.

„Tyrimai rodo, kad tiek moterys, tiek vyrai turi vienodai laisvą fantaziją su tam tikromis fetišistinėmis gaidelėmis, tačiau tie, kurie fantazijas bando įgyvendinti, dažniausiai nelieka sužavėti, mat fantazijos žavesys ir slypi jos nerealume“, - teigia psichoterapeutas Olegas Lapinas.

Apklausos, kuri buvo atlikta portale delfi.lt vasario mėnesį, metu apklausti 2643 Lietuvos gyventojai.

 

Taip pat skaitykite

sena knyga ant stalo
Seksas ir mokslas2013-04-02
Seksas - labai įdomus dalykas, net jei apie jį tik kalbame. Juk jis leidžia mums padaryti tiek atradimų tokiose iš pirmo žvilgsnio visai neerotiškose mokslo šakose, kaip kad fizika, chemija ar anatomija. Mokykloje apie tai jums tikrai nepasakojo!
rusu daktaras Jurijus Prokopenko
Šiuolaikinis seksualumas: Geismą keičia darbas (1)2013-02-25
Konsultuoja Jurijus Prokopenko, Maskvos psichiatrijos mokslų tyrimo instituto darbuotojas, seksologas, tinklaraščio „Kaip būti laimingam gyvenime ir sekse“ autorius, veda antrinio sekso užsiėmimus.
daug pinigu doleriais
Ar yra ryšys tarp pajamų dydžio ir sekso kokybės?2012-11-27
Mokslininkai tyrė, ar yra ryšys tarp gaunamų pajamų dydžio ir seksualinio gyvenimo aktyvumo. Daugelio nuostabai gauti rezultatai parodė, kad ...
iphone prietemoje
Iphone geriau už seksą?2012-11-19
Apklausa, kurią atliko kompanija Gazelle, užsiimanti buvusių apyvartoje Apple produktų supirkimu ir pardavimu, gali pretenduoti į vieną iš originaliausių, atliktų šiais metais.
moteris su antrankiais
Hyperseksualumas: nustatymo medotas (1)2012-10-26
Mintis, kad asmuo gali kentėti nuo seksualinės priklausomybės, dažnai pašiepiama ir netraktuojama kaip rimtas sutrikimas. Tačiau nuo to kenčiantis žmogus rizikuoja ne tik pašlijusiais santykiais, bet ir nesklandumais darbe bei visose kitose gyvenimo srityse.

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Virginija
Svečias
2013-03-17 16:33
O man tai daznai norisi kad vyras suduotu smarkiau per uzpakaliuka :)
Todas
Svečias
2013-03-17 13:46
Ai manes tie sado mazo nelabai jaudina..

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...