Straipsnis

2012-11-07

Prieš persikraustant gyventi kartu...

porele lydinti saule

Kraustymasis gyventi kartu - tai labai svarbus, atsakingas ir gali būti teigiamas žingsnis jūsų santykiuose, tačiau papildomi įsipareigojimai bei lūkesčiai gali sukelti streso net ir pačioms laimingiausioms poroms. Ne mažai jų nesusitvarko su šia gyvenimiška užduotimi ir išsiskiria nepraleidę nei metų laiko kartu. Todėl, jeigu norite laimingai dalintis buitimi su savo antrąja puse, turite iš anksto aptarti ir apmąstyti keletą klausimų.

Ar esama finansinė padėtis tą leidžia?

Juk nenuspręstumėte gyventi kartu vien dėl to, kad tą leidžia finansai... to nederėtų daryti ir tuomet, kai jų neturite pakankamai. Dažniausiai porose gaunamos pajamos nėra vienodos, todėl pirmiausia turėtų būti aptartos situacijos, kai bent vienam jų pritrūksta. Bet kokiu atveju, taip nutikus dažniausiai jaučiamias šioks toks spaudimas, todėl jį sumažinsite iš anksto apsvarstydami visus galimus scenarijus. Jeigu jau tą padarėte ir nebuvo jokių neaiškumų, tuomet finansinė padėtis jums nesukels papildomo streso.

Ar aš tikrai to noriu?

Dar prieš pradedant pakuotis daiktus, skirkite šiek tiek laiko apmąstymams, ar jūs tikrai to norite. Visiškai normalu jaustis išsigandusiam - dideli pokyčiai visada sukelia panašius jausmus į nesėkmės ar negandos. Tačiau jeigu jaučiatės spaudžiami arba nematote santykių ateities, tai jau rimtas ženklas. Tokiu atveju daug lengviau viską baigti dar prieš persikraustant gyventi kartu.

Labai dažnai galvojama, kad persikėlus gyventi kartu, nebeliks esamų nesutarimų. Bet ar tikrai? Ar nebus tai tik bandymas pabėgti nuo tikrųjų priežasčių?

Ar tikrai šis žingsnis perkels santykius į kitą lygį?

Viena pagrindinių nesusituokusių porų gyvenančių kartu skyrybų priežasčių būna nesutampantis požiūris į bendrus ateities planus. Gyvenimas kartu - jaudinantis ir įdomus judviejų nuotykis, tačiau labai dažnai patenkama į situaciją, kuomet toks sprendimas kažkuriam tampa kaip dingstis atidėti rimtesnius įsipareigojimus. Tol kol abiejų iš jūsų "ateities planų" knygos puslapiai sutampa, bendras gyvenimas bus gražus ir laimingas.

Ar mes smagiai leidžiame laiką kartu?

Praleistas laikas kartu jums visada turi būti įdomus ir linksmas. Tačiau nereikėtų tikėtis, kad pradėjus gyventi kartu jūs turėsite lygiai tiek pat turiningų bei entuziastingų laisvalaikio pasiūlymų vienas kitam. Kartais reikės išmokti mėgautis vienas kito draugija ir nieko per daug įdomaus neveikiant.

Žinoma, tai nereiškia, kad pramogos dings iš jūsų gyvenimo raciono. Tiesiog gyvenant atskirai ir susitinkant kelis kartus per savaitę, jūs visą tą susitikimų laiką stengdavotės išnaudoti kuo turiningiau. Tai normalu, kai jo neturi tiek, kiek norėtum. O gyvenant kartu jo bus "per akis", todėl ir panaudojimas nebus toks jau visą laiką produktyvus. Tai nėra blogai, reikės tik išmokti mėgautis bendrais buitiniais užsiėmimais.

Ar mūsų gyvenimo būdai sutampa?

Daugybė laimingų porų yra "sulipdyti" iš visiškai skirtingus pomėgius, įpročius bei užsiėmimus turinčių žmonių. Skirtumai, kurie atrodo ne tokie jau trukdantys gyvenant atskirai, gali kelti daugiau bėdų persikėlus į bendrus namus.

Jums trečiadienio vakaras visada buvo kino vakaras, o partneriui - vakaronė draugų kompanijoje? Jūs įprastomis savaitės dienomis einate miegoti dar nesulaukus 22 val., o partneris linkęs naktinėti prie televizoriaus ar kompiuterio? Tokius ir panašius nesutapimus reikėtų aptarti iš anksto. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jeigu jūsų nuomonės nesutampa, tai jau negalima pasiekti kompromiso. Tiesiog jis visada lengviau randamas prieš keliantis gyventu kartu, negu jau taip padarius.

Pabaigai

Gyvenimas kartu - ne visuomet lengvas ir paprastas, tačiau esant tinkamoms aplinkybėms, tai tikrai puikus sprendimas perkeliant santykius į atsakingesnį lygmenį. Labai svarbu yra apgalvoti visus šiuos klausimus. Jeigu nei vienas jums nesukėlė didesnių keblumų, tuomet tol, kol mylėsite ir gerbsite vienas kitą, su visomis kitomis buitinėmis smulkmenomis susidorosite be jokių sunkumų.

 

Taip pat skaitykite

santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
porele ant smelio
Kaip susigyventi, jei esate visiškai skirtingi?2013-06-11
Pelėda ir vieversys. Realistas ir romantikas. Optimistas ir pesimistas. Jūs tokie skirtingi ir vis tiek kartu? Nenuostabu, juk priešingybės traukia. Tai liudija ne tik tokie pavyzdžiai ir senolių išmintis, bet ir mokslininkų tyrimai.
sexy porele
Kaip atskirti meilę nuo susižavėjimo?2013-06-07
Daugelis paklaustų, ar tai tikrai svarbu? Taip. Nes sugebėjimas atskirti šiuos du jausmus, gali padėti išvengti didelės klaidos. Kiekvienais metais tūkstančiai porų žvilgančiomis akimis ateina į bažnyčią ir pasižada vienas kitą mylėti iki gyvenimo pabaigos.
jauna porele
Šiuolaikinė šeima: kas liko praeityje2013-05-21
Mes gyvename permainų laikais. Nebeliko šeimos ideologijos - vieną kartą ir visiems laikams. Kartais atrodo, kad vertybės kaip ištikimybė, sąžiningumas, atsidavimas, jau nieko nereiškia. Dauguma tradicinės santuokos požymių išnyko.
horoskopas ir seksualiniai faktai
Ištikimybė ir santykiai pagal zodiaką2013-04-24
Kol dar esate tik "kelyje" į artimus santykius, neabejotinai susidursite su ne vienu partneriu atstovaujančiu vieną ar kitą zodiako ženklą. Vienareikšmiško atsakymo į klausimą, kuris ženklas labiausiai tikėtina, kad jus išduos, tikrai nėra. Tačiau nusiminti neverta...

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...