Straipsnis

2013-03-23

Laimingų santykių paslaptys

vyras ir moteris ant sofos

Daugelis porų mano, kad užtenka mylėti vienas kitą ir jie visada bus laimingi. Tačiau realybė - visai kitokia. Gyvenime mums tenka susidurti su daugeliu išbandymų ir jie ne visada būna malonūs. Štai keletas paslapčių, kad santykiai būtų harmoningi ir teiktų džiaugsmą.

1. Panašumas

Dažniausiai mes į savo gyvenimą pritraukiame tokius žmones, kokie esame ir patys. Jei jūsų netenkina jus supanti aplinka, pažvelkite į savo vidų. O jei trokštate, kad jūsų gyvenime atsirastų jūsų vertas žmogus, pirmiausia turite pats tokiu tapti.

2. Priežastys ir pasekmės

Ką atiduodame, tą ir gauname. Elkitės su partneriu taip, kaip norėtumėte, kad jis (ji) elgtųsi su jumis.

3. Meilė

Ir vyrai, ir moterys – visi mes trokštame meilės. Norime mylėti ir būti mylimi. Meilė – tai atsakomybė, nuoširdumas, švelnumas, rūpinimasis, nesavanaudiškumas, patikimumas ir dosnumas. Tai kito priėmimas į savo širdį ir aplinką, pasiryžimas atiduoti visą save. Ir kuo labiau mes patys išreiškiame šias savybes, tuo daugiau gauname mainais.

Tokios savybės kaip baimė, pavydas, priklausomybė, manipuliacija, kontrolė, pretenzijos, priekaištai tik griauna santykius ir su meile neturi nieko bendro.

4. Žodžio galia

Visi žinome, kokią galią turi žodžiai. Žodžiu galima ne tik išgydyti, bet ir sunaikinti. Prieš ką nors sakydami, gerai pagalvokite. Įžeidimai, priekaištai giliai įsiskverbia į širdį ir palieka žaizdas, kurias gana sunku užgydyti. Įsidėmėkite, jog tokie žodžiai turi ilgalaikį poveikį. Kadangi kiekvieno žmogaus viduje gyvena kūdikis, bijantis, jog bus atstumtas. Būkite atsargūs, neskaudinkite savo partnerio (-ės) ir savęs. Girkite, sakykite komplimentus, palaikykite savo mylimą žmogų. Ir viskas grįš dvigubai su kaupu.

5. Pasitikėjimas

Kad meilė būtų harmoninga ir graži būtina pasitikėti vienas kitu. Be pasitikėjimo žmogus tampa įtarus, irzlus ir netgi pavojingas. O kitas jaučiasi užspeistas į kampą, jam atrodo, kad negali laisvai kvėpuoti. Pavydas – tai vienatvės baimė, savęs nuvertinimas ir nemylėjimas. O pasitikėjimas – tai neatsiejamas tikrosios meilės elementas.

6. Nuoširdumas

Žmonės dažnai galvoja, kad jeigu jau kažką myli, tai jau visam gyvenimui, lydi vien laimė ir džiaugsmas. Tačiau iš tikrųjų meilė nestovi vietoje, ji nesustabarėja. Meilė panaši į augalą, kuris arba auga ir veši, arba nuvysta ir numiršta. Viskas priklauso tik nuo mūsų, kaip mes su juo elgsimės. Nuoširdus bendravimas tarsi vanduo, be jo augalas neišgyvens. Taip ir mes turime nuoširdžiai bendrauti. Išsakykite vienas kitam savo troškimus, poreikius, jausmus. Leiskite partneriui suprasti, kad jūs jį mylite ir branginate. Nepamirškite trijų stebuklingų žodžių: „Aš tave myliu“. Nebijokite liaupsinti savo partnerį, tegul jis žino, kad jis jums labai svarbus. Nuoširdus pagyrimas, kuris reikalingas kaip saulė augalui, įpūs naujų vėjų į jūsų santykius. Juk kiekvieno mūsų viduje gyvenantis kūdikis trokšta pritarimo ir pripažinimo.

7. Dovanojimas

Mylėti – tai atiduoti dalį savęs, be išskaičiavimų ir išlygų. Jei norite gauti meilės, turite ją ir dovanoti. Juk kuo daugiau dovanojate, tuo daugiau gaunate. Meilė tarsi bumerangas, ji visada sugrįžta atgalios. Galbūt ne visada iš to žmogaus, kuriam jūs ją dovanojote, tačiau ji vis tiek grįš pas jus. Ir patikėkite, ji sugrįš šimteriopai. Meilės ištekliai neriboti. Kai dovanojame ją kam nors, mes jos neprarandame. Vienintelis būdas netekti meilės, niekam jos nedovanoti.

Kodėl žmonės retai myli? Viena iš priežasčių, yra ta, jog jie laukia kol kažkas pirmas juos pamils. Bet tai juk panašu į muzikantą, kuris sako: „Aš pradėsiu groti tik tada, kai žmonės ims šokti“. Arba laukti kol laužas suteiks šilumos, neuždegus malkų. Tikroji meilė yra besąlygiška, ji nieko neprašo. Reikia visada atkreipti dėmesį ne į tai, ką galite gauti, o į tai, ką galite duoti. Štai kokia yra laimingų santykių formulė.

8. Prisilietimai

Prisilietimas – tai vienas iš galingiausių meilės apraiškų, griaunančių barjerus ir stiprinančių santykius. Prisiliesti prie žmogaus – tai prisiliesti prie jo sielos. Gal todėl, kai mes esame įskaudinti, sakome: „Neliesk manęs!“.

Dažniau apkabinkite savo mylimą žmogų tiesiog šiaip, netrokšdami sekso, laikykitės už rankų. Vienoje iš Londono klinikų tyrėjai atliko eksperimentą. Chirurgas visada aplankydavo savo pacientus likus dienai iki operacijos. Jis atsakydavo į jų klausimus ir aptardavo visas smulkmenas. Kalbėdamas su pacientu chirurgas laikydavo jį už rankos. Šie pacientai išgydavo tris kartus greičiau nei kiti.

Kai mes nuoširdžiai ir rūpestingai prisiliečiame prie kito, pasikeičia ir mūsų, ir jo fiziologija. Sumažėja stresinių hormonų kiekis, atsipalaiduoja nervinė ir pagerėja imuninė sistemos. Manoma, kad, jei per dieną neapkabiname 7 – 8 žmonių, mes pasmerkti ligoms. Prisilietimas, kaip niekas kitas, gražiausiai perteikia meilę.

9. Laisvė

Jei mes kažką mylime, turime suteikti jam laisvę. Laisvai priimti sprendimus, laisvai gyventi taip, kaip jis nori, o ne taip, kaip norime mes. Kiekvienas iš mūsų turi turėti privačią erdvę. Santykiuose žmonės turi būti laisvi, kitaip jie jausis tarsi kalėjime. Jei iš tikrųjų kažką myli, reikia gerbti jo norus ir poreikius.

Ne visada lengva paleisti tą, kurį myli, tačiau kito kelio nėra. Gyvenimo išmintis sako: kuo daugiau laisvės mes suteikiame kitam, tuo arčiau mūsų jis yra.

 

Taip pat skaitykite

santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
porele ant smelio
Kaip susigyventi, jei esate visiškai skirtingi?2013-06-11
Pelėda ir vieversys. Realistas ir romantikas. Optimistas ir pesimistas. Jūs tokie skirtingi ir vis tiek kartu? Nenuostabu, juk priešingybės traukia. Tai liudija ne tik tokie pavyzdžiai ir senolių išmintis, bet ir mokslininkų tyrimai.
sexy porele
Kaip atskirti meilę nuo susižavėjimo?2013-06-07
Daugelis paklaustų, ar tai tikrai svarbu? Taip. Nes sugebėjimas atskirti šiuos du jausmus, gali padėti išvengti didelės klaidos. Kiekvienais metais tūkstančiai porų žvilgančiomis akimis ateina į bažnyčią ir pasižada vienas kitą mylėti iki gyvenimo pabaigos.
jauna porele
Šiuolaikinė šeima: kas liko praeityje2013-05-21
Mes gyvename permainų laikais. Nebeliko šeimos ideologijos - vieną kartą ir visiems laikams. Kartais atrodo, kad vertybės kaip ištikimybė, sąžiningumas, atsidavimas, jau nieko nereiškia. Dauguma tradicinės santuokos požymių išnyko.
horoskopas ir seksualiniai faktai
Ištikimybė ir santykiai pagal zodiaką2013-04-24
Kol dar esate tik "kelyje" į artimus santykius, neabejotinai susidursite su ne vienu partneriu atstovaujančiu vieną ar kitą zodiako ženklą. Vienareikšmiško atsakymo į klausimą, kuris ženklas labiausiai tikėtina, kad jus išduos, tikrai nėra. Tačiau nusiminti neverta...

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Liena
Svečias
2013-04-07 18:37
Super!
Dovile
Svečias
2013-03-23 20:46
Geras straipsnis!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...