Straipsnis

2013-02-13

Vyras nenori sekso... kodėl?

moteris nusisukusi nuo vyro lovoje

Vyrauja nuomonė, kad bet kuris vyras yra patinas, trokštantis sekso visur ir visada. Kai gyvenime susiduriame su priešinga situacija, dažnai nežinome kaip į tai teisingai reaguoti.

Jeigu taip nutinka, kad vyras nenori sekso, vadinasi visuotinai vyraujanti nuomonė tėra mitas?

Į šį klausimą atsako psichologai.

Didžiąja dalimi tai tiesa – vyrai nori sekso visada ir visur, tačiau damos pamiršta svarbų šio teiginio tęsinį – be ne su visomis! Seksualinis vyrų „visaėdiškumas“ nuskendo užmaršties upėje ir dabar seksualinių poreikių realizavimui būtinos tokios pačios sąlygos, kaip ir moterims.

Specialistai tvirtina, kad vyras nebenori užsiimti seksu tiesiog šiaip. Vyras nori būti trokštamas ir kad toji, kuri jo nori, atitiktų bent jau minimalius jo reikalavimus. Ir išore, ir elgesiu. Tad vis dažniau susiklosto tokia situacija, kad moteriai tenka gerokai pasistengti, norint prieiti iki sekso.

Taigi, jeigu vyras nenori sekso, tai jis...

1. … nenori būtent jūsų

Turbūt tai baisiausia, tą gali išgirsti moteris, susidūrusi su situacija, kai jos vyras nenori sekso. Vis dėlto dažniausiai ši problema išsprendžiama gerokai paprasčiau, nei dauguma kitų. Iš pradžių išsiaiškinkite, kas būtent jūsų elgesyje atėmė iš vyro troškimą su jumis mylėtis.

Kas gi atima iš vyro norą atsiduoti kūniškiems malonumams – fizinis moters nepatrauklumas ar jos elgesys?

Iš tikrųjų ir viena, ir antra. Kalbant apie išorę, tai čia viskas ganėtinai proziška. Kai kurių moterų įsitikinimas, kad joms visą gyvenimą galima atrodyti taip, kaip gaunasi, o mylintis vyras turi jas priimti tokiomis, kokios yra, kartais iškrečia žiaurų pokštą. Jeigu jau vyro širdžiai neįsakysi, tai vyro potencijai - juo labiau.

Jeigu moteris nesistengia niekuo kompensuoti, pavyzdžiui, savo su amžiumi susijusių pokyčių, noras su ja užsiimti seksu išblėsta. O jeigu kalbėtume apie elgesį, tai dailiosios lyties pamėgta frazė „Na ir kam gi dar, be manęs, tu reikalingas...“, kurią pavydėtinai dažnai kartoja netgi jaunutės nimfos, vyrišką ego žudo taip pat negailestingai, kaip ir nedepiliuotas partnerės kūnas ar kelias dienas neplauti plaukai.

Nepakankamas vyro svarbos ir seksualumo įvertinimas kartu su savo neprieinamumo demonstravimu jūsų galimybes prilygina nuliui, netgi jeigu jūs dirbate apatinio trikotažo modeliu.

„Vyro prijaukinimas“

Kai antroji pusė labiau primena sofos priedą, nei vyrą, kai jis savęs nerealizuoja nei darbe, nei santykiuose, sunku būtų iš jo tikėtis kokių nors seksualinių žygdarbių. Jums belieka išsiaiškinti, kas iš tikrųjų prilipdė jūsų vyrą prie sofos ir pavertė panašesniu į kastruotą naminį augintinį nei vyriškumu trykštantį patiną.

Vyras neišsikovojo savo pozicijų: vyriškus vaidmenis atliekate jūs

Jeigu įpratote savo išrinktąjį matyti avintį minkštas šlepetes ir ryšintį gėlėtą prijuostę, verta susimąstyti, kas jūsų poroje atlieka moters vaidmenį. Suprantama, kartais ne viskas yra taip, kaip atrodo, tačiau susimąstykite: kas jūsų šeimoje priima pagrindinius sprendimus, kas sprendžia problemas ir kas daugiau prisideda prie šeimos išlaikymo?

Neieškokite pateisinimų iš serijos „Bet jis negali, jis nepasižymi protu“. Verčiau aiškiai pasidalinkite vaidmenimis šeimoje. Jeigu vyro rolėje atsidūrėte jūs, pats metas apsikeisti pozicijomis. Jeigu atliekate stiprios moters, viską velkančios ant savo pečių, vaidmenį, tuomet nesistebėkite, kad jūsų antroji pusė nenori sekso. Toks įvaizdis nėra seksualiai patrauklus.

Jūs nuolat kritikuojate vyrą, demonstruojate nepasitenkinimą juo

Nejausdamas savo moters meilės ir palaikymo, vyras praranda „sparnus“ – įkvėpimą išvis ko nors imtis. Juk seksas reikalauja tam tikro užsidegimo, kurį atimate iš vyro būdama moterimi-pjūklu. Todėl galimi du variantai: jis pradės ieškoti pasitenkinimo iš šalies arba išvis praras susidomėjimą seksu.

Jūs neatrodote patraukliai

Ne paslaptis, kad bėgant metams kai kurios moterys virsta neaiškiomis būtybėmis su plaukų suktukais ant galvos ir skylėtu chalatu. Vyro seksualinio geismo ieškokite ten pat, kur pasislėpė jūsų seksualumas ir noras rūpintis savimi.

Žinoma, tokia situacija nebūtinai baigsis neištikimybe. Jeigu vyras jus myli, jeigu jūsų santykiai trunka jau daugelį metų, tai iš pagarbos jums vyras nesidairys į šalis, tiesiog bėgant laikui neteks lytinio potraukio.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Tokiu atveju vyro lytinio potraukio išnykimas yra gilesnių jūsų santykiuose slypinčių problemų padarinys. Veikiausiai jūsų nepasitenkinimas vyru ir jo jumis nesibaigia vien sekso nebuvimu. Išsiaiškinkite, kame slypi problema ir ją išspręskite.

Apsiginkluokite kantrybe, nes tam gali prireikti labai nemažai laiko.
Jei problema slypi tame, kad jūs jau ilgus metus esate kartu ir buitis jus tiesiog suvalgė, o jūs jau tiesiog pamiršote kaip būti Moterimi – gražiai rengtis, skaityti žurnalus, vaikščioti į parduotuves ar su draugėmis lankytis kavinėse – tai pats laikas tai prisiminti!

Jeigu pasistengsite, galbūt jums netgi pavyks pakartoti patį ryškiausią jūsų santykių laikotarpį. Ne tik pradėkite vėl prisižiūrėti ir gražintis, bet ir užsiimkite intymių raumenų lavinimu. Ši technika, be kita ko, padės jums visų pirma padidinti savąją seksualinę energiją. Ar negali būti, kad jūsų vyras nebenori sekso su jumis, nes jūs pati savęs nebenorite?

2. … pavargęs ir/arba patiria įtampą

Kai vyras labai pervargsta darbe arba jo galva užkimšta įvairiais klausimais ir problemomis, reikalaujančiomis skubaus sprendimo, visa jo seksualinė energija transformuojasi ir atitenka būtent reikalų tvarkymui. Vyras paprasčiausiai nepajėgia išjungti šių minčių.

Vyrui labai svarbu būti pajėgiu lovoje, tačiau jam dar svarbiau būti reikšmingu moteriai ir sau dar svaresniuose dalykuose: darbe, materialiniuose reikaluose, užtikrinant pragyvenimą sau bei savo šeimai ir taip toliau. Kai vyrą praryją nesibaigiančių problemų sprendimas, seksualinis geismas jį apleidžia.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Patys vyrai prisipažįsta, kad praktiškai bet kokį nuovargį ir įtampą gali panaikinti teisingas moters elgesys – supratimas, visiškas palaikymas, švelnus ir meilus santykis.

Jeigu norite susigrąžinti nuolatinę įtampą bei nuovargį patiriančio partnerio aistrą, sudarykite sąlygas, kad būdamas su jumis jis visiškai atsipalaiduotų ir užsimirštų. Jeigu darbas iš jūsų vyro atima bet kokį norą mylėtis nuolat, kartu pagalvokite apie galimybę jį pakeisti. Jūsų tikslas – palaikyti jį ir parodyti, kad jis bet kokiu atveju yra jūsų mylimas.

3. … pasižymi silpnu seksualiniu temperamentu

Viskas gali būti kur kas paprasčiau, nei manote! Būna įvairūs seksualinio temperamento tipai. Gali būti, kad taip jau gamta lėmė, jog jūsų antrajai pusei reikia mažiau sekso, jo organizmas to nereikalauja. Sunku tai suvokti ir su tuo susitaikyti vyraujant visuotinei nuomonei, kad vyrai sekso nori visada ir „visiems jiems reikia tik vieno“. Deja, kaip pasirodo, būna ir kitaip.

Žinoma, tarp vyrų tai pasitaiko gerokai rečiau nei tarp dailiosios lyties atstovių. Vis dėlto – būna. Tad jeigu jūsų mylimasis visame kame puikus, tačiau jau pradedate abejoti, ar jį jaudinate, neskubėkite skambinti pavojaus varpais.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Jeigu jūsų ir partnerio seksualiniai temperamentai kardinaliai skiriasi, tai rasti santykiams bendrą vardiklį vargu ar pavyks. Teturite vieną variantą – rasti kitokių savęs patenkinimo metodų. Jeigu jus neramina ne pats sekso nebuvimas, o klausimas, ar jūs dėl to kalta, tokiu atveju galite nustoti ieškoti savyje priežasčių.

4. … serga

Gali būti, kad jūsų vyrui reikia pagalvoti apie savo sveikatos būklę ir apsilankyti pas gydytoją, jeigu nori užkirsti kelią impotencijai ir kitiems susirgimams. Lytinio potraukio nebuvimas gali signalizuoti gerokai rimtesnius negalavimus – virusinius lytinių organų susirgimus bei širdies ligas.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Būtina palaikyti vyrą ir įkalbėti jį apsilankyti pas medikus. Stipriosios lyties atstovus apsilankymas pas gydytoją, ypač dėl tokios problemos, gali gąsdinti. Pasistenkite tai suprasti ir visokeriopai palaikykite jį.

5. … turi problemų su potencija

Vyras suvokia, kad praranda buvusią galią ir pradeda jausti turintis problemų su potencija. Jis supranta, kad užsiimti seksu jam darosi vis sunkiau ir sunkiau. Todėl jis kartais pradeda vengti sekso, baimindamasis pademonstruoti potencijos stygių savo partnerei.
Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Jeigu įtariate, kad vyro nenoras mylėtis susijęs su šia problema, tai tomis retomis akimirkomis, kai visgi pavyksta suartėti, visais įmanomais būdais jį stimuliuokite, girkite ir palaikykite. Gal pačios problemos tai ir neišspręs, tačiau tokiame fone jums bus lengviau suprasti, ką daryti, kad vyriška galia sustiprėtų.

6. … nepatiria malonumo sekso metu

Gali būti, kad jūsų vyrą persekiojančios nerealizuotos seksualinės fantazijos ir troškimai neleidžia jam patirti malonumo suartėjus su mylima moterimi. Jis gali tai nutylėti, o gal kada ir užsiminė, tačiau to nesureikšminote, ignoravote ar atsisakėte pabandyti įgyvendinti? Tokio vyro pozicija paprasta – jeigu nėra malonumo, tai kam iš vis užsiiminėti seksu?

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Pakalbėkite su vyru, išsiaiškinkite, ar jis turi kokių nors kada nors nepatenkintų poreikių. Priimkite jo poreikius ir stenkitės juos patenkinti arba teks susitaikyti su sekso nebuvimu.

7. … seksualiai tingus arba dažnai masturbuojasi

Yra tokia vyrų kategorija, kuriems visiškai nesinori užkariauti merginos, įveikti visą ilgą procesą nuo pažinties iki lovos. Jiems nuobodu arba sunku išsiaiškinti, kaip suteikti partnerei malonumą. Jiems lengviau rasti pikantišką vaizdo medžiagą ir užsiimti masturbacija. Gali būti ir taip, kad dėl dažno masturbavimosi vyras nenori užsiimti seksu su konkrečia šalia jo esančia moterimi.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Būna ir taip, kad dažna masturbacija byloja ne apie silpną lytinį potraukį ar seksualinį tingulį, o atvirkščiai – apie pernelyg stiprų. Greičiausiai kažkada pražiopsojote šį vyro poreikį, nesureikšminote jo ir tada jis išmoko savo poreikius patenkinti savarankiškai. Ilgainiui taip aptingo, kad jam jau visiškai nesinori prakaituoti stengiantis patenkinti jus.

Tokiu atveju jums teks pademonstruoti lovoje aukščiausią pilotažą, kad primintumėte savo vyrui, jog joks masturbavimasis neprilygsta seksui su mylima moterimi. Po kelių tokių bandymų bėgant laikui lytinis potraukis gali grįžti.

Jeigu ši priežastis jums nebūdinga, vadinasi, jo aptingimas ar masturbavimasis yra kitų, su seksu tiesiogiai nesusijusių problemų, kilusių jūsų šeimoje, priežastimi.

8. … turi galimą polinkį į homoseksualumą

Kartasi pasitaiko atvejų, kad dėl visuomenėje egzistuojančio požiūrio ir išankstinių nuostatų homoseksualios orientacijos vyras negali sau to pripažinti, todėl jis ir toliau stengiasi kurti normalų asmeninį gyvenimą kartu su moterimi. Vis dėlto vidinis konfliktas neleidžia jam užsiimti su ja seksu, net jeigu fiziškai jis tą ir galėtų padaryti. Kartais dėl vidinės įtampos vyras netenka netgi fizinės galimybės užsiimti seksu.

Ką daryti, jeigu susidūrėte su šia problema?

Tai nustatyti itin sudėtinga, o kartais netgi neįmanoma. Nors, veikiausiai, sustiprinus pastabumą ir atidumą, galima įžvelgti kažkokius požymius ar užuominas.

O jeigu jau taip nutiko, kad jūsų partneris pasirodė esąs homoseksualus, to pakeisti jau veikiausiai nebepavyks. Akivaizdu viena – jums tikrai teks pasinaudoti specialisto pagalba. Laimei, tai labai retai pasitaikantis atvejis, todėl universalios instrukcijos jam nėra.

 

Taip pat skaitykite

seksas
Jis dažnai nori sekso. Ką daryti?2015-09-17
Ar būna per daug sekso? „Ne“, - atsakys išsiskyrusios moterys, darboholikų žmonos ir metroseksualų draugės, kurios yra įsitikinusios, kad Naujieji metai geriau nei meilės naktys, kadangi būna dažniau.
moteris
10 labiausiai vyrus erzinančių dalykų2015-08-07
Šiame straipsnyje vyrai dalinasi savo mintimis, kadangi labai nori, kad moterys žinotų, koks jų elgesys erzina juos sekso metu.
sekso poza
Sekso poza viską pasakys apie vyrą2015-02-07
Pasirodo sekso pozos gali neblogai apibūdinti jūsų partnerį. Tad mylėdamasi su savo vyru atidžiai stebėkite jo elgesį. Tai, kaip jis elgiasi lovoje, gali daug ką pasakyti apie jo charakterį.
sekso klaidos
Vyrų klaidos lovoje2014-11-24
Kaip ir kiekvienoje gyvenimo srityje, taip ir sekse pasitaiko klaidų. Kad jos nesikartotų, reikia nebijoti apie nepatinkančius dalykus kalbėti su savo partneriu. Tačiau moterys, užuot kalbėjusios apie problemas su mylimuoju, dažnai mieliau tai aptaria su savo draugėmis.
straipsnis vyrams
24 dalykai, kuriuos turi išbandyti kiekvienas vyras2014-10-28
24 įvairūs dalykėliai, kuriuos tikrai turėtų išbandyti kiekvienas vyras... gal atsiras tokių, kurie galėtų drąsiai teigti, kad visas sąrašas senai ištestuotas?

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...