Straipsnis

2016-01-28

Tiesa apie aseksualus

aseksualumas

Pasaulyje atsiranda vis daugiau žmonių, kurie atsisako kurti šeimą, gimdyti vaikus ir netgi užsiimti seksu. Juos vadina aseksualais arba karta X.

Aseksualai neturi biologinių savybių arba fizinių sutrikimų, jie tiesiog nesidomi seksu. Jų nejaudina pornografija. Moters krūtinė vyrams aseksualams tėra tik kūno dalis, o intymumas – tai tema, kuria galima entuziastingai su kažkuo diskutuoti iki paryčių. Seksopatologas, medicinos mokslų daktaras, Maskvos seksopatologijos centro direktorius Rostislavas Beleda pasakoja: "Kaip bebūtų gaila, aseksualais dažnai tampa stipriosios lyties atstovai. Pastaraisiais metais jų skaičius vis didėja ir didėja." 

Nėra šeimos, nėra sekso

Sociologai skirsto kartą X į keturias grupes: "Singltonai", "Bebrai", "Drugeliai" ir Mėlynos kojinės". 



1. "Singltonai" arba vienišiai. Tai žmonės, kurie užsiima seksu, tačiau nenori kurti šeimos. Kraštutiniu atveju jie gali turėti vaiką, bet jį augins vieni. Arba įsigyti šuniuką.



2. "Bebrai" arba darboholikai. Atsisako šeimos vertybių dėl karjeros ir pinigų. Jie nemėgsta sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo. Daug laiko sėdi prie interneto. Norėdami užpildyti tuščias gyvenimo spragas, dažnai perka nereikalingus daiktus. "Bebrai" kartais tampa poromis, tačiau ne dėl intymių santykių, o dėl „akių“. "Visi žino, kad ir turtuoliai verkia, - pasakoja Rostislavas Beleda. - Pavyzdžiui, man viena pacientė guodžiasi: "Na, kam man reikalingas toks vyras, kuris ateina ir sako: „Šiandieną aš uždirbau 100 000 eurų“ Ir pavakarieniavęs iš karto užmiega."

3. "Drugeliai". Intelektualus elitas, nacijos viltis, kuri po savęs nepaliks palikuonių. Jie nerūpestingai "skrajoja" iš vienos vietos į kitą. Mėgsta mokytis ir keliauti. Dažnai keičia profesiją. Sportuoja. Groja muzikos instrumentais. Perka tik naujus ir geriausius daiktus.



4. "Mėlynos kojinės". Stilingos feministės, vegetarės, jogos ir vakarėlių gerbėjos. Domisi astrologija. Lanko parodas. Daug laiko praleidžia prie televizoriaus. Jos mano, kad draugai geriausia palaikymo komanda, nei šeima. 



Karta X teigia, kad sekso atsisakymas - jų pačių pasirinkimas. Aseksualais negimstama, jais tampama. Iš tiesų tai ne savanoriškas pasirinkimas, o rimtų psichologinių problemų rezultatas. "Dažniausiai pasitaikanti sekso atsisakymo priežastis ta, kad šeimoje nėra socialinio gerbūvio, kuris turi būti laimingose šeimose, tai yra savitarpio supratimas - ir fizinis, ir psichologinis - tarp vyro ir moters", - patikslina Rostislavas Beleda. 



Kiekybė vietoj kokybės



Aseksualumo priežastis gali būti ir traumuota pirmoji seksualinė patirtis. Kita, seksopatologo pacientė pasakoja, kad ji ištekėjo būdama 18 metų. Vyras daug gėrė, o kaip vyro pareigą atlikdavo grubiai ir greitai. Po bendrų penkių gyvenimo metų ji nieko gražaus nepatyrė, tik pasišlykštėjimą. "Jis pastoviai girtas kabinėjasi. Žinoma, kad nėra jokio noro. Tad tenka užmerkti akis ir laukti kol greičiau viskas pasibaigs, kad tik jis paliktų mane ramybėje“, - sako Marina.

Marina išsiskyrė su vyru ir daugiau nei 20 metų yra vieniša. Ji viena augino sūnų. Su vyrais jai nesiseka. Marina tikina, kad jai nereikia intymių santykių, tiesiog nėra poreikio: "Man nereikia jokių santykių, kadangi ir be jų galima susirasti malonių užsiėmimų. Malonumų daug: ir teatras, ir kinas."


Aseksualumas atsiranda ir tada, kai sekso malonumais mėgaujamasi itin dažnai. Viską anksti išbandęs, žmogus greitai praranda susidomėjimą seksu.

Dar viena priežastis - perdėta sekso propaganda per televizorių, laikraščiuose, žurnaluose. Įkyrūs patarimai, kur, su kuo ir kada užsiimti seksu nepalieka vietos asmeninėms fantazijoms. Atsiranda noras priešintis įkyriai invazijai į intymų gyvenimą.



Amžini vaikai



Aseksualais tampama ir paauglystėje. Priežastis - anksti išsiskyrę tėvai arba griežtas auklėjimas. Aseksualūs paaugliai dažnai kenčia nuo vienatvės. Jie nepasakoja apie savo išgyvenimus tėvams arba bendraamžiams. Bijo, kad jų niekas nesupras. "Mergaitėms dar vaikystėje gali išsivystyti pirminis frigidiškumas, seksualinis gyvenimas jų visai nedomina", - sako Rostislavas Beleda.

Psichologai mano, kad žmonės tampa vienišiais todėl, kad nesugebėjo suaugti. Jie užaugo komforte, todėl neturi jokio noro kuo nors rūpintis. Šiuolaikinėje visuomenėje madinga būti jaunam, sėkmingam, turėti gražų namą ir daug keliauti. Šeima ir su ja susijusios problemos suėda jaunystę, atitraukia nuo sėkmės, vaikai sugadina dizainerių kurtą interjerą ir ramias atostogas.

Taip pat skaitykite

atsitiktinis seksas
Vienos nakties taisyklės2016-03-09
Įgyvendinti erotines fantazijas, paįvairinti savo seksualinį gyvenimą – būtų galima vardinti dar daug priežasčių, dėl kurių moterys puola į nepažįstamojo glėbį. Svarbiausia, kad ši istorija turėtų laimingą pabaigą.
seksas
Jis dažnai nori sekso. Ką daryti?2015-09-17
Ar būna per daug sekso? „Ne“, - atsakys išsiskyrusios moterys, darboholikų žmonos ir metroseksualų draugės, kurios yra įsitikinusios, kad Naujieji metai geriau nei meilės naktys, kadangi būna dažniau.
eksoseksualai
Ekoseksualai – nauja banga2015-03-30
Vos tik spėjome apsiprasti su biseksualais, homoseksualais, transseksualais ir metroseksualais, sekso fronte pasirodė nauji kovotojai už teisingą seksą – ekoseksualai.
bucinys
10 mažai žinomų faktų apie bučinius2014-10-22
Ar kada pagalvojote kaip bučiniai veikia žmones? Ir apskritai, ar daug žinote apie bučinius? Ne vien tik žodžiais, bet ir bučiniais galima išreikšti padėką, ilgesį, meilę, aistrą ir daugelį kitų jausmų. Štai 10 mažai žinomų faktų apie bučinius.
kovojanti moteris
Tendencija: vyrai moteriškėja, o moterys vyriškėja2013-02-07
Seksologai tvirtina, kad vyrai šiandien įgyja vis daugiau moteriškų bruožų: jie jautrūs, nori švelnumo, supratimo. Tuo tarpu moterys vis dažniau elgiasi vyriškai: priima sprendimus, nesibijo atsakomybės, atvirai išsako savo troškimus...

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...