Straipsnis

2012-04-17

Seksas ir IQ

protinga ir seksuali moteris

Ar žmonės su žemesniu IQ koeficientu dažniau užsiiminėja seksu? Ar IQ koeficientas parodo ištikimybę sutuoktiniui? Ar aukštesnis intelekto koeficientas reiškia geresnį/kokybiškesnį seksą? Yra tiek daug klausimų apie IQ koeficiento ir sekso ryšį, tačiau jokių rimtesnių tyrimų, kurie į juos atsakytų.

Vyrai ir IQ

Yra pastebėjimų, jog vyrai, kurie daugiau dirba protinį darbą, o laisvalaikiu dažnai skaito knygas, mažiau linkę galvoti apie seksualinius santykius. Kvaila būtų teigti, kad gyvena be sekso, tačiau jis nėra dėmesio centre.

Kai kurie vyrai, paklausti, kada paskutinį kartą turėjo lytinių santykių, atsako greitai ir tiksliai, tačiau tiems, gabesniems, dažnai prireikia daugiau laiko apie tai pagalvoti, nes jiems tokie dalykai nėra dėmesio centre. Gal jie tiesiog geriau sugeba pakankamai užimti smegenis, kad seksualinis stimulas būtų subalansuotas...?

Moterys ir IQ

Moterys vienu metu naudoja daugiau smegenų sričių nei vyrai, todėl joms seksas nėra pirmaeilis dalykas. Tai nereiškia, kad jos turi didesnį intelekto koeficientą nei vyrai, tiesiog joms yra daug sunkiau „sustabdyti“ keletą smegenų mastymų sričių ir visu šimtu porcentų susitelkti į seksą. Tai iš dalies atsako į klausimą, kodėl kartais būna labai sunku partnerę seksualiai sujaudinti.

IQ ir neištikimybė

Kai kurie mokslininkai teigia tyrimais nustatę, kad vyrai turintys auštesnį intelekto koeficientą yra mažiau linkę į neištikimybę. Bandoma aiškinti, jog taip yra dėl to, kad tokie vyrai yra labiau evoliucionuoti/pažengę, o tai reiškia pirmenybės teikimą monogamiškiems santykiams. Evoliucija nebuvo palanki greitiems vienkartiniams nuotykiams, todėl visi sutiktų, kad ilgalaikiai santykiai "apdovanoja" didesniu saugumo jausmu bei giminės pratęsimo galimybe. Tiesa, šie tyrimai nebuvo atlikti su moterimis.

Pabaigai

Bandant ieškoti atsakymų vienokiais ar kitokiais pavyzdžiais, dauguma jų iš dalies sutampa, tačiau vis dar lieka daug neatsakytų, kuriems reikia ne vienerių metų tyrimų ir analizių. Kas žino, gal ateityje bus paskelbta išsamių paskutinio šimtmečio stebėjimų rezultatų.

 

Taip pat skaitykite

sena knyga ant stalo
Seksas ir mokslas2013-04-02
Seksas - labai įdomus dalykas, net jei apie jį tik kalbame. Juk jis leidžia mums padaryti tiek atradimų tokiose iš pirmo žvilgsnio visai neerotiškose mokslo šakose, kaip kad fizika, chemija ar anatomija. Mokykloje apie tai jums tikrai nepasakojo!
moteris aistringai guli lovoje
Statistika: lietuviai ir sekso žaidimai (2)2013-03-17
Daugiau nei 38 proc. lietuvių nėra bandę sadomazochistinių erotinių žaidimų ir jiems nepritaria, tačiau lygiai tiek pat nebandžiusių teigia neprieštaraujantys, kad kiti tuo užsiimtų.
rusu daktaras Jurijus Prokopenko
Šiuolaikinis seksualumas: Geismą keičia darbas (1)2013-02-25
Konsultuoja Jurijus Prokopenko, Maskvos psichiatrijos mokslų tyrimo instituto darbuotojas, seksologas, tinklaraščio „Kaip būti laimingam gyvenime ir sekse“ autorius, veda antrinio sekso užsiėmimus.
daug pinigu doleriais
Ar yra ryšys tarp pajamų dydžio ir sekso kokybės?2012-11-27
Mokslininkai tyrė, ar yra ryšys tarp gaunamų pajamų dydžio ir seksualinio gyvenimo aktyvumo. Daugelio nuostabai gauti rezultatai parodė, kad ...
iphone prietemoje
Iphone geriau už seksą?2012-11-19
Apklausa, kurią atliko kompanija Gazelle, užsiimanti buvusių apyvartoje Apple produktų supirkimu ir pardavimu, gali pretenduoti į vieną iš originaliausių, atliktų šiais metais.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Pradedantysis (-ioji)
Prisijungė: 2011-07-28
Pranešimai: 25
2012-05-05 13:09
idomiai :) gal ir yra tiesos tame..

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...