Straipsnis

2013-02-09

Santuokinis seksas: vieni privalumai!

vyras ir moteris ant sofos

Ne kartą turbūt teko girdėti juokaujant, kad vienintelis santuokinio sekso privalumas tas, kad jis yra. Tačiau seksologai tvirtina, kad seksualinis sutuoktinių artumas turi daugybė privalumų.

Sutuoktinių seksas iš šono žiūrint atrodo nuobodus ir neįkvepiantis, ypač tada, jei iš tos kitos pusės žvelgia santuokos saitais nesusaistyta „asaba“. Tačiau santuokinis seksas gali suteikti partneriams tai, kas neįmanoma atsitiktiniuose santykiuose.

Dvasinis artumas

Pasak psichologų, suvokimas, kad lovoje atsidūrei su artimu žmogumi, gerina sekso kokybę, daro jį ryškesnį. Ypač tai pasakytina apie moteris, kurių prigimtyje nenumatytas didžiulis džiaugsmas dėl to, kad „valio! Šiandien aš vėl mylėjausi su nauju partneriu!“.

Kad galėtų atsipalaiduoti sekso metu, moteris turi pasitikėti partneriu, jaustis jam artima. Tik tokiu atveju atisikleidžia jos seksualumas, o problemos, įskaitant ir orgazmo, su laiku išnyksta.

Dvasinis artumas seksui suteikia nenupasakojamų emocijų. Tiems, kurie žino, kaip nuostabu žiūrėti mylimajam ar mylimajai sekso metu į akis, nereikia aiškinti, apie kokias emocijas kalbama. O ir laikas po sekso artimiems žmonėms – dvasinė ramybė. Jiems nepažįstamas liūdesys, kuris, kaip teigia seksologai, dažnai apninka po sekso su atsitiktiniu partneriu.

Dvasinis artumas leidžia numatyti, kad žmonės nesuteiks vienas kitam skausmo, nemalonių pojūčių, nesukels sveikatos problemų arba neplanuoto nėštumo. Sutuoktinio nereikia įkalbinėti, kad jis naudotų prezervatyvą arba nereikalautų analinio sekso, nes sutuoktiniui ir pačiam svarbu, kad jo žmona jaustųsi gerai. Be to, teigia psichologai, „sutuoktinio“ statusas normalius vyrus gali sulaikyti nuo neištikimybės.

Būti ramiam dėl savo sveikatos, įskaitant ir psichinę, - privilegija tų, kurie visiškai pasitiki partneriu.

Partnerio supratimas

„Šitiek metų santuokoje...“ Ši frazė gali liudyti apie visišką sutuoktinių pasitikėjimą ir viens kito supratimą sekse. Vyrui jau nebereikia aiškinti, kad štai taip – malonu, o taip – ne, o taip daryti iš viso nėra reikalo. O vyrui irgi nereikia teisintis, kodėl jis užmigo iš karto po sekso ar užsinorėjo ko nors neįprasto. Tarp sutuoktinių viskas aišku ir be žodžių, yra savi neverbaliniai ženklai, susiformavęs kone telepatinis ryšys. Todėl lytinis aktas įgauna sakralinio veiksmo, kuris nereikalauja papildomų paaiškinimų, tačiau teikia malonumo, savybių.

Santykių raida

Kartu nugyventi metai nepraeina be pėdsako: savaime suprantama, kad ir seksas pamažu tampa nebe toks aistringas. Tačiau jeigu sutuoktiniai myli vienas kitą ir nori suteikti vienas kitam laimės, tai jų nesustabdo. Jie ieškos būdų, kaip paįvairinti seksualinius santykius, stengsis vienas kitą nustebinti.

Netgi jeigu sutuoktiniai nesiims jokių priemonių, vis vienas sekso kokybė su metais tik gerės. Juk, pasak seksologų, nepriekaištingu meilužiu galima tapti tik puoselėjant nuolatinius santykius.

Sustok, akimirka žavinga

Kai turite du vaikus, darbą ir buities darbų „rinkinį“, seksas nori nenori pastūmėjamas į antrą planą. Bet tai nėra blogai – juk Oskarai įteikiami ir antraplaniams vaidmenis. Be to, ir libido niekas nepanaikino. Ir kai sutuoktinis savaitę sukasi aplink, tačiau jo neįmanoma įsitempti į miegamąjį tuojau pat, nes yra daugybė įsipareigojimų, seksas – kai jis pagaliau nutinka – tampa tiesiog dievų dovana. Pasak psichologų, vargu ar bevaikės poros pajėgios suprasti tokio momento, kuris jiems kol kas, laimei ar nelaimei, dar nepažįstamas, saldumą.

Nauja reikšmė

Seksas santuokoje įgauna naują rolę. Jis tampa ne tik laiko praleidimo ar aistros, kuri, kaip žinia, slopsta, numalšinimo būdu, o svarbiu poros santykių kokybės rodikliu. Jeigu sekso labai stipriai sumažėja, reiškia ir dvasinis artumas jau nebe tas. Ir į tai nevalia numoti ranka, jeigu pora nori gyventi „ilgai ir laimingai ir numirti kartu“. Pasak seksologų, pagal seksualinių santykių dažnumą galima spręsti apie tai, kiek laimingi santuokoje yra vyras ir žmona.

Ypatinga prasmė

Ir bene vienas svarbiausių santuokinio sekso privalumų yra tas, kad daugiau nei TIK SEKSAS. Pora, kuri susituokė ne tam, kad surengtų linksmą šventę, o tam, kad sukurtų šeimą, seksas įgauna ypatingą prasmę – pradėti kūdikį. Tai lytiniam artumui suteikia naujų spalvų. Ir net gi jei poros planuose vaikai numatyti po kelerių metų, jų atsiradimas nebėra toks nelauktas kaip atsitiktiniuose santykiuose.

 

Taip pat skaitykite

seksas su uzsienieciu
Seksas su užsieniečiu - paslaptys ir ypatumai2015-02-02
Nesenai grįžote iš atostogų ir pajutote, kad jūsų širdis sužeista. Kas jis? Japonas, italas ar anglas? Kuo jis jus sužavėjo ir sugundė? Ar skiriasi seksas su kitos šalies vyru? Žemiau išvardintos skirtingų tautybių vyrų seksualinės paslaptys.
Buciniai
50 įvairių bučinių variantų2015-01-27
Bučiniai yra vienas maloniausių ir mieliausių veiksmų, tinkančių visoms progoms. Kiek jų variantų žinote? Tris? Keturis? Mes jums paruošėme jų net 50!
santuoka ir seksas
Visi santuokinio sekso džiaugsmai2013-08-07
Žiūrint iš šono, dažnai atrodo, jog santuokinis seksas yra nuobodus, o ilgainiui tampa tik pareiga. Tačiau vedybinis seksas žmonėms gali duoti tai, ko nesusituokusios poros net neįsivaizduoja.
seksuali moteris guli lovoje
Jei pirmas pasimatymas baigėsi seksu2013-04-30
Kaip beprieštarautų mūsų mamos ir senelės, seksas per pirmą pasimatymą dar nereiškia, jog reikia ant savo durų pakabinti raudoną žibintą ir užsidėti kekšės etiketę.
vyras ir moteris buciuojasi lovoje
"Karštas" seksas2013-04-07
Nepaisant visų kalbų, kad vis daugiau jaunų moterų griauna sau gyvenimus atidėliodamos vedybas ir pasirinkdamos vienkartinius santykius, naujo tyrimo rezultatai rodo ką kitą: dauguma vyrų ir moterų, kai kalbama apie jų lytinį gyvenimą, vis dar vertina emocinį ryšį.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Ekspertas (-ė)
Prisijungė: 2011-08-07
Pranešimai: 69
2013-02-09 20:24
Pritariu!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...