Straipsnis

2012-11-05

Romantiškas miegamasis pagal Feng Shui

romantiska porele lovoje

Kiekvienas žmogus vidutiniškai trečdalį savo gyvenimo praleidžia būtent miegamajame. Nesvarbu, ar ten einate miegoti, mylėtis, ar tiesiog skaityti knygos - tai jūsų asmeninė erdvė. Todėl labai svarbu sukurti jame romantišką ir ramia nuotaiką. Jeigu jums tai sunkiai sekasi, pertvarkius kambarį pagal Feng Shui, jis bus neperkrautas, patogus, skleidžiantis romantišką bei raminančią atmosferą.

Prieš pradedant pertvarką, įeikite į kambarį ir įsiklausykite, kokie garsai drumsčia tylą. Dažniausiai pasitaikantys būna iš šildytuvų, vonioje varvančių čiaupų, triukšmingų kaimynų ir t.t. Kiek leidžia galimybės, atsikratykite šių tylos drumstėjų. Taip pat įsitikinkite, ar nėra pernelyg karšta ar šalta? Ar ne tvankus oras kambaryje? Jei taip, tai investuokite į oro valytuvą, ventiliatorių arba tiesiog praverkite langus - tai padės išlaikyti šviežios energijos cirkuliaciją. Nepaverskite šio kambario treniruoklių sale ar biuru, todėl, jeigu turite galimybę, visus neasmeniškus ir neintymius daiktus perkelkite kur nors kitur.

Niekada nekreipdavote dėmesio į panešiotų drabužių kalną, įskilusį langą, dėmę ant kilimo, sugedusią durų rankeną ar išklerusias spintos duris? Pats laikas atsikratyti visų šių smulkmenų. Darykite viską, ką galite, kad miegamojo erdvė būtų atšviežinta, jeigu galite sau tą leisti, net sienas perdažykite Feng Shui spalvomis. Turbūt, nereikia priminti apie reguliarų dulkių valymą ir siurbliavimą.

Feng Shui propaguoja minimalizmą, todėl didžiausi pokyčiai slypi smulkmenose. Jeigu nerandate vietos kokiam nors daiktui - atsikratykite juo, kambaryje turi būti kuo daugiau neužgriozdintos erdvės. Atsikratykite viskuo, kas jums ilgą laiką gulėjo nenaudojami: knygos, kurių neprisiruošėte skaityti ar nenešiojami drabužiai.

Patarimas: kambario tvarkymas gali būti varginantis užsiemimas, todėl būtų daug lengviau, jeigu fone grotų jūsų mėstama muzika.

Labai svarbu visu paros metu pasirinkti teisingą kambario apšvietimą. Reikėtų surasti tinkamą balansą tarp labai griežtos ir pritemdytos šviesos. Dienos metu geriausia būtų kuo daugiau natūralios šviesos iš lauko. Dirbtino apšvietimo naudoti nepatartina. Žinoma, vakarop, už lango temstant, žvakių šviesa - pagal Feng Shui pasirinkimas numeris vienas. Tačiau tinka naudoti ir šviestuvus su pritemdymo galimybe (galima įsigyti stovimus šviestuvus arba tiesiog pakeisti esamus sienose jungiklius į specialiai tokią funkciją turinčius. Jie nėra brangūs ir ganėtinai nesudėtingai pakeičiami). O jau susiruošus saldžiam miegui, pasirūpinkite, kad tamsos nedrumstų jokia šviesa.

Jeigu jau nutarėte renovuoti miegamąjį nuo pagrindų, tuomet perdažant sienas rekomenduotina rinktis kuo švelnesnes, odos atspalvių. Tonas gali svyruoti tarp grietinėlės, persikų, smėlio, koralų, geltonos, šviesiais rudos ar kakavos. Taip pat ramina ir levandų, mėlyna ar žalia spalvos, tačiau venkite juodos ir baltos, kurios gali sutrikdyti komforto jausmą.

Kai jau būsite pačiame pertvarkymo įkarštyje, atlaisvinus kambarį nereikalingais rakandais, jūs pradėsite pastebėti kiekvieno daikto simbolinę reikšmę. Jeigu jūsų kambarys bus tuščias, tik su lova, tuomet jai atiteks daugiau dėmesio, negu jis pasiskirstytų pastačius komodą, spintą ar įrengus židinį. Viskas priklauso nuo jūsų, svarbu per daug neapsikrauti. Feng Shui nerekomenduoja miegamajame laikyti televizoriaus ar jokios kompiuterinės technikos, kuri "siurbia" gerąją kambario energiją. Pasikartosime, kad miegamasis turi būti skirtas poilsiui, atsipalaidavimui, jėgų atgavimui, seksui ir miegui.

Apsispręskite, kiek ir kokių baldų jums reikės. Neleiskite, kad jūsų kambarys atrodytų kaip siuntų sandėlis. Kaip taisyklė, statūs kampai ar briaunos yra pavojingi, todėl patartina rinktis ovalesnius. Kadangi dažniausiai miegamuoju dalinamasi su savo antrąja puse, Feng shui pataria panaudoti simetriją, pavyzdžiui, naktinius staliukus pastatyti abejose lovos pusėse.

Pagal Feng Shui, veidrodžiai ir paveikslai gali turėti daug blogos arba geros energijos. Rekomenduojame miegamajame vengti didelių veidrodžių, ypatingai atsuktų į lovą. Jeigu jau negalite be jo apseiti - vidinė spintos durų pusė bus pats geriausias sprendimas. Paveikslus, kurie jums kažką reiškia arba pažiūrėjus skleidžia gerą nuotaiką, patartina kabinti ant sienos priešais lovą, kad galėtumėt matyti ir užmiegant, ir pabudus.

Patarimas: naktčiai uždarykite ne tik miegamojo, bet ir spintos ar vonios kambario duris.

Į miegamojo kambarį teisingiausia yra žiūrėti paraidžiui: kaip į miego kambarį, todėl lova jame yra pats svarbiausias aspektas. Tai turėtų būti ir kambario puošmena, ir komforto zona. Nepagailėkite išlaidų geram čiužiniui, pagalvėlėms bei apklotui, o patį lovos rėmą rinkitės medinį - Feng Shui yra už natūralią energiją. Būtent dėl to venkite sintetinių medžiagų. Lova, atsižvelgiant į kambario dydį, neturėtų užimti daugiau nei trečdalio jo. Turėtų turėti atlošą/galvūgalį, kuris būtų atremtas tik į sieną be lango, o kojūgalis - atsuktas tiesiai į duris. Feng Shui pataria po lova nelaikyti jokių daiktų, bei stengtis, kad virš jos nebūtų žemėjančių lubų ar nekabėtų joks ventiliatorius.

Trumpi patarimai pagal Feng Shui:

  • Ideali miegamojo vieta - pietvakarinis namo kampas.
  • Atsikratykite tylą griaunančių garsų.
  • Pasistenkite, kad miegamajame visų daiktų būtų po du, tačiau neapsikraukite.
  • Kuo dažniau jį tvarkykite ir vėdinkite.
  • Pasirūpinkite tinkamu apšvietimu.
  • Nakčiai nepalikite atvirų miegamojo, vonios kambario ar spintos durų.

 

Taip pat skaitykite

santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
porele ant smelio
Kaip susigyventi, jei esate visiškai skirtingi?2013-06-11
Pelėda ir vieversys. Realistas ir romantikas. Optimistas ir pesimistas. Jūs tokie skirtingi ir vis tiek kartu? Nenuostabu, juk priešingybės traukia. Tai liudija ne tik tokie pavyzdžiai ir senolių išmintis, bet ir mokslininkų tyrimai.
sexy porele
Kaip atskirti meilę nuo susižavėjimo?2013-06-07
Daugelis paklaustų, ar tai tikrai svarbu? Taip. Nes sugebėjimas atskirti šiuos du jausmus, gali padėti išvengti didelės klaidos. Kiekvienais metais tūkstančiai porų žvilgančiomis akimis ateina į bažnyčią ir pasižada vienas kitą mylėti iki gyvenimo pabaigos.
jauna porele
Šiuolaikinė šeima: kas liko praeityje2013-05-21
Mes gyvename permainų laikais. Nebeliko šeimos ideologijos - vieną kartą ir visiems laikams. Kartais atrodo, kad vertybės kaip ištikimybė, sąžiningumas, atsidavimas, jau nieko nereiškia. Dauguma tradicinės santuokos požymių išnyko.
horoskopas ir seksualiniai faktai
Ištikimybė ir santykiai pagal zodiaką2013-04-24
Kol dar esate tik "kelyje" į artimus santykius, neabejotinai susidursite su ne vienu partneriu atstovaujančiu vieną ar kitą zodiako ženklą. Vienareikšmiško atsakymo į klausimą, kuris ženklas labiausiai tikėtina, kad jus išduos, tikrai nėra. Tačiau nusiminti neverta...

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...