Straipsnis

2014-04-22

Bučiniai - įgimtas elgesys?

porele buciuojasi

Bučiavimasis nėra jau toks absoliučiai/visuotinai paplitęs veiksmas, kadangi net ir šiandien yra kultūrų, kurios to visiškai nepropaguoja. Tai gali reikšti, jog bučiniai nėra mums visiems įgimtas, kaip daugumai gali pasirodyti, o labiau išmoktas elgesys. Kai kurie teigia, kad jis galėjo išsivystyti iš maitinimo burna, kadangi dar ir dabar yra kultūrų, kuriose motinos maitina savo kūdikius perduodamos maistą iš savo burnos.

Bučiavimasis kultūriškai nustatytas kaip intymus, erotinis elgesys skirtas viliojimui ir mėgavimuisi. Tačiau, jis nėra vien tik žmonių unikalus elgesys. Pavyzdžiui, yra beždžionių rūšių, kurios dažnai pasibučiuoja, šunys ir katės taip pat palaižo vienas kitam snukučius ir t.t.

Iš senovės...

Senovės Indijos Vedų tekstuose bučiavimasis yra minimas ne vieną kartą, o Kamasutroje (Kama Sutra) yra net atskiras skyrius visų rūšių bučiniams. Kai kurie antropologai teigia, jog net graikai išmoko apie erotinį bučiavimąsi iš indų, kuomet Aleksandras Didysis įsiveržė į Indiją 326 m. p. m. e. Tačiau tikrai negalime teigti, kad būtent Indijoje jie ir gimė... Herodotas savo tekstuose, kurie yra datuojami iki 5 amžiaus p. m. e., kalba apie bučinius tarp persų, kurie pasisveikindami su vienodo rango vyrais pasibučiuodavo į lūpas, o žemesnio rango – į skruostą. Taip pat minima, kad egiptiečiai graikų į lūpas nebučiuodavo vien dėl to, kad jie valgydavo karves, kurios buvo jiems šventos.

Tarp romėnų bučiniai buvo dar labiau paplitę. Jie skirtingais pavadinimais išskirdavo aistringus bučinius mylimosioms (mylimiesiems), skruosto bučinius šeimos nariams, draugams bei rankos bučinius valdovams. Romėnams bučiniai pasitarnaudavo socialiniais, politiniais bei seksualiniais tikslais. Taip pat nuo jų laikų iki šių dienų išliko tradicija, per vestuves pabučiuoti nuotaką.

Romos imperijos nuosmukio bei Krikščionybės kilimo metu bučinių reikšmė šiek tiek pakito. Ankstyvieji krikščionys pasveikindavo vienas kitą šventu bučiniu, kuris buvo susijęs su dvasios perdavimu. Už bažnyčios ribų bučiniai buvo naudojami tik socialiniais tikslais, pavyzdžiui, vasalai bučiuodavo karaliaus žiedą rodydami jam pagarbą. Romantiški bučiniai rodos buvo išstumti iš viešo gyvenimo, o vėl apie tai prabilta tik 11 amžiaus pabaigoje. Romeo ir Džiuljetos bučinys laikomas kaip simboliu niekieno necenzūruojamos, laisvos romantiškos meilės.

 

Taip pat skaitykite

seksas su uzsienieciu
Seksas su užsieniečiu - paslaptys ir ypatumai2015-02-02
Nesenai grįžote iš atostogų ir pajutote, kad jūsų širdis sužeista. Kas jis? Japonas, italas ar anglas? Kuo jis jus sužavėjo ir sugundė? Ar skiriasi seksas su kitos šalies vyru? Žemiau išvardintos skirtingų tautybių vyrų seksualinės paslaptys.
Buciniai
50 įvairių bučinių variantų2015-01-27
Bučiniai yra vienas maloniausių ir mieliausių veiksmų, tinkančių visoms progoms. Kiek jų variantų žinote? Tris? Keturis? Mes jums paruošėme jų net 50!
Kama Sutra
1500 metų senumo Kamasutra (1)2013-11-27
Seniausias ir populiariausias sekso gidas iš Indijos - "Kama Sutra for Vatsyayana". Jis buvo parašytas maždaug prieš 1500 metų ir...
sekso abecele
TSRS erotikos abėcėlė (1931 m.) (2)2013-11-05
Siūlome prisiminti senus laikus ir peržvelgti SSRS liaudies artisto Sergejaus Dmitrievichiaus Merkurovo (С. Дмриевич Меркуров) meilės abėcėlės vizualizaciją (1931 m.). Sunku patikėti, bet šis meninkas buvo žinomas skulptorius...
pasimatymu gidas moterims
20 amžiaus pasimatymų gidas moterims (1)2013-10-07
Kaip damai nederėtų elgtis pasimatyme su džentelmenu? Šiais laikais tai skambėtų kažkas tokio: kaip *tiolkai nesusimauti esant pasimatyme su bernu. Bet ar pasikeitė tik tiek, kad vietoje damų atsirado tiolkos, o...

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...