Straipsnis

2014-06-21

Masturbacija: mitai ir faktai

masturbacija

Į masturbaciją nuo senų laikų buvo žiūrima kaip į nuodėmę ir gėdą. Daugelis ja užsiiminėja paslapčia ir apie tai nekalba. Dėl to žmonės gauna nepakankamai informacijos apie šią seksualinio pasitenkinimo formą.

IŠ SENOVĖS

Senovės graikų ir romėnų istoriniuose užrašuose apie masturbaciją buvo užsimenama retai, nors Hipokratas, laikomas medicinos tėvu, sakė, kad per dažnas sėklos išsiliejimas gali sukelti išsekimą. Dvasininkai masturbaciją vadino "saviapgaule", "savęs teršimu", "moraliniu nusmukimu" ir t.t. Toks požiūris į masturbaciją sietinas ir su šveicarų gydytojo Tisso darbais, kuris ją nagrinėjo kaip medicininę problemą, kurią reikia gydyti. Daugelis tikėjo, kad masturbacija sukelia psichines ligas, epilepsiją, atsiranda spuogų, krenta svoris, sumažėja protinės galios ir netgi greičiau ateina mirtis. Tėvai kaip įmanydami ieškojo būdų išgelbėti savo vaikus nuo masturbavimosi. Gydytojai su malonumu jiems padėjo, juk jų pareiga - padaryti galą šiai baisiai "ligai". Buvo išleista daug pinigų ir energijos įvairiems gydymo būdams - nuo elektroninių spynų, diržų ir kitų priemonių iki chirurginio "gydymo", po kurio pacientas beveik netekdavo lytinių organų. Drastiškiausios priemonės - kastracija ir klitorio pašalinimas - buvo labai populiarios 19-ame amžiuje.

20-ojo amžiaus pradžioje vis daugiau gydytojų ėme teigti, kad masturbacija nesukelia jokių ligų. Patys drąsiausi kaip tik patardavo žmonėms masturbuotis: moterims, kad išvengtų isterijos, o vyrams - kad neitų pas prostitutes.

ŠIAIS LAIKAIS

Šiandieninis požiūris į šią pasitenkinimo formą dar palankesnis. Tyrimai rodo, kad daugelis žmonių masturbaciją priima kaip visai normalų ir įprastą dalyką.

Seksologai taip pat tam pritaria. Pasak jų, žmonės, kurie nesimasturbuoja, dažniau turi sveikatos ir psichologinių problemų, pavyzdžiui, vyrams pasireiškia erekcijos sutrikimai, moterims - orgazmo nebuvimas. Be to, masturbacija turi ir eilę kitų privalumų. Ji suteikia išeitį žmonėms, kurie negali susirasti seksualinio partnerio. Taip pat ji labai naudinga tiems žmonėms, kurių seksualiniai poreikiai labai dideli ir jų partneris nesugeba jų patenkinti. Arba sergant AIDS - tai viena iš saugausų sekso formų. Be to, masturbacija - puiki priemonė pašalinti įtampą ir atsipalaiduoti.

Truputis faktų. Remiantis amerikiečių seksologo Alfred'o Kinsey duomenimis, 92% vyrų ir 62% moterų masturbavosi bent vieną kartą per savo gyvenimą. Kitoje apklausoje 78% jaunų moterų pavirtino, kad jos užsiima masturbacija. Pasirodo, kad daugiau nei puse moterų masturbuojasi ir nelaiko šio malonaus užsiėmimo gėda. Jaunuoliai, nuo 12 iki 20 metų masturbuojasi vidutiniškai 57 kartus per metus, o nuo 21 iki 25 metų - 42 kartus per metus. Netekėjusios moterys, nuo 18 iki 24 metų, vidutiniškai masturbuojasi 37 kartus per metus.

O kaip yra šeimose? Daugelis teigia, kad žmonės po vedybų nebesimasturbuoja. Tai - netiesa. Netgi 72% vedusių vyrų masturbuojasi vidutiniškai 24 kartus per metus, o ištekėjusių moterų - vidutiniškai 10 kartų per metus. Ir nenustoja masturbuotis net po ilgų vedybinio gyvenimo metų. Žinoma, jei masturbacija kelia pavojų šeimyniniam gyvenimui, iššaukia nesutarimus, kaltės jausmą, tai reikėtų kreiptis į gydytoją ir paprašyti pagalbos. Tačiau, jei masturbacija suteikia malonumą, tai ji tikrai nesukels nei jums, nei jūsų partneriui problemų.

Yra ir tokių žmonių, kurie niekada nesimasturbavo. Žmonės nusprendžia nesimasturbuoti dėl religinių įsitikinimų, asmeninių aplinkybių ar kitų priežasčių. Tačiau, tai nereiškia, kad jie gyvena nepilnavertišką gyvenimą ir jokie sekso "ekspertai" neturi teisės vadinti jų keistais. Kaip elgtis sekso srityje, kiekvienas pasirenka pats.

 

Taip pat skaitykite

virtualus seksas
Virtualaus sekso pliusai ir minusai2013-10-21
Virtualus seksas - tai ne tik bendravimas su kitos lyties atstovu internetu. Pats seniausias virtualaus bendravimo būdas yra seksas telefonu. Taip pat ir apsikeitimas erotinio pobūdžio sms žinutėmis.
aistringas seksas automobilyje
Seksas mašinoje2013-09-12
Daugelis porų dažniausiai mylisi lovoje ir misionieriaus poza. Tačiau yra nemažai aštrių pojūčių mėgėjų, kurie tik ir trokšta išbandyti kažką nestandartiško ir keisto. Šis straipsnis ir yra skirtas atsakyti į panašius klausimus ir išsiaiškinti sekso mašinoje privalumus bei trūkumus.
medituojanti moteris
Apie orgazminę meditaciją2013-07-29
Orgazminė meditacija - tai technika, kurią sugalvojo "nuogos jogos" propaguotoja Nicol'ė Dedon. Ji yra knygos "Moteriškojo orgazmo menas" autorė ir komunos "One Taste" įkūrėja. Į ją susirenka vyrai ir moterys tyrinėti moteriškojo orgazmo fenomeną.
senovinis piesinys
Istoriniai faktai apie seksą2013-01-21
Kam buvo skirta dauguma viduramžių korėjiečių traktatų apie seksą, kas tikrinta merginai prieš pirmąją vedybinę naktį senovės Romoje, kaip kovota prieš homoseksualus viduramžių Venecijoje? Šiame straipsnyje - atsakymai į šiuos ir kitus klausimus.
sekso istroskusi moteris
Trumpi seko patarimai, kurių negali neišbandyti! (5)2012-03-13
Sekso patarimai gali būti ilgi ir sudėtingi, tačiau šie – lengvai ir greitai „virškinami“, todėl nepraleisk progos jais pasinaudoti! Jeigu žinote ir daugiau tokių, kuriuos esate patys išbandę - pasidalinkite su visais parašydami komentarą!

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...