Straipsnis

2014-04-25

Analinis seksas (2 dalis)

analinis seksas 2 dalis

Tęsiame pradėtą temą apie sekso tipą, kuris kelia daugiausiai klausimų. Kadangi tiek daug abejonių, dvejonių ir neaiškumų, šie straipsniai padės bent daliai jų prasklaidyti.  Pirmąją straipsnio dalį rasite čia.

11. Koks lubrikantas tinkamiausias analiniam seksui?

Vanduo ir seilės tikrai netiks. Iš vaginos išskiriamų gleivių taip pat neužteks. Vazelinas arba kiti riebaliniai tepalai gali suardyti lateksą, iš kurio pagamintas prezervatyvas. Reiktų naudoti tik specialius, analiniam seksui skirtus lubrikantus. Jie drėkina ir apsaugo nuo bakterijų. Taip pat atpalaiduoja sfinkterio raumenis ir ne taip greitai išdžiūva, kaip įprasti lubrikantai. Dažniausiai tokie lubrikantai būna pagaminti iš silikono. Jų tąsumo masė specialiai pritaikyta tiesiajai žarnai, kad nepažeistų jos plono audinio ir nesukeltų traumų, pavyzdžiui, įtrūkimų. Analiniuose lubrikantuose būna ir nuskausminamųjų bei priešinfekcinių komponentų.

Jei užsiimate analiniu seksu retai, tai didelės lubrikanto tūbelės jums neprireiks. O jei jau tokią įsigijote, būtinai patikrinkite galiojimo datą. Gal nuo analinio sekso praėjo metai, ir jo galiojimo laikas jau senai pasibaigęs.

Jei neturite po ranka analinio tepalo, tiks ir įprastas lubrikantas. Tačiau tik vienkartiniam atvejui. Jei analiniu seksu užsiimate pastoviai, geriau naudoti specialiai tam pritaikytas priemones.

12. Kaip tinkamai naudoti lubrikantą?

Užsiimant analiniu seksu, lubrikantas būtinas!

Pirma užtepkite lubrikantą ant prezervatyvo, po to - masažuojančiais judesiais ant sfinkterio žiedo ir tik tada atsargiai sutepkite pirštu analinės angos ertmę. Analiniam seksui skirti žaisliukai taip pat turi būti sutepti lubrikantu. Jei sekso metu pastebėjote, kad tepalas išdžiuvo, sustokite ir patepkite dar. Auksinė analinio sekso taisyklė: "Lubrikanto per daug nebūna". Geriau jau daugiau, nei per mažai.

13. Ar saugus analinis fistingas ir kaip jam pasiruošti?

Fistingas - tai kumščio įvedimas į analinę angą. Fistingą ar kitų stambių daiktų įvedimą į anusą, daugelis laiko ekstremalia sekso rūšimi. Be abejonės, fistingas yra rizikingas. Be treniruočių juo užsiimti nepatariama. Raumenų elastingumą galima treniruoti specialiu analiniu kaiščiu. Ir tai daryti reikia pamažu, neskubant, po milimetrą didinant kaiščio diametrą. Ir žinoma, nereikia gailėti lubrikanto.

14. Kas yra analiniai sekso žaisliukai ir kam jie reikalingi?

Analiniai žaisliukai reikalingi stimuliuoti anusą - tiek masturbacijos, tiek sekso metu. Žaisliukų įvairovė didžiulė:

  • Yra analinių kaiščių, falo imitatorių, vibratorių, analinių karoliukų. Jie skiriasi pagal spalvą, formą, medžiagą, minkštumą/kietumą. Analinis falo imitatorius arba kaištis įprasto sekso metu gerokai susiaurina vaginą. Tai porai sukelia stipresnius pojūčius. Sustiprinti pojūčius gali ir analinis vibratorius. Sekso metu vyras pajaus visus pulsavimus, einančius per moters analinę sienelę.
  • Sekso prekių parduotuvėse galima įsigyti analinių skėtiklių. Jie yra kriaušės formos, kurią spaudžiant didėja jos apimtis. Skėtikliai labai tinka treniruoti anuso raumenis, o, taip pat ir tuo atveju, jei moteris dievina pilnumo pojūtį.
  • Tai pat yra ir kombinuotų žaisliukų, kurie vienu metu stimuliuoja kelias zonas. Pavyzdžiui, anusą ir tašką G, arba anusą ir klitorį.
  • Erotinių prekių parduotuvėse galima įsigyti ir straponų, t. y. falo imitatorių, pritaisytų prie kelnaičių. Jais galima paįvairinti savo seksualinį gyvenimą - pasikeičiant vaidmenimis.
  • Poros vis dažniau naudoja erekcinius žiedus su analiniu stimuliatoriumi arba vibratoriumi.

15. Ar tiesa, kad vyrai, mėgstantys analinį seksą, yra užsimaskavę gėjai?

Šis teiginys turi pagrindo, tačiau tik tuo atveju, jei vyras sutinka mylėtis tik iš užpakalio. Normalus heteroseksualas mėgsta užsiimti seksu iš visų pusių ir visomis pozomis.

16. Ar analinis seksas sukelia viduriavimą?

Pats savaime nesukelia. Tačiau kartais tokių atvejų pasitaiko, ypač jei žmogus turi polinkį į viduriavimą arba buvo sudirginta tiesioji žarna. Sudirginimą gali sukelti po klizmos užsilikęs vanduo, taip pat į tiesiąją žarną papuolusi sperma arba netinkamas savo sudėtimi lubrikantas.

17. Ar tiesa, kad analinio sekso metu dažnai išeina dujos?

Tai nutinka ir mylintis įprastu būdu. Tačiau vaistinėje visada galima įsigyti preparatų, padedančių sumažinti pilvo pūtimą sekso metu.

18. Ar galima pastoti užsiimant analiniu seksu?

Tokia galimybė yra. Žinoma, sperma iš tiesiosios žarnos tiesiogiai į gimdą nepapuola. Tačiau ji gali ištekėti iš išeinamosios angos ir patekti į vaginą. Tai ypač tikėtina, jei moteris po sekso neskuba į dušą, o ramiai pasilieka gulėti ant pilvo.

19. Ar nekenksminga užsiimti oraliniu seksu po analinio sekso?

Jei mylėjotės su prezervatyvu, pakanka jį nusiimti arba pakeisti nauju. Jei nesinaudojate prezervatyvu, nenustebkite, jei merginai netikėtai prasidės gerklės arba dantenų uždegimas. Šį uždegimą sukelia E. coli bakterija, patekusi į netinkamą vietą.

20. Ar gali moteris patirti orgazmą analinio sekso metu?

Gali. Tačiau jį patiria tik labai nedidelis kiekis moterų. Pavyzdžiui, jei pas moterį įėjimas į gimdą išlenktas link stuburgalio, tai esant giliems judesiams yra didelė tikimybė patirti gimdos orgazmą.

Nereikėtų pamiršti, kad moters orgazmas labai priklauso nuo ryšio su partneriu. Pasitaiko tokių atvejų, kad viena ir ta pati moteris su vienu partneriu patiria daugybę orgazmų analinio sekso metu, o su kitu - tik skausmą ir diskomfortą.

 

Taip pat skaitykite

analinis seksas 3 dalis
Analinis seksas (3 dalis) (1)2014-05-08
Ilgai laukta, paskutinė dalis apie analinį seksą jau čia. Tikimės daugumai šie klausimai ir atsakymai padėjo išspręsti ilgai kamavusius neaiškumus apie vieną iš daugiausiai disgusijų sukeltį sekso tipą.
analinis seksas
Analinis seksas (1 dalis) (1)2014-04-17
Kokia sekso rūšis visiems kelia daugiausiai klausimų? Taip, tai analinis seksas. Šiame straipsnyje rasite atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei daug naudingos informacijos apie analinį seksą.
moteru biseksualumas
Moterų biseksualumas2013-10-14
Daugiau nei pusė moterų pasakojo, kad jų pirmoji lesbietiška patirtis buvo sėkminga ir maloni. Nemažai moterų prisipažino, kad užsiimdamos seksu su mergina, patyrė nepaprastai stiprų orgazmą...
gulinti moteris lovoje
5 dalykai, kurių moterys nepakenčia lovoje2013-05-02
Turbūt nei vienas vyras nesididžiuotų vadinamas "nuobodžiu meilužiu". Ir kažin ar nors viena moteris norėtų praleisti naktį arba gyventi su tokiu "eržilu". Todėl šie keli patarimai padės vyrams geriau pažinti moteris ir suprasti ko jos nemėgsta lovoje.
pusnuoge moteris lovoje
Moterys labiau ištvirkusios nei vyrai2012-10-31
Jaunos moterys ėmė labiau ištvirkauti nei vyrai. Atlikto tyrimo metu buvo išaiškinta, kad būdamos 21 metų jos jau turėjo devynis sekso partnerius - du kartus daugiau nei to paties amžiaus vyrai.

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Rugile
Svečias
2014-04-26 21:08
kaip man patinka savaitgalio rytais ir vakarais pasiskaitineti :P
Loretux
Svečias
2014-04-25 20:06
Liuks!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...