Straipsnis

2014-04-17

Analinis seksas (1 dalis)

analinis seksas

Kokia sekso rūšis visiems kelia daugiausiai klausimų? Taip, tai analinis seksas. Šiame straipsnyje rasite atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei daug naudingos informacijos apie analinį seksą.

1. Ar gali analinis seksas sukelti išmatų nelaikymą ir tiesiosios žarnos prolapsą?

Jei laikomasi visų taisyklių, tai įprastai tokių negalavimų nebūna. Žinoma, yra žmonių, kurie turi silpnai išsivysčiusius sfinkterius ir tiesiosios žarnos raumenis. Iš principo, jiems gali grėsti tokie nemalonumai. Bet tiesiosios žarnos raumenis galima sustiprinti specialiais pratimais.

2. Ar kenksmingas analinis seksas?

Analinis seksas gali būti kenksmingas tik tuo atveju, jei tai daroma neteisingai. Štai pagrindiniai rizikos veiksniai:

  • Užsiimant analiniu seksu yra didesnė tikimybė užsikrėsti venerinėmis ligomis, nei mylintis įprastu būdu. Vidiniai tiesiosios žarnos audiniai labai ploni, todėl infekcija lengviau patenka į organizmą.
  • Dėl stiprių ir greitų judesių tiesiojoje žarnoje gali atsirasti įtrūkimų ir netgi plyšti sfinkteris.
  • Dažnas traumuojantis analinis seksas gali sumažinti sfinkterio raumenų tonusą. Kyla grėsmė susirgti liga, žinoma kaip žiojėjanti anga.
  • Neteisingas analinis seksas padidina tiesiosios žarnos vėžio riziką.

Tačiau analiniu seksu užsiimant teisingai ir atsargiai, rizikos beveik nėra. Atvirkščiai, analinis seksas net gali būti netgi naudingas kai kurių susirgimų profilaktikai.

3. Ar analinis seksas sukelia hemorojų?

Iš vienos pusės, jei nesilaikysite saugaus analinio sekso technikos, jis gali sukelti hemorojų. Tačiau iš kitos pusės, saikingas analinis seksas gali tarnauti kaip hemorojaus profilaktika. Pastovus analinės angos raumenų masažas neleidžia kraujui užsistovėti apatiniame dubenyje, taip pagreitindamas ligos gijimą.

4. Kaip dažnai galima užsiimti analiniu seksu?

Seksologai rekomenduoja analiniais malonumais mėgautis ne dažniau nei 1-2 kartus per savaitę. Tačiau kiekviena pora yra individuali, todėl ši taisyklė nėra griežta. Dažniau užsiimti analiniu seksu nerekomenduojama, jei po sekso jaučiami nemalonūs pojūčiai: deginimas arba problemos sėdint.

5. Kam negalima užsiimti analiniu seksu?

Visiems, kurie turi hemorojų, įtrūkimus analinėje angoje ar serga kitomis tiesiosios žarnos ligomis. Taip pat analinis seksas nerekomenduojamas viduriavimo arba vidurių užkietėjimo metu.

Jei analinio sekso metu arba po jo jaučiami skausmai, tai vertėtų neskubėti ir palaukti tinkamesnio laiko. Ir žinoma, pasitikrinti, ar tikrai viską darote teisingai.

6. Ar galima užsiiminėti analiniu seksu nėštumo metu?

Nėščioms moterims padidėja audinių elastingumas, todėl įvesti penį į analinę angą tampa gerokai lengviau. Taip pat padidėja ir hemorojiniai mazgai, kurių dėka moteris jaučia dar didesnį malonumą. Tačiau iš alternatyvių sekso būdų - analinis yra pats pavojingiausias nėštumo metu. Didelė rizika užnešti E. coli bakteriją į makštį. Be to, padidėję hemorojiniai mazgai gali traumuotis, o tai gali sukelia kraujavimą ir paraproktito vystymąsi.

Iš tiesų, užsiimti analiniu seksu nėštumo metu galima, tačiau būtina griežtai laikytis visų rekomendacijų.

7. Ar nekenksmingas išangės laižymas?

Glamonės, žinomos kaip anilingas arba rimingas, yra gana pavojingos. Galima susirgti stomatitu ir kitomis burnos ligomis. Žaisdami savo liežuviu išangėje, taip pat galite užsikrėsti venerinėmis ligomis - hepatitu, gonorėja arba netgi ŽIV. Todėl tokiems žaidimams geriausia naudoti maistui skirtą plėvelę arba nukirptą lateksinio prezervatyvo atraižėlę. Jei vis tik nusprendėte nesilaikyti saugumo priemonių, tada bent jau kruopščiai išprauskite analinę zoną, o dar geriau - nuskuskite ten plaukus.

8. Ar užsiimant analiniu seksu reikalingas prezervatyvas?

Daugelis vyrų ploja rankomis: "Valio! Pagaliau be prezervatyvo!" Jie džiaugiasi be reikalo. Užsiimant analiniu seksu, prezervatyvas reikalingas. Žinoma, rizika pastoti - minimali. Tačiau yra, jei spermatozoidai nutekėtų į makštį.

Didžiausias pavojus - mikroorganizmai, gyvenantys tiesiojoje žarnoje. Vyrams jie gali sukelti šlapimo takų ligas, o moterims - cistitą. Taip pat, kaip ir minėta anksčiau, galima užsikrėsti venerinėmis ligomis. Beje, sperma, papuolusi į tiesiąją žarną, merginai gali sukelti viduriavimą.

9. Kokie prezervatyvai tinkamiausi analiniam seksui?

Tinka visi. Tačiau geriau naudoti padidinto stiprumo (extra strength) prezervatyvus.

10. Ar reikia pakeisti prezervatyvą, jei po analinio sekso norima pasimylėti įprastu būdu?

Būtina! Kitu atveju, galima užnešti infekciją į makštį ir sukelti uždegimą. Varpa, žaisliukai arba pirštai, pabuvoję analinėje angoje, turi būti kruopščiai nuplaunami. Ir tik po to jais galima liesti vaginą. O pasimylėję įprastu būdu, galite pereiti prie analinio sekso, nekeisdami prezervatyvo.

Taip pat skaitykite

analinis seksas 3 dalis
Analinis seksas (3 dalis) (1)2014-05-08
Ilgai laukta, paskutinė dalis apie analinį seksą jau čia. Tikimės daugumai šie klausimai ir atsakymai padėjo išspręsti ilgai kamavusius neaiškumus apie vieną iš daugiausiai disgusijų sukeltį sekso tipą.
analinis seksas 2 dalis
Analinis seksas (2 dalis) (2)2014-04-25
Tęsiame pradėtą temą apie sekso tipą, kuris kelia daugiausiai klausimų. Kadangi tiek daug abejonių, dvejonių ir neaiškumų, šie straipsniai padės bent daliai jų prasklaidyti.
moteru biseksualumas
Moterų biseksualumas2013-10-14
Daugiau nei pusė moterų pasakojo, kad jų pirmoji lesbietiška patirtis buvo sėkminga ir maloni. Nemažai moterų prisipažino, kad užsiimdamos seksu su mergina, patyrė nepaprastai stiprų orgazmą...
gulinti moteris lovoje
5 dalykai, kurių moterys nepakenčia lovoje2013-05-02
Turbūt nei vienas vyras nesididžiuotų vadinamas "nuobodžiu meilužiu". Ir kažin ar nors viena moteris norėtų praleisti naktį arba gyventi su tokiu "eržilu". Todėl šie keli patarimai padės vyrams geriau pažinti moteris ir suprasti ko jos nemėgsta lovoje.
pusnuoge moteris lovoje
Moterys labiau ištvirkusios nei vyrai2012-10-31
Jaunos moterys ėmė labiau ištvirkauti nei vyrai. Atlikto tyrimo metu buvo išaiškinta, kad būdamos 21 metų jos jau turėjo devynis sekso partnerius - du kartus daugiau nei to paties amžiaus vyrai.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Patyręs (-usi)
Prisijungė: 2014-01-25
Pranešimai: 50
2014-04-17 12:59
Viskas aiskiai ir trumpai atsakyta! laukiu kitu daliu!

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...