Straipsnis

2013-02-26

Tai, ko dar nežinojai apie vienišius...

moteris pasiremusi ranka

Biologė antropologė dr. Helen Fisher kartu su biologu iš Kinsy instituto Justin R. Garcia atliko tyrimą su 5 tūkst. vienišų vyrų ir moterų bei 1 tūkst. vedusių asmenų.Visi dalyviai turėjo atsakyti  virš 200 klausimų apie seksą ir santykius.

Anot dr. Helen Fisher, nepaisanto to, kad nemažai girdime apie vienkartines draugystes ir išsiskyrimus, dabar gauta pakankamai svarių įrodymų, jog dauguma vienišų vyrų ir moterų ieško ištikimų, patikimų bei skaidrių santykių.

Pateiksime jums keletą Įdomiausių tyrimo išvadų:

1. Draugai su papildoma seksualine nauda (angl. friends with benefits)  yra dažnesni nei manyta - 40 proc. moterų bei 53 proc. vyrų pripažino, kad yra turėję tokių santykių. Iš jų 44 proc. atskleidė, kad šie santykiai peraugo į ilgalaikę draugystę. Tai net 24 proc. daugiau nei 2011 metais.

2. Pirmiausia - įsipareigojimai, o tik vėliau - seksas. 37 proc. moterų sutinka atsiduoti tik po įsipareigojimų vienas kitam. Tai apie 10 proc. daugiau nei 2011 metais.

3. Vis daugiau pažinčių įvyksta internetu. Pažinčių portalai skųstis neturėtų - net 27 proc. vienišių pripažino užmezgę pažintis internetu ir tik 7 proc. - bare/kavinėje.

4. Dauguma vienišių (net 97 proc.) teigia, kad partnerio (-ės) seksualinis patenkinimas yra daug svarbiau nei savęs paties.

5. Seksualinio turinio sms žinutės vis dar išlieka populiarios. Žinant kokie gali būti to padariniai, 57 proc. vyrų ir 45 proc. moterų siuntinėja arba gauna sex turinio žinutes. O įdomiausia, kad net 23 proc. iš jų pasidalina turiniu su pašaliniais.

Dauguma vienišų žmonių pripažįsta, kad sex žinutės gali pakenkti jų reputacijai (75 proc.), karjerai (72 proc.) bei savigarbai (60 proc.)

6. Internete esanti informacija apie jus yra svarbesnė nei bet kada anksčiau. Pasirodo, kad 45 proc. vyrų ir 27 poc. moterų atšauktų pirmąjį pasimatymą, jeigu ten rastų kažką neigiamo.

7. Vieniši žmonės optimistiškai žiūri į santuoką. 9 iš10 vienišių nemano, kad santuoka yra našta ar laisvių suvaržymas.

8. Vedę žmonės patiria daugiau orgazmų. 47 proc. vedusių teigia, kad 90 proc. visų seksualinių užsiėmimų metu pasieka orgazmą, tai 50 proc. dažniau nei vieniši.

9. 20-mečiai vienišiai dažniausi šnipinėtojai. 29 proc. pripažįsta, kad slapčia yra bent kartą prisijungę prie naujojo draugo (-ės) Facebook profilio, 18 proc. - elektroninio pašto, 26 proc. - skaitę sms žinutes. Net ketvirtadalis visų vienišų moterų pripažįsta, jog pradėjus susitikinėti apšniukštinėtų jo kišenes, spintą bei apatinių stalčių.

Nors tyrimas buvo atliktas Jungtinėse Amerikos Valstijose, neabejojame, jog gauti rezultatai su europiečiais kardinaliai nesiskirtų, o kaip manote jūs?

 

Taip pat skaitykite

porele ziuri filma
Daugiau filmų - mažiau skyrybų2014-02-12
Pasirodo, pakanka poroms kartu peržiūrėti ir aptarti 5 filmus per mėnesį apie meilę bei santykius, kad naujai susituokusių porų išsiskyrimo procentas per pirmus trejus metus sumažėtų perpus. Tyrimas porų atskleidė, jog...
santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
pirstais padaryta sirdele
Kas yra meilė?2013-02-20
2012 metais „Google“ paieškoje vienas iš populiariausių įrašų buvo „Kas yra meilė?“. Tačiau koks galėtų būti atsakymas į šią užklausą? Fizikai, psichoterapeutai, filosofai, rašytojai ir dvasininkai į šį klausimą pateiktų skirtingus atsakymus, rašo The Guardian.
moters akis is arti
Melagių dažniausiai vartojami žodžiai 2013-01-04
Jūsų ir vaikino santykiai geri, nors kartais ir kyla šiokių tokių nesutarimų. Vienintelės jo melagystės yra nekalti prasimanymai. Tačiau naudinga žinoti, kada jis iš tikrųjų pradeda meluoti ir jus apgaudinėti.
taure ir vynas
Romantiški filmai - priešas santykiams? (1)2012-10-09
Edinburge esančio Heriot Watt (HW) universiteto mokslininkai nustatė, kad romantinių filmų žiūrėjimas iš tiesų gali pakenkti jūsų meilės santykiams, praneša BBC. Pasak mokslininkų, tai skatina nerealistiškus lūkesčius meilės srityje.

Komentarai (2)

AutoriusKomentaras
Guste
Svečias
2013-02-27 21:02
Gal dar turim galios pakeist ten kur matom klaidu :)
Jonas
Svečias
2013-02-27 11:08
Tokie tyrimai su amerikieciais labai taikliai nupasakoja musu ateiti..

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...