Straipsnis

2012-10-09

Romantiški filmai - priešas santykiams?

taure ir vynas

Edinburge esančio Heriot Watt (HW) universiteto mokslininkai nustatė, kad romantinių filmų žiūrėjimas iš tiesų gali pakenkti jūsų meilės santykiams, praneša BBC. Pasak mokslininkų, tai skatina nerealistiškus lūkesčius meilės srityje.

HW mokslininkai išsiaiškino, kad tokių filmų kaip „Pabėgusi nuotaka” („Runaway Bride”) ir „Noting Hilas” (“Notting Hill”) gerbėjai dažnai nesugeba bendrauti su savo partneriu. Dauguma tokių filmų entuziastų laikėsi nuostatos, kad jei kam nors lemta būti su tavimi, tai jis turi be žodžių žinoti, ko tu nori.

HW psichologai ištyrė 40 daugiausiai 1995-2005 m. sėkmės sulaukusių filmų ir nustatė kelias bendras idėjas, kurios, jų manymu, yra nerealistiškos.

“Problema tame, kad nors dauguma mūsų žinome, jog idealių santykių idėja yra nerealistiška, kai kurie iš mūsų vis dar yra labiau nei įsivaizduojame įtakojami žiniasklaidos vaizduojamų santykių”, - teigia dr. Bjarnas Holmsas.

Tarp neigiamai meilės santykius veikiančių filmų: „Jums žinutė” („You've Got Mail”), „Tai nutiko Manhetene” („Maid In Manhattan”), „Vedybų planuotoja” („The Wedding Planner“), „Kol tu miegojai” („While You Were Sleeping”).

“Vedybų konsultantai dažnai susiduria su poromis, kurios tiki, kad seksas visada turi būti idealus ir, jei kam nors lemta būti su tavimi, tuomet jie be žodžių turi suprasti, ko tu nori. Dabar mes turime įrodymų, kurie leidžia teigti, kad populiarios visuomenės informavimo priemonės vaidina svarbų vaidmenį įtvirtinant šias idėjas žmonių mąstyme“, – sakė mokslininkas.

Tyrimo metu 100 savanorių studentų buvo paprašyti peržiūrėti 2001 m. romantinę komediją „Lemtingas atsitiktinumas“ („Serendipity“), o kiti 100 savanorių - Davido Lyncho dramą.

Romantinę komediją žiūrėję studentai buvo labiau linkę tikėti likimo valia ir lemtimi. Be to, tyrimo metu paaiškėjo, kad romantinių komedijų gerbėjai labiau tikėjo iš anksto nulemta meile.

Tyrimą atlikusios Kimberly Johnson teigimu, filmai atvaizduoja jaudulį, užsimezgus naujiems santykiams, bet tuo pačiu klaidingai verčia manyti, kad ištikima meilė prasideda nuo pat pirmo susitikimo, tuo tarpu realybėje šioms savybėms atsirasti reikia laiko.

 

Taip pat skaitykite

porele ziuri filma
Daugiau filmų - mažiau skyrybų2014-02-12
Pasirodo, pakanka poroms kartu peržiūrėti ir aptarti 5 filmus per mėnesį apie meilę bei santykius, kad naujai susituokusių porų išsiskyrimo procentas per pirmus trejus metus sumažėtų perpus. Tyrimas porų atskleidė, jog...
santuoka
Kada ir kodėl ištekėti2013-08-18
"Santuoka - tai tarsi apgulta tvirtovė: tie, kurie yra viduje, trokšta iš jos pabėgti, o tie, kurie lauke, nori į ją įsiveržti" - sakė prancūzų rašytojas Hervé Bazin'as. Tačiau kalbant atvirai, visos moterys be išimties nori ištekėti.
moteris pasiremusi ranka
Tai, ko dar nežinojai apie vienišius... (2)2013-02-26
Biologė antropologė dr. Helen Fisher kartu su biologu iš Kinsy instituto Justin R. Garcia atliko tyrimą su 5 tūkst. vienišų vyrų ir moterų bei 1 tūkst. vedusių asmenų.Visi dalyviai turėjo atsakyti virš 200 klausimų apie seksą ir santykius.
pirstais padaryta sirdele
Kas yra meilė?2013-02-20
2012 metais „Google“ paieškoje vienas iš populiariausių įrašų buvo „Kas yra meilė?“. Tačiau koks galėtų būti atsakymas į šią užklausą? Fizikai, psichoterapeutai, filosofai, rašytojai ir dvasininkai į šį klausimą pateiktų skirtingus atsakymus, rašo The Guardian.
moters akis is arti
Melagių dažniausiai vartojami žodžiai 2013-01-04
Jūsų ir vaikino santykiai geri, nors kartais ir kyla šiokių tokių nesutarimų. Vienintelės jo melagystės yra nekalti prasimanymai. Tačiau naudinga žinoti, kada jis iš tikrųjų pradeda meluoti ir jus apgaudinėti.

Komentarai (1)

AutoriusKomentaras
Ekspertas (-ė)
Prisijungė: 2011-08-07
Pranešimai: 69
2012-10-09 13:31
Teisybes tame tikrai yra, bet del to juk neatsisakysi ziureti tokiu filmu...

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...