Straipsnis

2016-05-10

6 priežastys, kodėl vyras nenori sekso

Vyrai visada nori sekso. Deja, šis įsitikinimas jau senai paseno. Dabar leistina manyti, kad vyrai, kaip ir moterys, turi pilną teisę ne visada norėti mylėtis. Tačiau kokios tikrosios priežastys, dėl ko vyras nenori sekso?

Žinoma, dailiosios lyties atstovės turi tik vieną atsakymą – kita moteris. Kaip elgtis: užjausti, išvaryti iš namų ar kreiptis į gydytoją? Priežasčių, kodėl vyras, pačiame jėgų žydėjime, nenori mylėtis su savo mylimąja yra kelios. Tarkim, jokios meilužės nėra. Tai kur tada šuo pakastas?

Priežastis Nr. 1: uždegiminės ligos

Dažniausiai paplitusi priežastis, kodėl vyras nenori sekso, yra uždegiminiai šlapimo takų ir dubens organų susirgimai. Tai gali būti infekcijos, kurios persiduoda lytiniu būdu. Jaunesni nei 38-40 metų vyrai dažnai serga chronišku prostatitu, kurio priežastys gali būti neišgydytų infekcinių lyties organų ligų pasekmės. Gaila, tačiau tokios ligos neturi simptomų. Sumažėjęs libido – viena iš komplikacijų, kur diagnozė akivaizdi. Ką daryti? Apsilankyti pas gydytoją, kadangi aromatinės žvakės ir gundantys apatiniai čia tikrai nepadės.

Priežastis Nr. 2: aterosklerozė

Antra, labiausiai paplitusi priežastis, kodėl vyras nenori sekso, yra kraujagyslių ligos – nepakankamas kraujo tekėjimas į genitalijas. Pasak mokslininkų, apnašos ant kraujagyslių sienelių sumažina kraujagyslių diametrą, per kurį kraujas patenka į vyro lytinį organą. Todėl vyras neturi jokio noro užsiimti seksu su savo partnere. Ką daryti: sunormalizuoti maistą, kuriame nebūtų riebalų. Rūkymas ir alkoholis tik pablogins situaciją, dėl ko dar labiau sumažės fizinis potraukis.

Priežastis Nr. 3: endokrininės sistemos ligos

Kodėl vyras nenori sekso ir atsukęs nugarą mylimajai, greitai užmiega? Kalta – paslėpta diabeto forma. Neteisingas gyvenimo būdas, bloga ekologija, stresai tapo ne senų, o jaunų žmonių diabeto ligos priežastimi. Kraujagyslių ir genitalijų nervų pažeidimas – viena iš tipiškų šio susirgimo priežasčių, kuri sutrikdo kraujotaką, dėl ko padidėja varpos jautrumas. Be to, vyras pradeda bijoti artumo, todėl, kad nežino, ar pajėgs patenkinti moterį. Ką daryti? Pirmiausia, reiktų pasitikrinti cukraus kiekį kraujyje, po to, pradėti gydymą.

Priežastis Nr. 4: vaistai

Kai kurie vaistai gali sumažinti lytinį potraukį. Pavyzdžiui, vaistai, mažinantys spaudimą, antidepresantai, tabletės nuo diabeto, antipsichoziniai preparatai, trankvilizatoriai.

Priežastis Nr. 5: chroniškas nuovargis

Chroniško nuovargio sindromas būdingas ne tik moterims, bet ir vyrams. Dažniausiai jis pasireiškia jauniems, veržliems vyrams, siekiantiems karjeros. Rezultatas – pervargimas ir seksualinio aktyvumo sumažėjimas. Tai ne depresija, o apatija: nuobodu ilsėtis, nuobodu mylėtis. Vyras, kuris pavargo darbe, labiausia trokšta – pamiegoti. Ką daryti: užsiimkite seksu ne vakare, o ryte. Gerai išsimiegojęs, vyras ryte bus energingas ir kupinas jėgų sekso malonumams.

Priežastis Nr. 6: stresas ir depresija

Jei vyras dažnai patiria stresą, tai gali sukelti chronišką depresiją ir sumažinti jo lytinį potraukį. Tada vyras nenori mėgautis seksu, kadangi šis malonus užsiėmimas jam atrodo nieko vertas, o gyvenimas – pilkas. Ką daryti? Reikalinga profesionalo pagalba – psichoterapeuto, kitu atveju situacija gali tik pablogėti.
 

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...