Straipsnis

2014-11-14

Seksas - 6 klaidingi įsitikinimai

seksas

Kaip bebūtų gaila, tačiau visi mes gyvename stereotipų ir prietarų pasaulyje. Ir jie paliečia mus bet kokioje gyvenimo sferoje. Nemažai jų sukurta ir apie seksą. Šiame straipsnyje rasite dažniausiai pasitaikančius klaidingus įsitikinimus sekso srityje ir psichologų patarimus, kaip jų išvengti.

Sekse reikia būti visiškai sąžiningam

Kai jūs su kuo nors susipažįstate, tikriausiai stengiatės paslėpti kai kuriuos savo trūkumus. Jei jūs turite spuogų, užmaskuojate juos pudra. Jei jus vargina blogas kvapas iš burnos – pakramtote mėtinės kramtomosios gumos. Kai du žmonės pradeda susitikinėti, jie palaipsniui atskleidžia savo tikrąjį veidą. Šis procesas reikalingas, kuriant santykius. Tačiau čia ir slypi pinklės. Turite būti atidūs, kad šis procesas nenueitų per toli.

Pavyzdžiui, kai jūs ką nors mylite, bet manote, kad jo nosis per didelė, nekartokite jam to vėl ir vėl... Geriau iš viso nieko nesakykite! Kai jūs mylitės, galite įsivaizduoti, kad jūs esate Sharon Stoun arba Richard‘o Gere‘o glėbyje, tačiau apie tai nebūtina sakyti savo partneriui. Tai pasakę, jūs jį tik įskaudinsite.

Arba jūs įsivaizduojate, kad užsiimate seksu cirko arenoje, o jūsų partneris yra labai nedrąsus. Nepatartina jam pasakoti apie tokias savo fantazijas, kadangi galite pakenkti savo santykiams. Žinoma, jūs turite būti sąžiningi su savo partneriu kuo dažniau, ypač, jei jūs susituokę. Tačiau sąžiningumas – tai ne pati geriausia mintis, jei ji skaudina žmogų, kurį jūs mylite.

Sekse būtina lyginti partnerius

Normalu, kad kartais reikia lyginti kai kuriuos dalykus. Jei jūs lyginate, pavyzdžiui, du restoranus ir padarote išvadą, kad vienas iš jų yra geresnis, tai natūralu, kad kitą kartą eisite į tą kuris mielesnis širdžiai. Taip pat galite lyginti ir kurortus, kuriuose atostogaujate, arba kelias batų poras, kurios patogesnės.

Tačiau lygindami sekso partnerius, jūs galite labai nudegti. Čia nekalbama apie dviejų žmonių palyginimą, kurį reikia pasirinkti tolimesniam gyvenimui. Psichologai turi omenyje tą atvejį, kai jūs su kažkuo užmezgėte pažintį, jums gera kartu ir patapote meilužiais. Va čia ir kyla pavojus. Jei jūs pradėsite lyginti esamą partnerį su buvusiuoju, galite labai pakenkti santykiams. Niekada nelyginkite partnerių ir sufokusuokite dėmesį į dabar gražiai besivystančius santykius.

Užsiimdami seksu, daugiau galvokite

Dažnai pasitaiko tokių atvejų, kad seksualinis potraukis tarp dviejų žmonių būna labai stiprus. Tai gerai. Tačiau iš kitos pusės tai kartu ir labai trapus jausmas. Pavyzdžiui, jei vyras bijo artėjančios erekcijos, tikėtina, kad jis jos negalės patirti. Jei moteris galvos apie orgazmą sekso metu, tai jo nepatirs visiškai. Pasak psichologų, jūs galvojate, kad jūsų seksualiniai jausmai sukoncentruoti ties pilvu ir keliais, o iš tiesų jie randasi pačioje jūsų kūno viršūnėje – galvoje. Jei jūs pradėsite lyginti, pavyzdžiui, kad jūsų naujasis meilužis netgi geresnis už buvusįjį, gerokai sumažinsite tikimybę patirti malonumą. Sekso metu jūs turite galvoti tik apie dabartinį savo partnerį. Tiesiog išmeskite visas pašalines mintis iš savo galvos ir mėgaukitės sekso teikiamais malonumais.

Aš nesugebėsiu patirti sėkmės sekse

Jei kada nors skaitėte garsių žmonių biografijas – profesionalių sportininkų, garsių aktorių ar menininkų – jūs žinote, kad viso to jie pasiekė tik daug dirbdami. Žinoma, jei žmogus gimė turintis išskirtinį talentą, tai kita kalba. Tačiau gyvenime svarbiausia pačiam pasiekti aukštumų, savo jėgomis įgyvendinti svajones. Kuo daugiau pastangų įdėsite, tuo daugiau pasieksite. Ta pati taisyklė galioja ir sekse. Kiekvienas gali tapti geriausiu meilužiu. Kai kuriuos sunkumus galima lengvai įveikti.

Vyrai dažnai klausia, ką daryti su priešlaikine ejakuliacija. Psichologai atsako, kadangi ji – patirties stokos rezultatas, bet kuris vyras, labai to norėdamas, gali išspręsti šią problemą. Jei jis ją spręs kartu su savo partnere – tai rezultatą pasieks gerokai lengviau ir greičiau.

Pagrindinis seksualinis moterų rūpestis – nesugebėjimas patirti orgazmo. Daugelis moterų susiduria su šia nemalonia problema. Jos taip pat ją gali išspręsti ir pademonstruoti naujai išmoktus „triukus“ savo partneriui.

Meilužiai – kaip du Siamo dvyniai

Jis mėgsta šokoladą, jai patinka vaniliniai ledai. Ji dievina žuvį, o jis – hamburgerius. Jai patinka opera, o – jis tuo metu užmiega krėsle. Žinoma, jūsų ir jūsų partnerio skoniai gali sutapti, tačiau ne visur ir ne visada. Kitaip ir būti negali. Visa tai sietina ir su seksu. Niekas neabejoja, kad jums abiems patinka orgazmas, o jam pasiekti yra daugybė įvairių būdų. Žinoma, sekse be kompromisų neapsieisite. Jūs turėsite išmokti patenkinti savo partnerį, netgi jei patys nenorite mylėtis arba negalite pasiekti orgazmo. To išmokti nesunku, be to, tai padės pagerinti jūsų santykius.

Tik kai jūs tikėsitės kažko nerealaus, galite patirti sunkumų. Nesitikėkite, kad jūsų partneris taps jūsų Siamo dvyniu.

Mano laikas jau praėjo

Daugelis mūsų sugebėjimų silpsta mums senstant. Tačiau nieko mes taip lengvai neatsisakome kaip sekso. Jei jūsų akys nusilpo, juk nesiliaujate skaityti ir žiūrėti televizorių, o einate pas okulistą ir prašote, kad išrašytų akinius. Tai kodėl gi nieko nedarote, kai susilpnėja jūsų seksualiniai pajėgumai?

Žinoma, natūralu, kad seksualinis aktyvumas su metais silpnėja, tačiau tai nereiškia, kad reikia liautis mylėtis. Senstant vyksta tam tikri žmogaus organizmo pasikeitimai. Pas vyrus ir moteris jie skirtingi. Vyrai praranda sugebėjimą į psichogeninę erekciją, todėl jiems reikia stimuliuoti penį. Moterų lytiniai organai neišskiria pakankamai drėgmės, todėl reikia naudoti lubrikantus.

Jei akiniai jums netrukdo skaityti knygas, tai ir seksas neturėtų tapti kliūtimi ar pašaliniu užsiėmimu, kuris, anot jūsų, skirtas tik jauniems žmonėms. Neatsisakykite užsiimti pačiu maloniausiu dalyku gyvenime. Mylėkitės, kol fiziškai būsite pajėgūs. Tai suteiks džiaugsmo ir įvairumo jūsų gyvenimui.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...