Straipsnis

2012-11-22

Dar kartą apie moterų ejakuliaciją

vyras su slapiu veidu

Moterų ejakuliacija - tai fenomenalus reiškinys, kuomet orgazmo metu iš makšties pliūpteli čiurkšlė skaidraus skysčio. Anglų kalboje tai dažnai vadinama "Squirting". Šis reiškinys - ginčytinas dalykas, kadangi net ir šiais laikais erotiniai romanai ar pornografiniai filmai linkę sudaryti įspūdį, lygtais visos moterys galėtų ejakuliuoti. Taip tikrai nėra, todėl daugelis vyrų suglumsta, kai po daugybės bandymų jų partnerėms nepavyksta to pasiekti.

Tikslus procentas moterų, kurioms tai pavyksta, nėra aiškus dar iki šiol. Net ir žinomų laboratorinių Masters‘o ir Johnson‘o tyrimų metu su daugiau nei 400 moterų nepavyko aptikti nei vienos, kuri orgazmo metu galėtų ejakuliuoti. Negana to, kaip teigia daugelio šalių ginekologai ir šeimos planavimo klinikų darbuotojai, reguliariai tai pasiekti pavyksta tik labai mažai daliai moterų.

Įtikinamiausią statistiką šioje srityje yra pateikęs Stanislav Kratochvil (1994), kuris nustatė, kad apie 6 proc. Čekijos moterų teigė gebančios ejakuliuoti.

Kiek būna to skysčio?

Turbūt ne vienam teko girdėti istorijų, kad orgazmo metu moteris ejakuliuoja ne vieną litrą šio skysčio, tačiau tai labai mažai tikėtina - kur tuomet toks kiekis gali būti kaupiamas?

Labiau tikėtinas vertinimas yra Jungtinių Amerikos Valstijų sekso guru ir pirmosios knygos apie moters G-tašką bendraautorės Beverley Whipple. Jos teigimu, dažniausiai ejakuliacinio skysčio būna ne daugiau nei pusė kavos puodelio.

Poveikis moterims

Kai pirmą kartą moteris sužino, kad gali ejakuliuoti - dažniausiai šiek tiek sutrinka. Tai visiškai normalu, juk lieka šlapia patalynė. Tuo labiau, kai dauguma galvoja, jog šis skystis - šlapimas. Nieko nuostabaus, kai po tokios patirties moteris bijo naujų lytinių santykių dėl partnerio reakcijos. Tačiau dauguma jų tikrai tam neprieštarauja ir netgi mėgaujasi.

Ar tai šlapimas?

Maždaug iki 1980-ųjų dauguma daktarų tikėjo, jog ejakuliacinis skystis ne kas kitas, o šlapimas, todėl gydymui skirdavo tam tikrus pratimus sustiprinti dubens raumenims.

Iš tiesų, daliai moterų tikrai išteka šiek tiek šlapimo sekso ar kitos veiklos metu. Daugeliui jų tai nutinka čiaudint, juokiantis, kosėjant ir pan. Tai labai dažnas reiškinys toms, kurios buvo gimdžiusios ir turi vaikų.. Tačiau mylintis tai nutinka tiktai glamonių, bet ne orgazmo metu.

1982-aisiais metais buvo išleista labai svarbi knyga, kuri pakeitė iki tol buvusį supratimą apie šį reiškinį. Jos autoriai buvo sekso ekspertai Whipple, Perry ir Ladas. Joje teigiama, kad tai visai ne šlapimas, o tam tikrų liaukų (vyriškasis jų atitikmuo - prostatos liauka) išskirtas skystis.

Išsamių tolimesnių šio skysčio tyrimų atlikta nebuvo. Galbūt dėl pavyzdžių trūkumo ar tiesiog per mažai šiai sričiai skiriamo dėmesio. Kad ir kaip bebūtų, naujausi tyrimai rodo, kad tai šarminis skystis, kuriame nėra karbamido bei kreatinino, kurie yra pagrindiniai šlapimo sudedamieji komponentai.

Ejakuliacinis skystis bespalvis, todėl priešingai nei šlapimas, nepalieka geltonų dėmių ant patalynės.

Mokslininkai teigė, kad jame yra tam tikrų cheminių ingredientų, kurie yra labai panašūs į tuos, kuriuos pagamina vyro prostata - ypatingai PAS (prostatos specifinio antigeno). Taip pat ir kitų -  fruktozės bei gliukozės.

Nuo 2000-ųjų metų vis daugiau mokslininkų teigė, jog šis skystis yra Skene liaukų išskiriama sekrecija. Jos išsidėsčiusios aplink moterų šlaplę (šlapimo vamzdelį).

2007-aisiais metais gerai žinomas Vienos mokslininkas dr. Florian Wimpissinger paskelbė svarbų tyrimą apie dvi moteris, kurios nuolat ejakuliuodavo. Jis su kolegomis nustatė, kad šių moterų ejakuliacinio skysčio cheminė sudėtis smarkiai skyrėsi nuo jų šlapimo. Jame buvo daugiau prostatinės rugšties fosfatazės, prostatos specifinio antigeno bei šiek tiek gliukozės.

Ar moterų ejakuliacija susijusi su G-tašku?

Galima rasti labai daug medžiagos teigiančios, kad būtent moters G-taško orgazmo metu labiausiai tikėtina patirti ejakuliaciją. Ši erogenonė zona yra glaudžiai susijusi su šlaple, todėl jos dirginimas visada sukelia norą šlapintis.

Nėra jokių abejonių, kad paspaudus G-taško sritį, bus tam tikras poveikis minėtoms Skene liaukoms, kurios kaip manoma yra moters ejakuliacijos šaltinis.

Kad ir kaip bebūtų, visą tiesą atskleidžiančių tyrimų iki šiol nėra atlikta, todėl viskas lieka eksperimentiniame lygyje.

Pabaigai

Akivaizdu, kad tik labai maža dalis moterų gali orgazmo metu ejakuliuoti. Kai kada tai gali būti ir šlapimas, tačiau daugeliu atveju tai visiškai kas kita. Neabejotinai šiai sričiai reikia daugiau išsamesnių tyrimų, kurių galbūt ateityje ir sulauksime.

Bet kokiu atveju, jeigu moteris sužino, kad yra iš ejakuliuojančių - jai tikrai nereikėtų tuo gėdytis. Anaiptol, dauguma vyrų tik svajoja apie tokią patirtį su savo partnere. Jie, sugebėję sukelti moteriai tokį reiškinį, jausis "pakylėtais" lovoje. Tai lyg seksualinio pajėgumo viršūnė!

 

Taip pat skaitykite

seksuali moteris is arti
15-os minučių moters orgazmas2012-11-26
"Patirkite kasdien po orgazmą ir gydytojo neprireiks", - Mae West, amerikiečių aktorė ir sekso simbolis. Šis straipsnis yra paremtas naujai išleista Timothy Ferrisso knyga "4 valandos kūnui", kurią Lietuvoje išleido "Eugrimo" leidykla. Rekomenduojame!
seksuali moteris be liemenuko
Tai, ko dar nežinojai apie didijį "O" (1)2012-10-27
Seksualiniai reikalai yra svarbi harmoningų ilgalaikių santykių dalis. Manote, kad viską žinote apie didįjį „O“? Ar tikrai? Apie orgazmą pateikiame keletą įdomių faktų, kurių galbūt dar nežinojote.
moteris orgazme
Kaip priversti moterį ejakuliuoti? (8)2012-07-13
Esame trumpai ir suprantamai aprašę apie tai, kas yra ejakuliacija ir iš kur ji atsiranda. Šioje temoje daugiau dėmesio skirsime technikai, kuri padėtų tai pasiekti. Dauguma šį metodą bus jau girdėję, tačiau pagrindinis dalykas yra atkreipti dėmesį į smulkmenas ir teisingai viską atlikti.
poreles orgazmas
Suvaidinti orgazmai (1)2012-06-26
Turbūt ne vienas yra pagalvojęs apie tai, tačiau galiausiai argumentais, tokiais kaip "žinau savo partnerę ir tikrai suprasčiau, kada ji vaidina...", išvaikęs visas dvejones. Nepaisant to, tyrimų rezultatai rodo, ką kita.
moters orgazmas
Kaip atpažinti moters orgazmą? (7)2012-04-03
Tikrą, nesuvaidintą moters orgazmą galima atpažinti iš lengvai pastebimų kūno ženklų, tokių kaip pulso padažnėjimas bei kvėpavimo sulaikymas, tačiau tuo metu vyksta ir sudėtingesnių procesų.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...