Straipsnis

2014-10-08

10 mitų apie prezervatyvus

prezervatyvai

Šiais laikais galima įsigyti įvairių kontracepcijos priemonių. Nežiūrint į didžiulį pasirinkimą, gydytojai pataria naudotis prezervatyvu, kadangi jis gali apsaugoti ne tik nuo nepageidaujamo nėštumo, bet ir nuo lytiškai plintančių ligų. Nenuostabu, kad egzistuoja daugelis mitų apie prezervatyvus.

1 mitas. Užsiimti seksu naudojant prezervatyvą – tai tas pats kaip uostyti gėlę per stiklą...

Netiesa. Jei tau svarbiausia – „įkišau, ištraukiau ir nuėjau“, tai joks prezervatyvas tau nepadės, kadangi antrą kartą nei viena moteris nenorės su tavimi mylėtis. Aistringas seksas – tai 90% glamonės ir 10% frikcija.

Be to, dabar prezervatyvai gaminami į pagalbą pasitelkiant naujausias technologijas, todėl jie yra labai plonyčiai ir nesukelia jokio diskomforto.

2 mitas. Prezervatyvai būna dviejų dydžių – maži (azijiečių) ir dideli (europiečių)

Tai ne visiškai tiesa. Prezervatyvai skirstomi į 3 dydžius: plotis – 48-50 mm, 51-53 mm ir 54-56 mm. Įprasto prezervatyvo ilgis 19-20 cm, indiškų – 18 cm.

3 mitas. Normalius ir kokybiškus prezervatyvus gamina tik Europoje, o visi kiti – niekalas...

Netikėkite šiuo mitu! Kaip žinoma, prezervatyvai gaminami iš latekso. O geriausias lateksas randamas Malaizijoje. Latekso pagrindinė sudedamoji dalis yra kaučiukmedžio sultys. Šis medis būtent ir auga Pietryčių Azijoje. Todėl daugelis Europos gamintojų turi gamyklas Pietryčių Azijoje arba užsakinėja prezervatyvus gamyklose, kurios randasi tame regione. Taigi praktiškai visi prezervatyvai ir pagaminti Malaizijoje, Indonezijoje, Korėjoje, Indijoje ir t.t.

4 mitas. Net ir užsidėjus prezervatyvą galima užsikrėsti venerinėmis ligomis arba AIDS...

Nesąmonė. Naudojant prezervatyvą pagal visas taisykles, prezervatyvas pati efektyviausia priemonė nuo bet kokių infekcijų ir ligų.

5 mitas. Nuo įvairių formų (su spygliukais, rutuliukais ir t.t.) prezervatyvų moterys tiesiog alpsta...

Netiesa. Nejau galvoji, kad jei užsidedi prezervatyvą su spygliukais, tai dėl to tavo mergina patiria malonumą? Ir tau nereikės įdėti jokių pastangų? Paskaityk „Kamasutrą“ ir viskas paaiškės.

Be to, čia svarbu naudoti geros kokybės lubrikantą, jis palengvins lytinio akto pradžią. Taip pat turėtumėte žinoti, kad kai kurių lubrikantų sudėtyje būna medžiaga Nonoxinol-9, kuri suteikia papildomą apsaugą nuo venerinių ligų ir nėštumo, jei tarkim plyštų prezervatyvas. Įsidėmėkite: kartais ši medžiaga gali sukelti alergiją. Todėl, jei po sekso, kuris iš partnerių jaučiasi blogai, naudokite kitos firmos lubrikantą, kurio sudėtyje nėra minėtos medžiagos.

6 mitas. Aromatizuoti, pavyzdžiui, bananų arba persikų kvapo, prezervatyvai - jėga!

Abejotina. Pirmiausia, negalvokite, kad naudojant aromatizuotą prezervatyvą pakvips visas kambarys. Tokie prezervatyvai būna lengvai aromatizuoti. Antra, pirkdami kvepiančius prezervatyvus, būkite atsargūs! Kaip žinoma, kvapas laikui bėgant stiprėja. Būtina atkreipti dėmesį į pagaminimo datą. Rinkitės pakuotes, kurių saugojimo laikas yra 5 metai. Be to, nelaikykite prezervatyvų šalia baterijų ir šilumą spinduliuojančių aparatų, kadangi jų aukšta temperatūra jiems kenksminga.

7 mitas. Seksas be prezervatyvo naudingas moters sveikatai

Teisybė. Kai kuriose Vakarų šalyse iš vyrų spermos gaminami kosmetiniai kremai. Turbūt niekam ne paslaptis, kad vyro sėkloje gausu vertingų komponentų: baltymų, hormonų, druskos. Sekso metu šie komponentai prilimpa prie makšties sienelių, patenka į kraują ir gerina moters organizmo būklę. Puikus pasirinkimas, jei vietoj prezervatyvo jūs naudojate kitas apsaugos priemones (spermicidinius tepalus, hormonines tabletes ir panašiai). Ir malonu, ir naudinga! Tačiau toks būdas tinka tik žmonėms, turintiems pastovius partnerius.

8 mitas. Prezervatyvą reikia sutepti vazelinu

Kvailystė. Jokiu būdu to nedarykite. Vazelinas ar bet koks riebus tepalas surado lateksą, iš kurio gaminami prezervatyvai. Tokiu atveju tik padidinate riziką pastoti.

9 mitas. Užsidėjus prezervatyvą padidėja penis

Kas jums taip sakė? Pirmiausia, įsidėmėkite vieną paprastą taisyklę – ne dydyje esmė. Antra, medžiaga, iš kurios gaminami prezervatyvai yra labai plonyčiai ir tikrai nedidina penio apimties.

10. Naudotis prezervatyvu gali ir botanikas...

Ir vėlgi ne tiesa. Kiekviena taisyklė turi savo išimčių. Žinoma, užsidėti prezervatyvą gali kiekvienas, tačiau ar tai padarys taisyklingai, jau priklauso nuo jo. Dėl blogai užmauto prezervatyvo merginos lieja graudžias ašaras: „Tikrai naudojome, o po, kiek laiko paaiškėjo, kad esu nėščia“. Be to, kai kurios poros negali naudoti prezervatyvų, pavyzdžiui, dėl alergijos. Tiesiog netinka prezervatyvo arba lubrikanto sudėtis. Tada reikia ieškoti kitų apsisaugojimo būdų. Taigi, kaip taisyklingai užsidėti prezervatyvą?

  • Kiekvieną kartą prieš seksą naudok naują prezervatyvą.
  • Atsargiai atidaryk pakuotę, kad nepažeistum prezervatyvo.
  • Prezervatyvą išimk tik tada, kai ruošies dėtis ant penio.
  • Užsidėk prezervatyvą ant penio tik tada, kai jis bus susijaudinimo būsenoje.
  • Atsmauk apyvarpę atgal, prispausk pirštais prezervatyvo galą, uždėk jį ant galvutės.
  • Laikydamas prezervatyvo galiuką, užmauk jį ant penio.
  • Iš karto po ejakuliacijos ištrauk penį, laikydamas prezervatyvo kraštą ranka, kad jis nenusmuktų.
  • Neliesk peniu makšties, kai jis ką tik ištrauktas po ejakuliacijos.

 

Taip pat skaitykite

sekso isradimai
Keiščiausi sekso patentai2014-02-20
Turbūt ne vienas esate skaitęs apie neįprasčiausius patentus, tačiau tikrai ne visi matėte tuos, kurie susiję su seksu ir yra ne ką mažiau keisti nei išradingi. Kai yprastas seksas tampa nebeįdomus, atsiranda išminčių, kurie bando jį paįvairinti.
rankoje laikomas muilas
Intymi higiena (2)2013-01-16
Yra moterų (ir vyrų), nuo kurių nuolat ar periodiškai sklinda nemalonus kvapas. Aišku, nebūtinai dėlto, kad žmogus nesiprausia, nors tai dažniausiai yra pagrindinė priežastis.
sekso zaisliukas nexus
Sekso žaisliukų apžvalga: masažuokliai "Nexus Glide"2012-10-24
Tai anatomiškai pritaikytas malonios formos sekso žaisliukas skirtas analinės angos stimuliacijai. Nors pristatomas kaip P-taško (prostatos) masažuoklis vyrams, analinės angos stimuliacija juo gali mėgautis ir moterys.
sekso zasiliukas we wibe
Sekso žaisliukų apžvalga: vibratoriai "We Vibe"  (2)2012-10-15
Prireikė ne vienerių metų mokslinių tyrimų ir tobulinimų, kol buvo sukurtas "We Vibe" vibratoriaus dizainas. Kūrėjų tikslas buvo sukurti maksimaliai modernų vibratorių.
sekso zaisliukas fleshlight
Sekso žaisliukų apžvalga: masturbatoriai "Fleshlight"2012-10-11
Fleshlight - tai aukščiausios kokybės masturbatoriai, imituojantys moters lūpas, makštį, išangę arba tiesiog nieko neatvaizduojantys su ertme, panašia į taupyklės. Jie pagaminti iš minkštos, patvarios ir itin tikroviškos SuperSkin medžiagos, kuri suteikia realistiškiausius pojūčius.

Komentarai

Komentarų nėra

Paieška

Paklausk Mildos

Milda Nori gauti sekso ekspertės patarimą visais rūpimais klausimais?

Paklausk Mildos

Skaityti atsakymus

Populiariausios pozos

Naujausi komentarai

Siandien bandyta, labai patiko. Rekomenduoju
Gali pastoti bet kuriuo ciklo metu,visada atsiranda isimciu...Mano sesuo pastojo menesiniu metu,tiksliai zino kadangi...
Tau taip pasireiskia orgazmas! Kartais po orgazmo nebesinori myletis. Man orgazmo metu tripsta veidas ir/ar...
Gali skaudeti ir antra karta,man skaudejo ir antra ir trecia ir t.t. Tik kai pabandziau buti virsuje,nebejauciau...
Na keletos tikrai nežinojau. Mane kurį laiką kankina makšties išsausėjimas. Radau info...